• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde boy uzaması durması (gelişim geriliği)

yesillibiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
530
475
33
29
Merhabalar oğlum 1 yaşında aile hekimimiz boy persentilinde %10 da olduğunu büyümenin bazı aylar durduğunu fark etti 2 aydır boyu 71 cm çocuk doktoruna yönlendirdi o da endokrine endokrin de cetvel farkından dolayı 74 cm çıktı önemli olan takibinin hep aynı poliklinikte yapılması olduğunu söyledi 3 ay sonra tekrar çağırdı. Evde sağlık ocağında takipli çocuk doktorumuzda ve devletteki çocuk doktorunda hep 71 çıktı boyu. İştahı da kötü diyemem son birkaç hafta hariç ek gıda sürecimiz başarılı geçti 11. Aya kadar günde bir yumurta yiyordu. Kırmızı Et ve tavuk yiyor yoğurt ceviz… önemli sayılabilecek birçok şeyi yiyordu. Anne sütü de alıyor Şimdi iştahsızlık da başladı biraz o yemedikçe ben geriliyorum nasıl uzayacak diye benzer durum yaşayıp istanbul için doktor önerisi olan var mı ?

Büyüme hormonuna bakıyor endokrin bakmadi mi?
İlk üç aylık takipte 71 cm den 77 ye uzadığı için gerekli görmedi artık gelmenize de gerek yok dedi dün sağlık ocağında 78 cm çıktı evde ölçtüm 79 tekrar götürmek istiyorum endokrin e doktor araştırıyorum

İlk üç aylık takipte 71 cm den 77 ye uzadığı için gerekli görmedi artık gelmenize de gerek yok dedi dün sağlık ocağında 78 cm çıktı evde ölçtüm 79 tekrar götürmek istiyorum endokrin e doktor araştırıyorum
Tahin yedirmenizi oneririm, benim kizimda cok ise yaradı 💕 saglicakla buyutun

Ek gıdaya geçtiğimizden beri o kadar çok tahin yedi ki beslenmesi de genel manada iyidir yedikleri çare olmuyor bizde maalesef
Sorunu neymis peki? Benim kucukte de bir kilo alamama mevcut, yasitlari 11 kiloyu gecti biz hala 10 kiloyu goruyor sonra düşüyoruz tekrar ama persentilimiz iyi diye doktor onemsemiyor simdilik.

Sorunu neymis peki? Benim kucukte de bir kilo alamama mevcut, yasitlari 11 kiloyu gecti biz hala 10 kiloyu goruyor sonra düşüyoruz tekrar ama persentilimiz iyi diye doktor onemsemiyor simdilik.
Ya benim cocuk sanırım sizinkinden büyük hamilge günlüğünden bakincA benimki 11.5 aşağı yukarı ama persentil aralığında deniliyor pek yemiyor benim oğlum

Ya benim cocuk sanırım sizinkinden büyük hamilge günlüğünden bakincA benimki 11.5 aşağı yukarı ama persentil aralığında deniliyor pek yemiyor benim oğlum
Benimki yiyorda almiyor, o yuzden takiyorum kafama, buyuk kizim 2 yasindayken 11 kiloydu ama yemiyordu yani, nasil alsin.

Sizinki 2 yasini gecmis sanirim, cokta kotu degil eger yemiyorsa, boyu iyi mi peki?

Benimki yiyorda almiyor, o yuzden takiyorum kafama, buyuk kizim 2 yasindayken 11 kiloydu ama yemiyordu yani, nasil alsin.

Sizinki 2 yasini gecmis sanirim, cokta kotu degil eger yemiyorsa, boyu iyi mi peki?
Yeni iki yaşında oldu, henüz iki yas kontrolüne götürmedim. Pazartesi aşısı var orada ölçüm net olmuyor ama doktora götürünce tam anlarim. Benim büyük oğlum 3 yaşındayken 13 kiloydu o da yemezdi cok ama sonra pandemi vs cocuk suanda 10 yasinds kilo vermeye çalışıyoruz onlada🤣🤣
Tahini bende veriyorm siz nasil veriyorsunuz?
Büyük oğlumda ergenlik başladı endokrine gidiyoruz ama uc ay bekleyelim hizina bakmak icin biraz öndeydi ama tahlilleri iyi cikinca mart sonu gidecez onun boyu icin tahinin ölçüsünü ne olmalı

O süreçte uzama olduğu için sorun yok demişti doktor ama sonraki 3 aylık dilimde sadece 1 cm uzadı bir sorun var mı bilmiyorum tekrar gideceğiz ama şunu söyleye bilirim persentlde ciddi bir düşüklük yoksa boy uzaması olduğu sürece kiloyu çok önemsemiyor doktorlar instagramda hastalanmayan çocuk diye bir sayfa var onun Kilo alımı için atom tarifi var tavsiye ederim biz 2 kez yapıp bitirdik işe yaramadı ama kullananan herkesin geri dönüşü çok iyi

O süreçte uzama olduğu için sorun yok demişti doktor ama sonraki 3 aylık dilimde sadece 1 cm uzadı bir sorun var mı bilmiyorum tekrar gideceğiz ama şunu söyleye bilirim persentlde ciddi bir düşüklük yoksa boy uzaması olduğu sürece kiloyu çok önemsemiyor doktorlar instagramda hastalanmayan çocuk diye bir sayfa var onun Kilo alımı için atom tarifi var tavsiye ederim biz 2 kez yapıp bitirdik işe yaramadı ama kullananan herkesin geri dönüşü çok iyi
O tarifi bende deniyorum kabak cekirdekli falan degil mi?

Back