Merhabalar,
15 Mayıs doğumlu bir kızım var.
Baş çevresi ölçüsü yüksek çıkıyor hep.
Örneğin 37 cm normali, kızımın 41.5cm idi en son 2 hafta önce..
Kontrollerimize gidiyoruz doktorlara baş çevresi büyük mü dedigimde genetiktir, çocuk normal diyor.Babasinin da başı büyük bi tık anlasilmiyo dışardan ama
Bilgisi olan ya da aynı durumda olanlarla bilgi paylaşımı yapmak istiyorum..
Merhabalar,
15 Mayıs doğumlu bir kızım var.
Baş çevresi ölçüsü yüksek çıkıyor hep.
Örneğin 37 cm normali, kızımın 41.5cm idi en son 2 hafta önce..
Kontrollerimize gidiyoruz doktorlara baş çevresi büyük mü dedigimde genetiktir, çocuk normal diyor.Babasinin da başı büyük bi tık anlasilmiyo dışardan ama
Bilgisi olan ya da aynı durumda olanlarla bilgi paylaşımı yapmak istiyorum..
sezeryan ile doğum yaptım, doğduğunda 2800 ,49 cm idi.ama baş çevresi ne kadardi hatirlamiyorum
herhangi bi deformasyon da olmadı. doğduğunda gözümüze çarpan bi baş büyüklüğü de yoktu.
şuanda da dışardan gören kimse başı büyük mü demedi, annem en azından söylerdi ya da akrabalar..doktor bile demedi ,ama ölçüleri gerçekten ileri baş için,takip edelim dedi dr sadece.acaba ben evham yapmiyim uzulmiyim diye mi söylemiyorlar etrafimdakiler
sezeryan ile doğum yaptım, doğduğunda 2800 ,49 cm idi.ama baş çevresi ne kadardi hatirlamiyorum
herhangi bi deformasyon da olmadı. doğduğunda gözümüze çarpan bi baş büyüklüğü de yoktu.
şuanda da dışardan gören kimse başı büyük mü demedi, annem en azından söylerdi ya da akrabalar..doktor bile demedi ,ama ölçüleri gerçekten ileri baş için,takip edelim dedi dr sadece.acaba ben evham yapmiyim uzulmiyim diye mi söylemiyorlar etrafimdakiler
Benim eşimin de bası büyük. Dr ultrasonda bas çevresini ölçtügünde haftası ileri çıkıyor ben anlıyorum sağlıkçıyım ama dr um bi kez bas çevresi büyük demedi çünkü eşimin de öyle ve genetik sende içini ferah tut maalesef genlerle alakalı :)