• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekler neden oyuncakla oynamazlar?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
43
Kocaeli
evet bebekler neden oyuncakla oynamazlar? oglum tencere kap kaşık sürekli bunlarla meşgul ayrıyetten pc kumanda telefon.. birsürü oyuncagı var aylardır elini bile sürmüyor birde elektrikli süpürgeyle oynuyor eminim oyuncak alsam elektrikli süpürge oynamaz o zaman

:roflol: ay ne dertlenmişin yav, benim sıpa 8,5 aylık, annemlerin de bahçeleri var, kabak yetiştirmişler, bana da getirdi bikaç tane, beyefendi oyuncağını bıraktı onunla oynuyo, ya ben pek takmıyorum açıkcası, öyle a man aman deliler gibi oyuncağı da yok, çok da oyuncak almayı düşünmüyorum, bir de sürekli aynı oyuncakla oynamaktan sıkılıyolar, o yüzden oluyo biraz da, ben arada oyuncaklarını değiştiriyorum, o zaman unuttuğu oyuncaklara bikaç gün ilgi gösteriyo, onun için herşey oyuncak zaten, arko krem kutusunun içine fasille doldurdum, koli bandıyla bantladım önüne koydum, al sana oyuncak, sora renkli vileda toz bezlerinden aldım, kartona yapıştırıp üzerini de koli bandıyla yapıştırdım, üçgen kare daire şeklinde rengarenk, al sana yine oyuncak, zaten sıkılıyolar bi süre sonra, bi de özellikle pet şişe hastası beyefendi, içine su dolduruyorum önüne atıyorum onu kemiriyo :roflol: yavrum oyuncak olabileceğini düşündüğün ne varsa at önüne oynasın, bu bebeler zamane bebeleri napcen :roflol:

valla güzel fikirler vermişsin:) yapmak lazım ama artık tencere yıkamaktan bıktım ya gecende ayagınma düşürdü ayak başparmagımı yardı ya

bebe kaç yaşında yavrum senin, kendi kendine yürüyosa artıkın bu yaramazlıklar gayet normal, benimki yürütecle yürüyo daha, öyleyken ayaklarımız mahfoldu eşimle, ikide bi paaat küüüt ayaklarımıza çarpıyo, ya ben çok seviyorum bu bebeleri yaa, çok güzel dünyaları var, onların gizemli dünyalarına girmek de bi o kadar güzel, mesela diyosunya tencere tava ne geçirirse onunla oynuyo diye, o hayalinde tencerelerle tavalarla kimbilir neler yapıyo, biz de çocukken tahta parçasını tencere yapardık, üç taşı birleştirip ortasına koyardık, içine de ot çöp doldurur yemek yapardık :roflol: boşver oynasın, önemli olan bi yerini yaralamayacak şekilde olanları oynasın, mesela kepçeyle oynayabilü :roflol: tencerenin kenarları kesebilir, varsa çinko tencere filan ver on u oynasın, onlar şu anda keşfetmek istiyorlar, o yüzden böyle, ileride onlardan iyice tatmin olunca dokunmayacaktır emin ol, daha dün bi tane kitap bitirdim, bak dayanamaycam anlatcem sana, diyo ki belki sizin çok sevdiğiniz bir fiskos masası var diyo, üzerinde çok güzel bir örtü ve yine onunla uyumlu çok güzel bir vazo var diyo, siz oraya bakınca çok mutlu oluyosunuz çok hoşunuza gidiy oama bu bebeğiniz için bişey ifade etmez diyo, bebeğiniz o vazonun orada nasıl durduğunu merak eder diyo, onun içindir ki bir anda örtüyü çekiştiriverir ve vazo yere düşüp kırılır diyo, sen olabildiğince kırılacak şeyleri ortalıkta tutma, bırak kafasına göre takılsın, tecrübe etsin, bırak kırsını prensip haline getircez yapcak bişey yok, bırak oynasın, dediğim gibi bi süre sonra iyice tatmin olunca onunla oynamayı bırakacaktır, ay bak merak ettim şimdi, o tencere tavalarla ne yemeği yapıyo acaba hayal dünyasında:roflol:

öyle güzel anlatmışsınki güldürdün beni:)benimki 16 aylık ve sürekli keşfediyo şu an yürüteçteyken kolaydıda şimdi bişey olcak diye ödüm kopuyo şimdi bekliyorum balkondan aşagı bişeyler atmaya ne zaman başlayacak:)

:roflol: aman ha balkon kapısını pencereleri filan kapalı tut, kapıyı kilitli tut anahtarı yukarda bi yere as, nolur nolmaz bu bebelere belli olmaz, dediğim gibi kırılcak şeyleri al ortalıktan, en azından biraz akıllanana kadar, sora bırak ortalığı dağıtsın, zevkini çıkarmaya bak, evde bi tane paytak ayaklı heryeri deşiyo ne kadar güzel :roflol: he bide koltuklarının sert yerleri filan varsa oralarn sivri yerlerine de sünger bez gibi bişiyler yapıştır da kafasını vurursa acımasın, engel olamazsın yavrum zaten, düşüp kalkcak mutlaka, önemli oalan kendine zarar vermesin, bırak düşsün, onların dötü yere yakın düşseler de çok canları yanmaz :roflol:

şşşş yavrum bi de çocuun öfkesini bastırma emi, öfke onarın savunma mekanizmasıymış, ama öfkenin dozunu da ayarlamak gerekli tabi, öfkeyle vijdanı birlikte dengede tutcakmışsın, allah korusun hani çocuk istismarcıları oluyo, bebelere taciz ediyolar, çocuğun öfkesi bastırılırsa onlara karşı koyamazmış, ses çıkaramazmış yani, yerinde öfkelenmesine izin ver, ay bu kitaptan çok şeyler öğrendim ben kııı, gerçekten de doğru diyo, bak mesela uslu çocukta bi sorun vardır diyo, köşesine geçip oturan bi çocuk ya veliidir ya da bastırılmış bi çocuktur diyo, bi de evi onun deneme tahtasıdır orada tecrübe kazanmalı ki gezmeye gittiğinizde size kötü şeyler yaşatmasın diyo, mesela vazoyu evde kırcik, anlıcak ki örtüyü çekince vazo kırılıyo, misafirliğe gittiğinizde debi vazo görürse haa dicek ben bunun örtüsünü çekersem kırılır dicek ellemicek, boşver engelleme bebeyi, kafasına göre takılsın

benim oğlanda 15 aylık oldu mutfaktan alabilene aşk olsun .. fisfisfis eşyalarımın yerini değiştirdim kırılacakları üstlere aldım ne yapayım . bütün saklama kaplarım , çırpıcım , sarımsak dövecim limon sıkacağım mutfaktan salona taşınıyor . o görmeden hızlıca hepsini yerine diziyorum gelip tekrar dağıtıp oyalansın diye .:roflol: Birde ben bulaşık yıkarken yemek yaparken gelip beni itekliyor o beni - ben onu .. Aynen su şişeleri - telefonlar - kumanda favorileri ama izin yoook köşe bucak saklıyoruz eşimle . Çünkü zararlı şeyler . Bir de çok uyanıklar yumurcaklar , çalışmayan telefon ve kumandası var ona verdik ama o illaha bizim elimizde kinin peşinde.. delikafadulden

Kızlar çok tatlısınız aynen benim sıpada böyle evin altını üstüne getiriyor ama yorgunluktan kızıyorum yaramaza o da ne yapsın çocuk merak ediyor yeni oynuncak icat etmeye başladım sayesinde

senin anlattıklarının hepsini benim oğlumda yapıyo eşim düşünüyoruz buna oyuncak nasıl bişi alsak diye hiiç umurunda değil ayrıca ne buluyorsa bide balkondan aşşaya atıyo daha 18 aylık en sonunda balkon için çözüm buldum ama oyuncak için yok neyazıkki :)

arkadaşlar sizin ne güzel çocuklarla ugraşıyorsunuz benim çocugum henüz yok ama bende yagenlerimle ugrasıyorum.ben yegenlerimde oyuncak hastası degil onlarınki daha ilginç beni ayağıma biniyorlar ve ayağında hoplat diye yarışıyorlar.bende ayağıma oturtuyorum ve ayagımda hoplatıyorum.gercekten cocuklar bu hareketi çok seviyorlar.siz bu ayagınızda cocuklarınızı ayagınıza binidirip hoplattınızmı?bence cocuklar için iyi yani yaramaz cocukları durdurmak için ayaga bindirip hoplatmak iyi o zaman uslu duruyor.

evet bebekler neden oyuncakla oynamazlar? oglum tencere kap kaşık sürekli bunlarla meşgul ayrıyetten pc kumanda telefon.. birsürü oyuncagı var aylardır elini bile sürmüyor birde elektrikli süpürgeyle oynuyor eminim oyuncak alsam elektrikli süpürge oynamaz o zaman

ayyy canım yaaa aynen benim oğlumu tarif etmişsin valla:roflol:
benim oğlumda 11 aylık ve gerçekten hiçbir oyuncakla oynamıyor
pc yi gördüğü anda çıldırıyor acaba oyuncak pc alsam mı diye düşünüyorum bende
artık oluruna bıraktım bir süre oyuncakta almıyorum belki yaşından sonra oyuncakla oynamayı kavrar diye düşünüyorum

bebe kaç yaşında yavrum senin, kendi kendine yürüyosa artıkın bu yaramazlıklar gayet normal, benimki yürütecle yürüyo daha, öyleyken ayaklarımız mahfoldu eşimle, ikide bi paaat küüüt ayaklarımıza çarpıyo, ya ben çok seviyorum bu bebeleri yaa, çok güzel dünyaları var, onların gizemli dünyalarına girmek de bi o kadar güzel, mesela diyosunya tencere tava ne geçirirse onunla oynuyo diye, o hayalinde tencerelerle tavalarla kimbilir neler yapıyo, biz de çocukken tahta parçasını tencere yapardık, üç taşı birleştirip ortasına koyardık, içine de ot çöp doldurur yemek yapardık :roflol: boşver oynasın, önemli olan bi yerini yaralamayacak şekilde olanları oynasın, mesela kepçeyle oynayabilü :roflol: tencerenin kenarları kesebilir, varsa çinko tencere filan ver on u oynasın, onlar şu anda keşfetmek istiyorlar, o yüzden böyle, ileride onlardan iyice tatmin olunca dokunmayacaktır emin ol, daha dün bi tane kitap bitirdim, bak dayanamaycam anlatcem sana, diyo ki belki sizin çok sevdiğiniz bir fiskos masası var diyo, üzerinde çok güzel bir örtü ve yine onunla uyumlu çok güzel bir vazo var diyo, siz oraya bakınca çok mutlu oluyosunuz çok hoşunuza gidiy oama bu bebeğiniz için bişey ifade etmez diyo, bebeğiniz o vazonun orada nasıl durduğunu merak eder diyo, onun içindir ki bir anda örtüyü çekiştiriverir ve vazo yere düşüp kırılır diyo, sen olabildiğince kırılacak şeyleri ortalıkta tutma, bırak kafasına göre takılsın, tecrübe etsin, bırak kırsını prensip haline getircez yapcak bişey yok, bırak oynasın, dediğim gibi bi süre sonra iyice tatmin olunca onunla oynamayı bırakacaktır, ay bak merak ettim şimdi, o tencere tavalarla ne yemeği yapıyo acaba hayal dünyasında:roflol:

canısı çok güzel açıklamışsın şu kitabın ismini bizede versen çok merak ettim şimcikdelikafadulden

Back