• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebekler ne zaman çiğnemeye ve yutmaya başlar??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Kızlar merhaba hepinize,
Sizlere acil bir sorum var.Nihayet ek gıdalara tam anlamıyla geçtim.Yani o konuda bi sorun kalmadı.Meyve püresi,sebze çorbası,muhallebi vs anlamında çok şükür sorunsuz ek gıda veriyorum.Fakat bir konu kafamı kurcalıyo ve ben çözüm bulamıyorum.
Benim kızım 7,5 aylık.altta 2 dişi çıktı.Hala verdiğim gıdalar pure ve muhallebi kıvamında.Ya blendırla cekiyorum yada süzüyorum.Boğazına takılıp,nefessiz kalmasından cok korktuğumdan ve asırı panik biri olduğumdan geçiş yapamadım bunların haricine.Bebeğim ne zaman taneli,pütürlü şeyleri yiyebilir.
Mesela sebze parçaları kalıyor,nohut buyukluğunde bunları ağzına vermelimiyim.şehriye çorbası yapsam şehriye tanesini çiğneyebilirmi??Nasıl anlayacağım,nerden bileceğim.deneyip te boğulma tehlikesinde kalmasını istemiyorum.nasıl vermeliyim.erken mi daha.Yoksa geç mi kaldım.Bi yardım edermisiniz bana acaba deneyimmli annecikler....

nohut büyüklüğündeki sebzeler için henüz erken,9-10 aylık olmasını bekle derim ama yavaş yavaş da pütürlüye geç.

yavas yavas canim yogurt corbası yaptıgında bi tatlı kasıgına 3-4 tane kucuk pirinc tanesi gelecek sekilde sıvı corbayla agzına ver eger rahatsız ederse diliyle pirincleri disariya cıkartır benim ki oyleydi yutamica gidalari diliyle dısarı itiyordu, pirincleri mesela suda beklet sonra kuru bi ortu uzerine serip ez (un gibi olmasın puturlu olsun) ve onları corbalarına kat sıvıyla karısık hem kolay yutar hem alısır 8 aylıktan sonra da senin gozetiminde eline ekmek kabugu ver hem dislerini kasısın hem de cesaret gelir kolay gelsin.

yavas yavas canim yogurt corbası yaptıgında bi tatlı kasıgına 3-4 tane kucuk pirinc tanesi gelecek sekilde sıvı corbayla agzına ver eger rahatsız ederse diliyle pirincleri disariya cıkartır benim ki oyleydi yutamica gidalari diliyle dısarı itiyordu, pirincleri mesela suda beklet sonra kuru bi ortu uzerine serip ez (un gibi olmasın puturlu olsun) ve onları corbalarına kat sıvıyla karısık hem kolay yutar hem alısır 8 aylıktan sonra da senin gozetiminde eline ekmek kabugu ver hem dislerini kasısın hem de cesaret gelir kolay gelsin.

canım mesela yoğurt çorbası yapıyorum pirinçli.ama sonra o çorbayı blendırla cekiyorum pirinçler parçalanana kadar.ödum patlıyor.Yani yutamayacaksa atar dışarı diyosun dimi.birde pirinci nasıl ezdiğini anlayamadım.suda bekleticem ama pişmemiş olacak diyosun.bir nevi kırık pirinç gibimi olmalı yani??
ya birde geçen mandalinanın ucunu azcık delip suyunu çektireyim dedim.Lüp diye koca parçayı ağzına çekti.Hemen aldım.acaba almasamıydım,belki diliyle çiğner yutardı.

canım tel şehriye çorbasını dene derim o pişince yumuşak ve kaygan oluyor ya kolayca yutuyorlar.içine pişerken yarım kabak ve havuç rendele.pişince yedir onu yutabilir diye tahmin ediyorum.eline ben de ekmek parçası vs bişi veremiyorum dişleriyle hemen koparıp yutmaya çalışıyor ödüm kopuyor boğulacak diye.ama yavaş yavaş pütürlülere alıştırma konusunda haklı arkadaşlar.mesala bizimkine kaşıkla pütürlü ver öğürür ama ben yemek yerken elimle yemeğin suyuna ekmek batırıp veriyorum oh hemen yutuyor yada ne bileyim köfte yiyorsa elimle ezip veriyorum yutuyor.demek ki isteyince yapabiliyor.benimki 9.5 aylık.seninki de zamanla alışır inşallah.sevgiler.

canım mesela yoğurt çorbası yapıyorum pirinçli.ama sonra o çorbayı blendırla cekiyorum pirinçler parçalanana kadar.ödum patlıyor.Yani yutamayacaksa atar dışarı diyosun dimi.birde pirinci nasıl ezdiğini anlayamadım.suda bekleticem ama pişmemiş olacak diyosun.bir nevi kırık pirinç gibimi olmalı yani??
ya birde geçen mandalinanın ucunu azcık delip suyunu çektireyim dedim.Lüp diye koca parçayı ağzına çekti.Hemen aldım.acaba almasamıydım,belki diliyle çiğner yutardı.

bebeklerin emme refleksi cok guclu oluyor mandalina verme bence yutamaz da ezemezde benim bebegim 11 aylik cekirdegini zarını cıkartıyorum sıkı sıkı tutup sadece emmesine izin veriyorum, mesela üzümün zarını soy cekirdegini cikart biraz catalla ez ver agzina kucuk kucuk,diger meyveleri de rendenin kucuk delikli kısmından gecirip ver yarı puturlu yarı sulu dene bence kucuk ve yumusak gıdaları dilinde dondurmeye alısır zamanla pirincleri tabaga koy ustune sıcak su koy 5 dk beklet sonra suyunu suzup kurut sonra da bi cam kavanozla mesela ustunden gec kır pirincleri yani.annem benim icin yapmıstı muhallebi ya da corba yaparken kullanıyordum.ben de 6-7 aylıkken lolipop verdim agzına elimle de tutuyorum sapını oyle bi cekti ki sapını falan yutacak sandım zor cektim geriye bidaha da vermedim korktum :)

yorumları okurken aklıma geldi,kızım mayhoş tatları çok severdi,6 - 7 aylıkken küük parçalar halinde olgunlaşmış kivi veriyordum kivinin minicik çekirdeklerini diliyle itiyordu yeşilini yiyordu :) kiviyi çekirdekleri ile beraber yemeye başladığında 9 ay civarıydı yanlış hatırlamıyorsam,küçük peynir parçaları,ekmek parçaları vermeye başlamıştım.

merhaba kızlar
6.aydan sonra taneli yada pütürlü gıdalara alıştırmada ilk verilecek en güzel şey telşehriyeli çorba bence.taneli sanıp ezmeye çalışıyor zaten ezmesine de gerek kalmıyor çünkü şehriye pişince eriyip gidiyor ağızında.birde ufacık ekmek içide olabilir,dediğiniz gibi yoğurt çorbasındaki pirinçlerde aynı şekilde ezmeyi öğretecek en güzel gıdalardan biri.

benım kızım 7.5 aylık pütürlü yıyecekler verıyorum. corbalarında kırık pırınc gıbı yapıp verıyorum, hepsını cekmıyorum. aslında ılk baslarda bılıncsız olmustu, dıpte kalmıs pirinc taneleri. baktım alcagını alıyor, kalanı dılıyle dısarı ıtıyor, bende alıssın dıye hıc tam muhallebı kıvamında vermedım. alttn 2 dısı patladı, resmen oraya getırıp cıgneye calısıyor. bugun 2 pırınc buyuklugunde bıskuvılerı elımle koparıp verdım, agzında ezdı ve yuttu. sankı dıslerı varmıs gıbı cıgneme hareketı yaparak yedi, esımle bayıldık ızlerken:)

Back