• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN DEMİR İLACI

aymiramm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2023
7
1
1
28
Merhaba, bebeğiniz için demir ilacı kullanıyor musunuz. Kullanıyorsanız ilaç adı ve bebeğinizde meydana gelen değişimler neler.Kan tahlili yaptırmadan kullanmak doğru bir karar mı.Lütfen sevgili anneler beni bir aydınlatır mısınız .

Merhaba 2 çocuğum var. İlk çocuğumda doktor kullanmasını istemiyorum dedi diye vermedik her bebeğe 4. Ayda başlanırken. 10. Ay kontrolünde demiri yerlerdeydi. 5-6 aylık bir tedavi sonrasında toparlayabildik.Çok kötü bir süreçti. Demir vücut için önemli bir yapıtaşı bebeğin zihinsel gelişimi olurken de oldukça etkileyici bu süreci. Ben doktor kurbanı oldum ve çok zorlu süreçlerden geçtik. Daha ağır ilaçlar kullanıp öncesinde ve sonrasında 2 saat aç bırakmak durumunda kaldım(emen bir bebekti) Tavsiyem vermeniz yönünde olur. 9. Aya kadar kullanır sonrasındada kan değerlerine bakılır ve ona göre tamam ya da devam denilir.

Oğlumda sidefer kullandım sonra yetmeyince ferrumforte kullandık. Şu an kızımda daha temiz içerikli olan newvit tercihe ettim. Sidefer de maltodekstirin var bu sebeple.

Merhaba, bebeğiniz için demir ilacı kullanıyor musunuz. Kullanıyorsanız ilaç adı ve bebeğinizde meydana gelen değişimler neler.Kan tahlili yaptırmadan kullanmak doğru bir karar mı.Lütfen sevgili anneler beni bir aydınlatır mısınız .
Doktor onermedigi surece kullanmayin derim. Benim kizim premature. Doktor kullanin dedi ve kullaniyorum

Ben sidefer kullaniyordum.Cok düzenli vermeme rağmen kan tahlilinde düşük çıkmıştı.cok şaşırmıştım.Bebegim de tadını sevmiyordu.Sonra bestirona geçirdi doktor.Degerler düzeldi.Bayilarak içiyor .keşke yemek olsaydı diyorum versem kaşık kaşık içecek .İki ilaçta da kabızlık veya yan etki yasamadim

Ben bestiron kullandım. Babasının düşük çıkar belki kızımda da öyle olur diye. Görümcem içmiyo tükürüyo diye vermiyodu. Çocuk koyduğun yerde kalıyodu çuval gibi. Demiri düzeldi de emeklemeye filan başladı. Devlet politikalaştırdığına ve ücretsiz verdiğine göre demirsizliğe rastlanması çok sık diye düşündüm ve verdim.

WOMAN WOMANWOMAN hesabı doğrulanmış üye. Şu çok bilmiş arkadaş da kan tahlili olmadan verilmesin der.

Ben bestiron kullandım. Babasının düşük çıkar belki kızımda da öyle olur diye. Görümcem içmiyo tükürüyo diye vermiyodu. Çocuk koyduğun yerde kalıyodu çuval gibi. Demiri düzeldi de emeklemeye filan başladı. Devlet politikalaştırdığına ve ücretsiz verdiğine göre demirsizliğe rastlanması çok sık diye düşündüm ve verdim.

WOMAN WOMANWOMAN hesabı doğrulanmış üye. Şu çok bilmiş arkadaş da kan tahlili olmadan verilmesin der.
Aha benden gorunduler bugun 😂😂😂

Evet ben oyle derim 🤓

Back
X