- 20 Mart 2008
- 141.487
- 212.895
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi ihlamur_cicegi
Kısa ve Net........ Eki Görüntüle 665258
Her şeyi anlatıyor işte
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kısa ve Net........ Eki Görüntüle 665258
geçen aylarda bir kapalı bir kız öldürüldü ya bir sapık tarafından. hemde evine girip tecavüz edilerek. çok üzücüydü o olayda. sapık kapalı açık bakmıyor.
öfke mi neden??
tabi canım aslında çok normal. bu bunu giydi de tecavüzü haketti ,şu şunu yaptı tecavüzü haketti demek,kadınları her zaman 2.sınıf insan olarak görmek ,bebeklere,hayvanlara hatta eşyalara bile tecavüz edilirken elele tutuşup dönerek şarkı söylememiz lazım.
benimki de laf işte.
tövbe tövbeeeee..............
hatırladığım kadarıyla kızı dışarda görmüş. öyle takmış kıza. yani sapık heryerde. onlarla karşılaşmamak için ya evden çıkmayacağızki. bu eve girmiş birde. tek şey. dua edelimde bu insanlar uzak dursun kadınlardan çocuklardan. çünkü şans işi bu işte. kimi bulacağı belli değil.Tecavüzden bahsediyoruz yaaa , daha iğrenci daha ötesi var mı arkadaşım bir kadına yapılacak ?
Bunu yapan sapık , şerefsiz ,kimliksiz ya da ruh hastası her ne haltsa ; kadının gözünü görse yeter . Hiç sanmıyorum burada çoğumuz evli ,eşlerimizi birilerine tecavüz etmekten alıkoyan karşılarındaki kadınların kıyafetleri olsun değil mi ?
İnsanlıktan çıkmak başka bir şey ama faturası yine cahil eller tarafından kadına kesiliyor .
Öfkenden kastımın olaya değil , kadınlara olduğu çok açıktı oysa ki.
Bunlar diye bahsettiğin kadınlara bu öfkenin sebebini sormuştum sadece ; ''sadece ''.
bu saydıklarımı normalleştiren kadın erkek herkese aynı öfkeyi duyuyorum.
Öfkemiz benzermiş ,
Bir farkla ; ben bu normalleştirmeyi inançlarına bağlayan , cehalet timsali insanlarada öfkeliyim .Onları örnek kabul sayıp dini çirkinleştirenlere de ...
ben de böyle birşeyi herhangi bir din görevlisi söyleyince o din görevlisindense (hangi din olursa olsun bugün hristiyan bir din adamı bunu söylese benim tepkim aynı olurdu,ama eminim ki bugün dini karıştırmayın diyenler o zaman tamamen farklı içerikte mesaj yazacaktı.) öfkesini bunu eleştirenlere yönelten kişilere en büyük öfkeyi duyuyorum.Çünkü onların derdi ne kadınlar ne çocuklar .Aman canım bir adam öyle diyivermiş ,dini de alet edivermiş diyerek sürekli bunu normalleştiriyorlar bu adam bunu söylemiş ,beriki küçük kız çocuklarını sünnet edin demiş başkası bilmem ne yapmış.Yok 1000 yıl önce de zaten bilmem hangi kıtada da kadınlar küçük görülürmüşmüş ,yok hangi ünlü yabancı şarkıcıyı da zaten kocası dövmüşmüş....
Öfkenizi ilk mesajdaki habere tepki gösterenlere değil bu açıklamaları yapanlara ve dayandıkları temele gösterirseniz daha iyi olur.
Bak bir fark daha .... Ben öfkenin rotasını değiştirmedim , sadece sebebini sordum . Oysa şimdi bana öfkemin yolu , güzergahı öğretiliyor.
ben de böyle birşeyi herhangi bir din görevlisi söyleyince o din görevlisindense (hangi din olursa olsun bugün hristiyan bir din adamı bunu söylese benim tepkim aynı olurdu,ama eminim ki bugün dini karıştırmayın diyenler o zaman tamamen farklı içerikte mesaj yazacaktı.) öfkesini bunu eleştirenlere yönelten kişilere en büyük öfkeyi duyuyorum.Çünkü onların derdi ne kadınlar ne çocuklar .Aman canım bir adam öyle diyivermiş ,dini de alet edivermiş diyerek sürekli bunu normalleştiriyorlar bu adam bunu söylemiş ,beriki küçük kız çocuklarını sünnet edin demiş başkası bilmem ne yapmış.Yok 1000 yıl önce de zaten bilmem hangi kıtada da kadınlar küçük görülürmüşmüş ,yok hangi ünlü yabancı şarkıcıyı da zaten kocası dövmüşmüş....
Öfkenizi ilk mesajdaki habere tepki gösterenlere değil bu açıklamaları yapanlara ve dayandıkları temele gösterirseniz daha iyi olur.
işte islamda din adamı diye bir kavram yok aslında ruhban sınıfını reddetmiştir islam. bu adam kendi kendisine şeyh demiş çıkmış ortaya eminim müritleri de vardır. annemin köyünde de var bi şıh biz şıh deriz yöresel ağızla. adama göre çalışan kadın kahpe çalışmayan kahpe tv izleyen kahpe radyo dinleyen de kahpe. biri de bu adama çıkıp demiyor ki ihtiyar kendine gel aksine gidip kurban falan kesiyolar onun bahçesinde. vallahi din adına tek kelime bilmiyor ben ondan çok biliyorum adam basit ilmihal bilgilerinden de bihaber ama gel gör ki gördğü saygı sonsuz aynı züğürt ağa filmindeki şıh gibi. bence çocuklara aileleri din eğitimi verirken islam ve imanın şartlarından sonra ilk iş ruhban sınıfı olmadığını öğretsinler çünkü en çok istismar edilen konu bu.
geçenlerde bi haber okudum, somalide göğsü dik kadınlar kırbaçlanıyormuş, sen içine sütyen giyip erkekleri tahrik ediyorsun diye, ama kadınlar zaten çarşaflıydı, çarşaftan dikkat ettiklerine bak, erkeklerin gözlerinin bağlandığı bi dönem olsa hiç fena olmayacak, acaba bu tip ülkelerde kırbaçlamakta sex unsurumu erkekler için belki kırbaçlayarakta tahrik oluyor, gerçi ota boka tahrik oluyo bu tipler
herşeyden kötüsü bu eziyetleri islam adına yaptıklarını söylemeleri
İşte mesele bu.
İslamiyet bu değil.
İsterler ki biz bu olaylara bakıp öyle sanalım,islamiyet eşittir afganistan sanalım, nefsimize ağır gelsin, bağnazlık gibi gelsin.
Bilmezler güneş balçık ile sıvanmaz.
herşeyden kötüsü bu eziyetleri islam adına yaptıklarını söylemeleri
İşte mesele bu.
İslamiyet bu değil.
İsterler ki biz bu olaylara bakıp öyle sanalım,islamiyet eşittir afganistan sanalım, nefsimize ağır gelsin, bağnazlık gibi gelsin.
Bilmezler güneş balçık ile sıvanmaz.