• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle uçakta yolculuk

O görevlinin insiyatifidir benimde çok seferinde çöpe gitti. En fazla bir tanenin sınırı geçmesine izin verirler yoksa 100 ml üstüne çıkması yasak
Hayir bu insiyatif degil zorunluluk. Bebegin beslenmesi icin gerekli olan sivilar yasak kapsaminda degildir. Onu cope attiran gorevlinin aklindan suphe ederim

Arkadaşlar çoğu hususu yazmış, ben farklı bir tavsiyeyle geldim.

Her uçak yolculuğundan 2-3 gün önce oğlumun Hareketli Kitaplar serisinden Havalimanı olanını çıkartıyorum ve birlikte okuyoruz, resimlere bakıyoruz, neyin ne olduğunu anlatıyorum. Havalimanında da aynı cümleleri kurunca kikirdiyor. Bugüne kadar seyahatlerde çok şükür ağlamadı. Uçak yükselirken ve alçalırken de emzirdim hep.

İyi yolculuklar.

Yahu her biri 100 ml kaplarda yazıyor okuyupta gönderseydiniz keşke ben ne diyorum zaten 100 ml yi geçmemeli!!

Konu sahibini aydınlatmak adına, sizin bana kapak diye gönderdiğinizi, aşağıya belirtiyim;

Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması koşuluyla ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek miktar kadar.)

Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.

Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak x-ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir.

Yahu her biri 100 ml kaplarda yazıyor okuyupta gönderseydiniz keşke ben ne diyorum zaten 100 ml yi geçmemeli!!

Konu sahibini aydınlatmak adına, sizin bana kapak diye gönderdiğinizi, aşağıya belirtiyim;

Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması koşuluyla ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek miktar kadar.)

Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.

Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak x-ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir.
O sinirlama ilaclarla alakali, bebek icin parantez icinde yaziyor ucusta gerekli oldugu kadar diye.

Amacim size kapak yapmak falan degil, 200 cc’ye yakin mamayla defalarca ucaga bindim. Hem sabihadan, hem esenbogadan, hem ataturkten. Yani havaalanina ozel bir istisna da degil, bebek mamasi diyorsun tadar misiniz diyor polis memuru, tadip geciyorsun. Hatta bebek mamasi diye ben x-ray cihazdan bile gecirtmeyip polis memuru talep ettim.

Yasadigim tecrubeleri yaziyorum, abuk subuk cevap veriyorsunuz

Traveli uçak kapısına kadar kullandık...Ordada katlayıp kenara koymamız gerektiğini söylediler...Uçaktan inerkende yine aynı şekilde kapıdan aldık..Hep bu şekilde oldu...Onun dışında uçak kalkarken ve inerken bebeğimize biberon verdik..Ayrıca bebek çantasında ılık suyumuz ve mamalarımızda vardı sorun olmadı sormadılar bile..Ama elimizdeki pet şişeleri attırmışlardı🤷🏻‍♀️Sorunsuz halletmiştik hem 1 yaş hem de daha küçükken yaptığımız seyehatlerde..:KK200:

Ben de ilk defa kızım 9 aylıkken seyahat etmiştim .Kanguru ile bağlamıştım kendime .Rahat etmiştim .Hiç çıkarmadım uçağa binince de onun üstünden bagladim hatta bebek kemeri ile rahattı .Uçağa binmeden altını değiştirdim ,emzirdim .Uçak çalışana kadar ağlamıştı .Sesini duyunca uyudu hemen zaten .Arabayı uçağa almıyorlar.Siz uçak merdiveninin yanına koyuyorsunuz .Onlar çıkışta geri size teslim ediyorlar .Ben uçağa binmeden iki oyuncak aldım yeni hiç göstermedim .Ağlayınca verdim .Onlarla oyalandi biraz .Benim aktarmalı iki ucakti bir de .Fena geçmemişti .

Traveli uçak kapısına kadar kullandık...Ordada katlayıp kenara koymamız gerektiğini söylediler...Uçaktan inerkende yine aynı şekilde kapıdan aldık..Hep bu şekilde oldu...Onun dışında uçak kalkarken ve inerken bebeğimize biberon verdik..Ayrıca bebek çantasında ılık suyumuz ve mamalarımızda vardı sorun olmadı sormadılar bile..Ama elimizdeki pet şişeleri attırmışlardı🤷🏻‍♀️Sorunsuz halletmiştik hem 1 yaş hem de daha küçükken yaptığımız seyehatlerde..:KK200:
Ilık su neyin içindeydi. Ben küçük bi termosla sıcak su taşıyorum mana için onu çantayla yanıma alabilir miyim yoksa valize mi koyayım direkt.?

O sinirlama ilaclarla alakali, bebek icin parantez icinde yaziyor ucusta gerekli oldugu kadar diye.

Amacim size kapak yapmak falan degil, 200 cc’ye yakin mamayla defalarca ucaga bindim. Hem sabihadan, hem esenbogadan, hem ataturkten. Yani havaalanina ozel bir istisna da degil, bebek mamasi diyorsun tadar misiniz diyor polis memuru, tadip geciyorsun. Hatta bebek mamasi diye ben x-ray cihazdan bile gecirtmeyip polis memuru talep ettim.

Yasadigim tecrubeleri yaziyorum, abuk subuk cevap veriyorsunuz
Tecrübe başka bişi ben size gerçekte olanı söyledim bebek için olduğundan istisnai davranıyorlar yoksa kurallar bu

Ilık su neyin içindeydi. Ben küçük bi termosla sıcak su taşıyorum mana için onu çantayla yanıma alabilir miyim yoksa valize mi koyayım direkt.?
700 ml küçük bir kapaklı termosun içindeydi..Bebeğin çantasındaydı..Ve hiçbir şey demediler..Uçakta da kullandık ayrıca..

Daha yeni uçakla geldim 1.5 yaşındaki oğlumla burdan giderken uçakla bebek arabasına kadar gitmeme izin vermediler. Ankarada uçağa kadar ararabayla gittim indiğimde araba kapıya gelmişti yine burda kapıya gelmedi araba bagaj bandından aldım ve sinir oldum.
Bide çantalara bakıyolar ya içine işte oralardan geçerken her seferinde bebek arabasınıda katlayıp geçiriyosun o biraz zor oluyor

700 ml küçük bir kapaklı termosun içindeydi..Bebeğin çantasındaydı..Ve hiçbir şey demediler..Uçakta da kullandık ayrıca..
Bebek icinde sivi sorun olmuyor.. kaldi ki 100 ml sinirlamasi bazi havalimanlarinda var bazilarinda yok diye biliyorum. Sabiha ve ist. Havalimani ikisindede sorun olmuyor.

Ucaga binene kadar bizdeydi.sonra gorevliler aldi ve inerkende tekrar verdiler.kizimi emzirdim uyudu ama hostes gelip kemeri ikinizede takmam gerekiyor diyip uyandirdi.aglamadi ama huysuzluk yapti.

1 yaşında bebegimle bayramda uçakla memlekete gideceğiz. Sorum şu travel sistem bebek arabasını uçağa alıyorlar mi? Uçağa kadar arabayla gidiliyor puseti yanımıza diğerini görevliye teslim ediliyor yazıyor nette ama sizden de bilgi almak istedim. Ve ekstra yanıma almam gerekn dikkat etmem gereken bir şey var mi?
Nasıl yolculuk yaptınız acaba

Puseti neyaptiniz?

Uçağın giriş kapısına kasar arabayla gidebiliyorsun orda katlayıp görevlilere veroyorsun inince de getiriyorlar hemen

Back