bebekle tatil,yolculuk..zorluklari?

Bizim hanfendi ayakta da sallanmiyo.. sevmiyo.. ama arabada baska imkan yok ne yapalim..
Ha bir de yatarak meme yemeyi huy edindi,arabada kucagimda emer mi bilmiyorum. Yoksa napcam ben mola yerlerinde bi sey serip yere devrilcek miyiz
Off umarim kolayca gider geliriz..

Haklisiniz benim de kafama takildi simdi.. :/ amaan valla erkekler bizler kadar ince detayli dusunmuyor. Ona diyince bunu,ne var aman 2 kilodan nolcak.diyip cikiveriyo. Bu cocuk daha desteksiz de oturamiyo mesela,rahat edicek mi hic bilmiyorum..guvenligi de rahati da onemli :/

Kucuk bebekle otel en guzeli. Yazlik bilemiyorum, evdekinin aynisi olur sanirim. Biz oglum 10 aylikken otel tatili yapmistik, iyi bir yerse zaten bebek icin ayri yemek bulunabiliyor. Doke saca yiyordu oglum uzun yolda uyuyorlar zaten

Biz yetiskinlerde 2 kilo fark etmez de bebelerde cok onemli , degistirme imkaniniz varsa degistirin bence , Allah korusun uzun yol yapacaksiniz oto koltugu cok cok cok onemli siz de biliyorsunuz zaten , bence esiniz yerine siz el atin olaya

Yok hazır paket gida vermeyi düsunmuyorum.ben mama derken devam sütu içiyor.onu demek istemistim.devam sütu ve muz şeftali artik ne bulursam.

Uzun yola biz de hic cikmadik,10 dk 20 dk lik mesafeler oldu hep gittigimz mesafeler.. cok sesi cikmadi o kadar aglamadi ama.. huyu cabuk degisiyor bebegimin.ben de sasiriyorum bazen..
Babasi 50koruma faktorlu yuzucu mayosu almis heryeri kapali birsey sorfculerin giydikleri gibi.. vucudunu oyle korurum sanirim da,gunesi gordu mu alni kizariyo,gozleri sulaniyo kizariyo.. artik saat 5ten sonra birazcik suya sokar cikaririm heralde.diye dusunuyorum... golgelikli bebek simidi aradim bulamadim. Gidecegimiz yerdeki deniz malzemesi satan yerlerden umutluyum bakalim.
Yuzunu cok derin cizdiginde,gunese cikacakken evde kendi kullandigim coppertone 50+ vardi ,incecik o cizigine surmustum. Reaksiyon gostermemisti ama,bebege kullanamam sanirim onu,cunku bebek urunu degildi yani.. dediginiz gibi alayim birsey,once bi kucuk bolgede deneyeyim..
Bu arada aglama.konusunda bizimki de yabanciladiginda oyle.oluyor. Yuzu alni kipkirmizi bir sekilde nefessiz kalircasina agliyor.. aglatmamaya calisiyorum hic bi sekilde,umarim kolay olur hersey off gerginim :/

Kucuk bebekle otel en guzeli. Yazlik bilemiyorum, evdekinin aynisi olur sanirim. Biz oglum 10 aylikken otel tatili yapmistik, iyi bir yerse zaten bebek icin ayri yemek bulunabiliyor. Doke saca yiyordu oglum uzun yolda uyuyorlar zaten
Cogu kisi uyur diyor.. ayy insallah bol bol uyur boyle mutluca uyanir yemegini yer geri uyur falan

Biz yetiskinlerde 2 kilo fark etmez de bebelerde cok onemli , degistirme imkaniniz varsa degistirin bence , Allah korusun uzun yol yapacaksiniz oto koltugu cok cok cok onemli siz de biliyorsunuz zaten , bence esiniz yerine siz el atin olaya
Dogru diyorsunuz valla.. ya da olmadi ikinci bi tane daha alicaz bakalim bi arastirayim,el.atiyim ben... herseye kafa yor yor yor.. her is biz kadinlarda..yada ben oyle saniyorum,herseyle ilgilenen kocalar da vardir belki:)

Ayy insallah.. yorumunuza verdigim cevapta bi ekleme yapmistim yabancilama.konusuyla alakali,.. evet aglatmaya hic kiyamiyorum. Insallah sorunsuz olur hersey.. gergin.olmak da istemiyorum,bebek.hissediyor benden.beter gergin.oluyor yoksa...

Benim de oğlum sevmezdi babaanneyi oğlum. Hiçbir şey yapmadığı halde gördü mü kıyameti koparırdı.. 4 yaşından sonra alıştı baya zor oldu alışması :) zorlamadı babaannemiz illa sev beni diye.. kıyamam bebeklerin düşüncesi farklı oluyor canım. Neden ağladığını anlamıyorsun.. aslında yavaş yavaş alışmaya çalışsa alışırdı. Uzak kalması da tabii alışmasına bi nebze engel oluyor. Bebekten bebeğe göre de değişiyor durum. Ben yeğenimin doğumunda yanındaydım 6 aylık benden başkasına gitmedi ki sadece 20 gün yanındayım beni tekrar gördüğünde 5.5 ay sonrasıydı. Bebek işte canım ne yapacağını kestirebilmek imkansız :)

Dogru diyorsunuz valla.. ya da olmadi ikinci bi tane daha alicaz bakalim bi arastirayim,el.atiyim ben... herseye kafa yor yor yor.. her is biz kadinlarda..yada ben oyle saniyorum,herseyle ilgilenen kocalar da vardir belki:)
Her isle ilgileneni bende gormedim zaten ilgilenmesinler herseyle , cok seyle ilgilenince bile cekilmiyorlar
Oto koltuguna el at sen , degistiremiyorsan baska al neme lazim uzun yol sonucta

Sabah 4 de yola çıkın ki hem uyku ortası o uyur yine arabada hem sıcak basana kadar baya yol gidiliyor biz hep öyle çıkarız

Sakin sakin oto koltuguna minder felan koymayin. Bir kaza oldugunda allah korusun bebiş için daha kötü olabilir.

Lütfen onun kilosuna uygun oto koltugu alin. Gerekirse alirken yardim isteyin.

Onun yani sira iste her 2-3 saatte bir mola alin çünkü oto koltukta fazla kalmak bebiş için zararli olur. Klimayida ön taraftan azicik açin, bisey olmaz.

Iyi tatiller dilerim

Cogu kisi uyur diyor.. ayy insallah bol bol uyur boyle mutluca uyanir yemegini yer geri uyur falan
Park yataginiz varsa goturun derim,ben otele goturmustum hic zorluk cekmedi gece uyuma meselesinde. Yerini yadirgayan bir cocuk normalde. Gunes kremi kullanmadim o zaman gerekmemisti ama doktorunuz onerirse kullanin mutlaka. Ayricca ben ek gidaya yeni gecen cocuguma yogurt da goturmustum oteldeki yogurtlar ev yapimi degil sonucta diye. İyi ki de goturmusum, kucuk kavanozlarda araba buzluguna koymustum, odadaki buzdolabina koydum sonra. Siz evde olacaksiniz ama yine de goturun derim. Evde yogurt yapiyorsunuzdur orada sut bulmak zor olabilir. Paket almiyorsaniz tabii.

Yogurt yapiyorum evet..gidecegimiz yerde sut alabilecegimiz bi komsumuz var onlardan aliriz mayalarim diye dusunuyorum..yaz kis orada oturur onlar,yerlisidirler oranin.. :) otele gitmeycegimiz icin sanirim daha rahat olurum beslenme.konusunda..
Bizim bebisin de bi kucuk besigi var onu goturmeyi planliyoruz. Rahatca yatar,hem de sallanmayi da seviyor..

2 aylık bebeğimle 12 saat yolculuk yaptım. Yola akşam çıktık gece uyku zamanına denk geldiği için uyudu sabaha kadar. Sabah herzaman uyandığı saatinde uyandı. Tabi gece mızırdandığında sürekli emzirdim. Sabah uyandıktan sonra 3 saat yolumuz kalmıştı. O üç saat çıngırak dönence derken geçti . 1 saate bir babamız arabayı bi yere çekti dolaştırdık hava aldı yaz olduğu için klimada çok açamıyoruz hasta olur falan diye. Ama çok zorlanmadık. Tabi eve vardığımızda ben ölü gibi uyudum kızıma babası baktı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…