bebekle tatil,yolculuk..zorluklari?

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
83
Merhaba arkadaslar bir kac sorum olcakti..bebegim 6aylik oldu,yabancilamaya basladi. Birisi disarda ce dese dudagini büzup aglamaya basliyor..ve eger israrci olursa karsisindaki.kisi,katilircasina kizarip bozarip agliyor sakinlestirmek guc oluyor..
Yaz tatilinde ailemin yazligina goturucek esim bizi,isleri sebebiyle kendi bizle fazla kalamayacak ..bebekle biz 2 3hafta kaliriz heralde.. smdi sorum su, bebek babasini gormezse unutur mu onu da yabancilar mi..
Bir de bebekle uzun araba yolculugu nasil olur,aranizda 10 12 saat yol giden var mi..neler bekliyor beni?
Esim bebege oto koltugu aldi,ben gidemedigim icin kendisi begenmis almis fakat 9kg den basliyor sınır olarak.Bebegim henuz 7kilo anca .. yatar pozisyonu vs varmis daha deneyemedik de ama... skıntı olur mu sizce?Bebis yolda uyuyabilir mi,aglar mi ,ne yaparim bilemiyorum gerginim de aslinda biraz.. deneyimli annelerrr yardimlarinizi bekiyorum yorum yazin lutfeen...
hayirlisiyla bi gidip gelseydik.. :)
Ha bir de gunes koruma kremi olarak ne onerirsiniz? Bebegim normalde bebek arabasiyla bile gezerken cok rahatsiz oluyor gunesten,tentesi hep kapali geizyoruz. Gozlerinden sac diplerine kadar kizariyor ..sanirim alerjisi var gibi.. 50 faktor uygun olur galiba ama marka olarak ne onerirsiniz?

Babasıyla görüntülü olarak görüştürürsünüz her gün sorun olmaz. Benim o zamanlarda 6 saatlik yolculuğum oldu.. bir sorun yaşamadım otokoltuğunu seviyordu ve uykuya dalıyordu kısa süre sonra.. ama doğduğundan beri arabayı çok sever o ayrı. Ve kucağımda hiç yolculuk yapmadım otokoltuktaydı hep alışkındı oraya.. uyuduğu zaman mola vermez devam ederdik uyanınca durur mamasını yedirir altını değiştirir biraz hava alır sonra devam ederdik.. sonra yine uyurdu. Ama dediğim gibi arabayı ve koltuğunu çok severdi.. koltuğunuz 3 kademeliyse eğer oturur ya da tam yatar değilde yarı yatar pozisyonda olması iyi oluyor. Oyuncak yanınızda arabada mutlaka olsun ki sıkılır falan olursa onunla oynasın. Güneşe büyük ihtimal alerjisi var.. 50 plus faktör alın 50 yetmeyebilir. Sebamed olabilir ben kullandım onu sorun olmadı koruması güzeldi. Bebeğiniz ayrıca tanımadıklarına karşı dudak büzüyorsa sizde nazikçe uyarın insanları. Bebeğin ağlamasına dayanamam yazık yani. Gerek yok milletin 2 dakikalık bebek sevgisi için ağlamasına. Koltuğun kilosu 2 kilo fark sadece sorun olacağını sanmam.. kemer kısmını daha arabaya yerleştirmeden bebeği koyup ayarlayın sorun olmaz o zaman..

Canim hayırlı yolculuklar simdiden benimde aralik doğumlu bebegim var tüm merak ettiklerimi sormuşsun takipteyim konuyu yanliz daha çok yeni haberlerde gösterdi bu gunes kremlerini öyle kafadan alma o kremi alerjisi olabiliyomus bebekler hatta haberi de paylaşayım. . Dr danis derim

Daily Mail'in haberine göre, Avustralyalı genç anne Jessie Swan, üç aylık oğluna Pepa Pig SPF50 + güneş kremi sürdükten sonra bebeğinin cildinde kızarıklık ve yanma oluştuğunu gördü ve acilen hastaneye götürdü.

Anne Swan, diğer ebeveylerin mağdur olmaması için, kremin fotoğrafını ve olayla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından ve Avustralya Kanser Konseyi hesabından paylaştı.

Evet benim bebegim de aralik dogumlu :) Allah bagislasin bebislerimizi...
Ben gecenlerde yuzunu cizmisti,gunese.cikacagimiz zaman o cizigine kendi Coppertone 50plusimdan surmustum incecik.. gunesi gorunce belki iyilesmesi gecikir diye.. bana cektiyse oyle.olabilir cunku,benim yaralarim gunesi gorunce uzun sure leke gibi kaliyor gec iyilesiyor ..
Herhangi bi etki olmadi ama,bebek kremi degildi iste bendeki. Oylesine kucuk bi alana surmustum. Bebekler icin olani var mi yokmu bilemiyorum o markanin..

Bende konuyu takipteyim.temmuzda tatile çikacagiz bizde.nasil olacak bilmiyorum.uzun yola.bebegimle hic gitmedim.hadi yolu gideriz.sorun olmaz ama otelde bebegimin mamasiydi , ek gida olarakta yagsiz tuzsuz patates kabak bulamayacagima göre ne yapacagimi hic bilmiyorum.meyve ve mama ile idare edicez.bende konuyu takipteyim.bu arada 1 yasindan kucuk cocuklara gunes kremi önermiyor bir cok doktor.yine de kendi doktorunuza bir sorun.bende daha soramadim kendi doktoruma.bazen acaba hic bu yil tatil işine bulasmasam mi diye düsunmuyor da değilim

6 aylık bebek babasını aramaz, ama dönüşte yabancılayabilir.
Yabancılasa da birkaç saate hadi 1 güne geçer diye düşünüyorum, bence problem olmaz.

Araba yolculuğu bebekten bebeğe değişir.
Normalde arabada sakinse, uyuyorsa çok zor olmaz.
Beni kesseler gitmem ben o kadar yola, oğlumun huyunu biliyorum çünkü.

Oto koltuğu 9-36 aldınız sanırım, 0-18 6 aylık bebek için daha kullanışlı olurdu.
Çok bilmiyorum koltukları ama rahatsız olduğunu düşünürseniz yastık minder falan desteklersiniz.
Yatış pozisyonuna bir bakın, memnun kalmayacağınızı düşünürseniz yazık olmasın paranıza, bebek de rahatsız olmasın.

2-3 haftada babayı unutması mümkün mü? :) insanlar bebeği doğduktan sonra askere gidiyor döndüğü zaman babasına amca demiyor o çocuk, aylarca annesinde kalmaya giden arkadaşlarım var, ben böyle bir sorun yaşayan görmedim.
Diğer sorularınızı, yolda uyur mu vs kısmını yola çıkınca göreceksiniz, her bebeğin vereceği tepki farklıdır.

Cook tesekkur ederim..Evet simdiden dusunuyorum yanima sunu sunu almaliyim diye. Civcivi cingiragi vs onlari almam lazim,valla aglarsa oyalamak icin video vs de izletebilirim ne yapayim :/ zararli evet ama.
Sizin bebek ne guzel arabayi seviyormus.. bizimki de sevmiyor degil aslinda arabaya binince cok aglamadi smdiye kadar ..umarim yolunda gider her sey..korkuyorum valla .. :/
Evet yabancilari.uyariyorum bu arada... aglatmamaya calisiyorum bebegimi. Ben de gunumu gordum.cunku,bi ara aglamaktan katildi kaldi elimde mahvoldum o an.. ben de kiyamiyorum hic.. bu dedigimi de kaynanama karsi yapti,az gorustuler bebekle dogdugundan beri..o da israrci olunca bebek mahvoldu
sweetwitch01

Dogru soyluyorsunuz.. anneannesi 3 4haftada bir gelince 1 2 saat yabacilik cekmisti sonra azalmisti alismisti bebek.. acaba dedim babaya da yapar mi,ama yapsa bile belki gonul koyma olur,unutmaz heralde.. :)

Mutlaka al tabii.. çok durmazsa yanına geçersin arkaya. Suyunu falan hep yanına çantaya al. Arada sırada zor durumlarda video falan sorun olmaz canım. Benim oğlum hala çok sever arabayı şuan 7 yaşında :) uyku saatine yakın bir saatte çıkarsanız yola daha rahat edersiniz.. hemen uyur sorun olmaz inşallah :)

Dogru soyluyorsunuz.. anneannesi 3 4haftada bir gelince 1 2 saat yabacilik cekmisti sonra azalmisti alismisti bebek.. acaba dedim babaya da yapar mi,ama yapsa bile belki gonul koyma olur,unutmaz heralde.. :)
Yok yok babasını unutmaz ama yola hava güneşliyken çıkmayın araba zaten bunaltacak, sıcak iyice huysuzlaştırır. Klima çarpar diye açamayacaksınız, cam yeterli gelmez, en iyisi sabah erken ya da güneş etkisini yitirdikten sonra çıkmak.

Ayy insallah.. yorumunuza verdigim cevapta bi ekleme yapmistim yabancilama.konusuyla alakali,.. evet aglatmaya hic kiyamiyorum. Insallah sorunsuz olur hersey.. gergin.olmak da istemiyorum,bebek.hissediyor benden.beter gergin.oluyor yoksa...

Bunu dusunmemistim..yani uykusunu vs dusundum aaa aksam cikalim.demistim ama,gunes bunaltir mi.klimayi acamaz miyiz dememistim cidden... sasirdim kendime. Ya zaten var ya iyice tuhaf birsey oldum. Unutkan oldum
Dusunemez oldum.. Birileri birseyi diyince sasiriyorum dusunmedim.diye.. sagolun o yuzden :)

kızım şubat doğumlu, haziranda yazlığa gidip eylüle kadar kalmıştım, arada başka mekanlara da tatile gitmiştik, eşim haftasonları geliyordu (10 saat mesafe, cuma akşamdan otobüse binip geliyordu, pazar gecesi de dönüp direk otogardan işe gidiyordu) 3 hafta da yanımızda kaldı, kızım babasını unutmadı hiç öyle bir sorun yaşamadık.
yolculukta ses ve titreşim nedeniyle bol bol uyurdu,
güneş kremi olarak da abcderm kullanmıştık ilk yıllar.

Valla ne bileyim ,bebekten sonra her ise yetisemez oldum.. erkekler de pek dusunmuyor,duz mantik aman zaten.buyuycek alalim bunu kullanalim dedi heralde. Bana da telefon etti sordu falan ama. Bebekle ugrasiyordum yani ne konustugumuzu bile.hatirlayamiyorum aman aliyodan al tamam he hu demistim .. Bi deniycem evet minderle vs bakarim. .

Ben bebeğimle 20 dk mesafeye giderden ecel terleri döküyorum çünkü asla arabada durmaz!
Morarana kusana kadar ağlar, ne yapsam fayda etmez.
O sebeple bu yıl tatile uçak yolculuğu tercih edeceğim.
Ama size önerim, gece yola çıkmanız yani hava karardıktan sonra.
Bebek uyandığında da mola verip, onu bir süre oyalayıp devam etmeniz.
Ayrıca ana kucağıyla yolculuk yapmanız daha mantıklı, oto koltuğu için çok küçük.
Camlara da bebek gölgelikleri mevcut, gece çıkma olanağınız olmazsa onu kullanın.
Bebeğim 2 aylıkken 6 saatlik yolculuğumuz 9 saat sürmüştü, o zaman bir daha tövbe demiştim.
Güneş kremi de bebek markalarından tercih edin, sebamed, mustela, babyfehn gibi.
Tabi tatil öncesinde küçük bir bölgesinde deneyin alerjik reaksiyon gösteriyor mu diye.
Mayo bezlerden alabilirsiniz onun için, küçük gölgelikli şişme havuzlardan da.
Ben simit olarak swimtrainer aldım ama pek sevmedi, zaten kucağımda değilse asla durmayan bir bebek benimki.

Kizim 5.5 aylik yasadigimiz yer geregi hergun gunese cikip denize giriyor , doktorumuz bioderma 50 faktor bebek kremini onerdi , yaniniza mutlaka sapka ve gunes gozlugu alin , e bebekte bebek gozlukleri var arkasi bantli ben onsuz cikarmoyorum gunese
Yolculukda bol bol mola verin , arabadan cikarip hava aldirin emzirin , genelde yolda uyur bebekler ama sure uzun oldugu icin bol mola vermeniz faydali olur
Babayi unutmaz goruntulu arama yaptirin
Benim yazdiklarinizda tek aklima takilan oto koltugu oldu , kilosuna uygun koltuk onun guvenligi icin gerekli , ben acikcasi farkli koltuga guvenip yola cikmazdim

Babasını aramaz ama unutmazda sanmıyorum yani ama eğer huysuzca bir bebekse gittiğin gibi geri dönebilirsin :) biz istanbuldan sinop a gittik içeri sokamadık çocuğu dışarda gezdirdik bakkal çakkaş değişik ilgi çekici ne varsa zor gönlünü ettik bazı çocuklar böyle oluyor kimi hiç umusamaz ama benimki fenaydı , nivea kullanıyorduk ama hep 50 faktör şimdi tekrar araştırmak istiyoruz biz de , yolda giderken de kendi koltuğunda derin uykudayken duruyordu sonra imkansız oturtmak ben arkada ayağımda sallayarak yavaş yavaş gidiyorduk işte :)

Otel daha da zor gercekten. Esimle biz de dusunduk ama,bu yil yazliga ailemin yanina gidelim en.iyisi dedik sonradan..
Havuz da tehlikeli bebekler icin mesela,ne bileyim.yemekler nasil olacak...
Burada bi konuda okumustum,anne ,bebegi icin otelde ascilardan rica ediyor mutfaga girip ocagi kullanarak mamasini 1hafta boyunca kendi hazirliyordu..Olmadi siz de oyle yapin.. Ya da bazi otellerde menude cikiyor haslanmis sebzeler tuzsuz yagsiz oluyor,diet menu seklinde gormustum bi ara..tabi ben bol kalorili yerlere saldrdigim icin goz ucuyla gordugumu soyluyorum...Yada bebekler cocuklar icin menu olan.yerler de olabilir arastirin isterseniz. Ama bebeginize de hazir paket gidalar vermek uygun olmaz yazik ona da.. ama zorda kalirsaniz da napacaksiniz...biraz corbalardan verirsiniz,meyveleri catalla ezer az bisey suyla yada bitki cayiyla yumusatirsiniz belki..krem peynir yiyebilir..
Ne bileyim aklima gelenler bunlar .. anne sutu de aliyorsa yeterli gelir heralde.. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…