• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle ev tasima

:uykucu:Off arkadaslar bana bi fikir verin lutfen. Simdi oturdugumuz ev 850 tl. Klimali. Banyosu mutfagi kotu. Mutfak dolaplari cok az, banyo da eh iste.
Asil derdim 4 aylik bebeyle klimayla isinmak. Yani cocuk tek odada durmuyor. Oyalamak evin icinde gezdirmek lazim. Hicbisey olmasa mutfaga goturucem yemek yaparken. Salonla cocuk odasinin klimasini acip mutfagi ve koridoru oyle isitmayi dusunduk. Tabi iki klimayla gelecek faturayi dusunmuyorum bile..
Bir diger alternatif su.
Bugun baktim 900 1000 tl te dogalgazli cok guzel evler var yapili mutfagi banyosu. Ama cocukla tasinmak tabiki zor ve birde tasinma masrafi. Emlakcisi depozitosu derken 3500 u bulur..
Cok kararsizim. Siz olsaniz 850 ye klimali idare eder bi evde mi otururdunuz. Masraf yapip cocukla tasinip 900 1000 tl ye dogalgazli bi yere mi gecerdiniz.
Fikirlerini bekliyorummm.. :ıslık:

Klima diyince ben de kışı sert geçmeyen sahil şehirlerinden birinde yaşıyorsunuz sandım. İstanbulda klima ile daha önceki kışlar zorlanmadınız mı?

Klimanın ısıtmasıyla bebe zor atlatır kışı.
Bence taşınmanız en mantıklısı.Yavaş yavaş yerleşirsiniz.

ben olsam çoktan taşınırdım, ki taşındım da şuan oturduğum eve taşındığımda oğlum 4 aylıktı. eşim, kayınvalidem yanımdaydı onun çok faydası oldu bana. eşyalar eve geldikten sonra oğlum uyudukça da bir çok şeyi yavaş yavaş yerleştirdim zaten çoğu zamanını uyuyarak geçiriyorlar bu dönemde.
Klima çocuğunuz için zararlı, biraz fazla verip evden eve her şeyi taşıyan nakliye şirketi ile anlaşabilirsiniz özel eşyalarınız dışında her şeyi nakliyecilere bırakıyorsunuz.
doğal gazlı ev her türlü klimadan daha iyidir
Bnm yanimda esimden baska hiiiic kimse olmayacak ama olsun bebegimin hasta olma riskini goze alamam.. Esimle telefonda konustuk boyle karar verdik simdiden. İsten gelince daha ayrintili konusucaz. Ama ortak kararimiz tasinmak. O zaten bu evi de hic begenmiyor. Klima da cabasi oldu.. Cocuktan firsat bulup ev bulmam lazin biran evvel :KK76:

Oyle.. Esimde oyle dedi. Acelemiz yok oldugu kadar yerlesiriz napalim.
Gecen yıl bende taşınmıştım.
Hemde başka şehirden bir başka şehire.
mobilyaları eşimle halletik. diğer ıvır zıvırı ben 1hafta 10günde yaptım.

rahat rahat ısınmak varken.
taşıncagınız evde ısı yalıtımı varsa , orta katsa dahada ısımı kolay oluyor.

Ne kadar da benzer haller :)

Benim Doğumda şubatta olacak inşallah ve ev sorunu bende de vardı pimapenler,banyo,kapılar filan bayağı eski doğal gaz, parke yok filan derken bizde hesapladık baktık olmayacak Allahtan şansımıza bu aralarda tayinlerden dolayı kiralık ev yokken bulduk içimize sinen bi ev çıkıcaz bi haftaya inşallah :)

Yanlız uyarayım o evlere eğer netten bakıyorsan hiçte göründükleri kadar geniş değiller hele benim şehrimde aktif olmayan doğal gazlı evleri bile aktifmiş gibi ilana koyuyorlar.. ölçünü al eline koltuğunu,dolabını ölç bakmaya gittiğin evlere de mezronu götür ona göre taşın.

Her kış daha da soğuk geçiyor bebekle olmaz hasta olursunuz klimaya vereceğin parayı doğal gaza ver hem her yerin ısınsın hem ilaç parasından,ateşten,halsizlik derdinden kurtul derim.
Hasta olmasindansa tabi ki parasi zahmeti solda sifir kalir. El kadar bebe hapsursa icim gidiyo zaten biraz fazla pimpirigim.
Bizde ayni hesabi yaptik. Cocuk odasinin balkon kapisi bozuk simdiden soguk giriyor iceri. Onu yaptirmak lazim. Birkac tesisatci isi var. Mutfaga dolap alicaz pencerelere soguk gecirmez hale getiricez derken baya is ve masraf cikiyor bizde de..
Ya Allah bismillah deyip girisicez sonra da sicacik oturucaz ins.
Zorlanirsam da eskiden bize gelen yardimci ablayi cagiririm diye dusundum.
Aslinda kv de var ama yuzgoz olasim yok. Simdi tasinmak icin kp le bize gelip kalirlar, sigara girla gidiyor. Bebegimi kucakliyorlar o kokuyla. Zaten bi masrafa girecegim yardimci parasi da cok koymaz diye dusundum suan :halay:

Gecen yıl bende taşınmıştım.
Hemde başka şehirden bir başka şehire.
mobilyaları eşimle halletik. diğer ıvır zıvırı ben 1hafta 10günde yaptım.

rahat rahat ısınmak varken.
taşıncagınız evde ısı yalıtımı varsa , orta katsa dahada ısımı kolay oluyor.
Sizde bebekle mi tasindiniz. Biz evliligimizden beri 5 ev degistirdik de.. Bebekle ilk olucak..

Bnm yanimda esimden baska hiiiic kimse olmayacak ama olsun bebegimin hasta olma riskini goze alamam.. Esimle telefonda konustuk boyle karar verdik simdiden. İsten gelince daha ayrintili konusucaz. Ama ortak kararimiz tasinmak. O zaten bu evi de hic begenmiyor. Klima da cabasi oldu.. Cocuktan firsat bulup ev bulmam lazin biran evvel :KK76:

Allah yardımcınız olsun, inşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz

Bebek ile taşınmak gerçekten çok zor.
Maddi olarak da masraflı olur, emlakçı parası, nakliye parası..
Ayrıca doğalgaz faturası elektrik faturasından fazla gelir muhtemelen ama tüm evi ısıtmış olursunuz.
Ev kiranız da artmış olacak,maddi olarak kaldıracak durumdaysanız tabii ki doğalgazlı eve taşınmalısınız.

Kimsen yoksa taşınmak çok zor. Diğer yandanda hadi bu sene faturaya göz yumdun seneye nolacak? Sonraki sene ? Faturaya taşınma masrafından fazla vereceğin kesin. Klimayla doğalgaz sıcaklığını elde edemezsin zaten. Gözünü karart taşın derim..
Yazın klimadan dolayı gelen elektrik farurası dudağımı uçuklatıyordu :) şimdide doğalgaza henüz yanmıyor ısınmak için açıyorum bu ay ne fatura gelir bilmesem daha iyi :)

Evden eve nakliyatla halledersin canım, sen özel eşyalarını toparlamaya başla hemen. Bebek için de yardımcı çağırmak süper fikir.

Bu arada yeni evin ara kat olmasına güneye bakmasına dikkat edersen kışın sorun yaşamazsın. Bebekli evde klimayla kış geçirilmez, benim bebe emekliyor şu an ve heryere sürünerek gidiyor merkezi sistem olmasa geçen yıl da hapı yutmuştuk zaten.

Bence taşının.ben kızım 37 günlük ken tasindim... Eylül sonuydu yarın iki yil olacak serindi havalar.ama şartlara bakış bence taşının bir an evvel

:uykucu:Off arkadaslar bana bi fikir verin lutfen. Simdi oturdugumuz ev 850 tl. Klimali. Banyosu mutfagi kotu. Mutfak dolaplari cok az, banyo da eh iste.
Asil derdim 4 aylik bebeyle klimayla isinmak. Yani cocuk tek odada durmuyor. Oyalamak evin icinde gezdirmek lazim. Hicbisey olmasa mutfaga goturucem yemek yaparken. Salonla cocuk odasinin klimasini acip mutfagi ve koridoru oyle isitmayi dusunduk. Tabi iki klimayla gelecek faturayi dusunmuyorum bile..
Bir diger alternatif su.
Bugun baktim 900 1000 tl te dogalgazli cok guzel evler var yapili mutfagi banyosu. Ama cocukla tasinmak tabiki zor ve birde tasinma masrafi. Emlakcisi depozitosu derken 3500 u bulur..
Cok kararsizim. Siz olsaniz 850 ye klimali idare eder bi evde mi otururdunuz. Masraf yapip cocukla tasinip 900 1000 tl ye dogalgazli bi yere mi gecerdiniz.
Fikirlerini bekliyorummm.. :ıslık:
kış boyu zaten klimalı evde o masrafın 2 katını ödeyeceksiniz belki ki. giyim ve özel iç çamaşırı vs dışında gelip toplayan taşıma şirketleri var

Hasta olmasindansa tabi ki parasi zahmeti solda sifir kalir. El kadar bebe hapsursa icim gidiyo zaten biraz fazla pimpirigim.
Bizde ayni hesabi yaptik. Cocuk odasinin balkon kapisi bozuk simdiden soguk giriyor iceri. Onu yaptirmak lazim. Birkac tesisatci isi var. Mutfaga dolap alicaz pencerelere soguk gecirmez hale getiricez derken baya is ve masraf cikiyor bizde de..
Ya Allah bismillah deyip girisicez sonra da sicacik oturucaz ins.
Zorlanirsam da eskiden bize gelen yardimci ablayi cagiririm diye dusundum.
Aslinda kv de var ama yuzgoz olasim yok. Simdi tasinmak icin kp le bize gelip kalirlar, sigara girla gidiyor. Bebegimi kucakliyorlar o kokuyla. Zaten bi masrafa girecegim yardimci parasi da cok koymaz diye dusundum suan :halay:

Çok haklısın inşallah kafanıza ve cebinize göre güzel bi ev bulursunuz tez zamanda :) hayırlısı olsun cümlemizin hakkında.

şöyle bişi, sen nasıl olsa bugün ya d yarın doğalgazlı eve taşınmak durumundasın, bu sene ertelenebilir,çocuk10 aylıkolduğunda zaten kış bitecek, ama şöyle bişi var kıın evidaha ucuz tutabilirirsin, yazın fiyatlar artar, karar senin, çocukla da taşınılabilir, zaten herşeyi taşımcılar yapıyor, eşim tek başına 2 günde halletmişti.

Klima,ufo vb ısıtıcılar havayı çok kurutuyor maalesef ve kalorifer ısısı gibi sabit bir ısı veremiyor. Bence taşınmak daha mantıklı. Bebek olmasa idare edilir ama minikmiş daha,hastalanırsa kötü olur maddi,manevi.

Back
X