• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle ev tasima

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.993
448
İstanbul
:uykucu:Off arkadaslar bana bi fikir verin lutfen. Simdi oturdugumuz ev 850 tl. Klimali. Banyosu mutfagi kotu. Mutfak dolaplari cok az, banyo da eh iste.
Asil derdim 4 aylik bebeyle klimayla isinmak. Yani cocuk tek odada durmuyor. Oyalamak evin icinde gezdirmek lazim. Hicbisey olmasa mutfaga goturucem yemek yaparken. Salonla cocuk odasinin klimasini acip mutfagi ve koridoru oyle isitmayi dusunduk. Tabi iki klimayla gelecek faturayi dusunmuyorum bile..
Bir diger alternatif su.
Bugun baktim 900 1000 tl te dogalgazli cok guzel evler var yapili mutfagi banyosu. Ama cocukla tasinmak tabiki zor ve birde tasinma masrafi. Emlakcisi depozitosu derken 3500 u bulur..
Cok kararsizim. Siz olsaniz 850 ye klimali idare eder bi evde mi otururdunuz. Masraf yapip cocukla tasinip 900 1000 tl ye dogalgazli bi yere mi gecerdiniz.
Fikirlerini bekliyorummm.. :ıslık:

Taşınmak çok masraflı ve zor.
Ben olsam faturaya göz yumarım şu an. Belki UFO tarzı bir ısıtıcı ile desteklenebilir.

Havalar iyice kötüleşmeden taşınırdım.
Bu sene kış çok sert geçecek diyor uzmanlar. Çocuk ufaksa her odaya girip çıkar, bunun banyo yaptırması falan da var. Bir defalık o masrafa girip evi değiştirin rAhat edin

Havalar iyice kötüleşmeden taşınırdım.
Bu sene kış çok sert geçecek diyor uzmanlar. Çocuk ufaksa her odaya girip çıkar, bunun banyo yaptırması falan da var. Bir defalık o masrafa girip evi değiştirin rAhat edin
Hem masraf hemde kimsem yok.. Esimle tasiycaz toparlanmasi yerlesmesi.. Zaten bi hafta 10 gune oldu oldu yoksa zor..

Canım önemli olan karar vermek, evi tuttuktan sonra gerisi gelir merak etme. Benim de ufak bir bebeğim var ve şimdiden kalorifer yanma tarihi gelmeden hava daha da soğumuş olursa nasıl bir yol izleyeceğimizi planlıyoruz. Klima çok çok iyi bir marka değilse kışın ısıtmaktan çok üşütüyor, ufo falan belki çare olabilir ama her türlü elektrik faturası kabaracak. Taşınma her zaman masraflıdır, karşılayacak durumunuz varsa hiç beklemeyin derim

Bir an once tasin
Masrafi bir kere yapip rahat etmek varken niye o parayi taksit taksit elektrik faturasina odeyesin ki kuzum? Allah korusun o bebis bir kere hasta olsa omur boyu tekrarlayacak cunku. Kis dedigin bir ay degil ki katlanasin? Kis bitene kadar bebegin bir yasina gelecek ve onu tek bir yerde tutman gittikce zorlasacak

Uzun vadede 3500den fazla tutar klima. Şehrinizi bilmiyorum ama ne olursa olsun kış kıştır.

:uykucu:Off arkadaslar bana bi fikir verin lutfen. Simdi oturdugumuz ev 850 tl. Klimali. Banyosu mutfagi kotu. Mutfak dolaplari cok az, banyo da eh iste.
Asil derdim 4 aylik bebeyle klimayla isinmak. Yani cocuk tek odada durmuyor. Oyalamak evin icinde gezdirmek lazim. Hicbisey olmasa mutfaga goturucem yemek yaparken. Salonla cocuk odasinin klimasini acip mutfagi ve koridoru oyle isitmayi dusunduk. Tabi iki klimayla gelecek faturayi dusunmuyorum bile..
Bir diger alternatif su.
Bugun baktim 900 1000 tl te dogalgazli cok guzel evler var yapili mutfagi banyosu. Ama cocukla tasinmak tabiki zor ve birde tasinma masrafi. Emlakcisi depozitosu derken 3500 u bulur..
Cok kararsizim. Siz olsaniz 850 ye klimali idare eder bi evde mi otururdunuz. Masraf yapip cocukla tasinip 900 1000 tl ye dogalgazli bi yere mi gecerdiniz.
Fikirlerini bekliyorummm.. :ıslık:

BU birazda yaşadığınız şehire bağlı.Adana.Mersin.Antalya gibi yerlerde klima ile ısınılır tek klima ısıtır tabi evin konumu odaların konumu önemli tabi gece gündüz yakarsan fatura yüksek gelir orası ayrı 2 adet klimada bayağı fatura kabarır ama ufo da çok yakıyor elektriği klima yine ufodan daha iyi.Ufoda yakarsan aldığınız para elektriğe gider.

baktığınız yerler işyeri mevkinize de uyuyorsa ve çocukla çıkıp turlayacağınız park vs. varsa taşının
klimayla da uçuk paralar ödeyeceksiniz
ki havalar daha soğumadı
çocukla 1 haftada (bir aileden biri yardımcı olur diye düşünüyorum) sıkıntı çekip rahat edersiniz
ama bu türlü hergün
ki emeklemeye falan başladığında böyle siz nereye o oraya da olmayacağını unutmayın

Tasinma masrafiyla klima masrafi ayni gibi. Ustune klimayla isinamayacaksiniz zaten. Paranizi klimanin faturasina degil tasinma masrafina verin. En azindan bebis usumemis olur.

:KK16:
baktığınız yerler işyeri mevkinize de uyuyorsa ve çocukla çıkıp turlayacağınız park vs. varsa taşının
klimayla da uçuk paralar ödeyeceksiniz
ki havalar daha soğumadı
çocukla 1 haftada (bir aileden biri yardımcı olur diye düşünüyorum) sıkıntı çekip rahat edersiniz
ama bu türlü hergün
ki emeklemeye falan başladığında böyle siz nereye o oraya da olmayacağını unutmayın[/QUOTE
Arkadaslar tek tek cevaplamayi bilmiyorum toplu yaziyorum.
Gecen sene tek klimayla 250 den asagi fatura odemedik.
Aslinda tasinmak icin durumumuz falan da yok da sigortadan alacagim parayi harciycaz. Onu kenara atmayi dusunuyorduk ama Cocugun hasta olmasindan daha onemli degil tabi ki. Zaten o parayi da onun icin kenara aticaktik..
Seneye kadar siralamaya bile baslar. Bu arada İzmir de oturuyoruz ama kis kistir aynen. Yani baya soguk oluyo. Aksam ilk is esimle konusucam. Bakalim..
Bu arada evet baktigim evler ayni muhitte. Ah bi sahibinden denk gelse. :KK16:

Ben olsam hemen taşınırım. Zaten 850 TL üzerine 150 daha koyup konforlu yaşayabilirsiniz. Klimayla ısınma size maddi anlamda çok daha zarar verecek.

Sadece tek odayı ısıtmak için vereceğiniz o klimanın parasını kiraya veririm daha iyi .
Çocuğunuz varsa kesinlikle bir doğalgazlı evde oturmalısınız klimayla ısınmalı olmaz
Ev önemlidir Bence, sonuçta vakit geçiriyorsunuz ısınmanız önemli en önemlisi eve içinizin sinmeside önemli
bence taşının inanın pişman olmazsınız.

Ödediniz kiranin üstüne elektirik faturasını koydunuzda doğalgazlı evden çok daha pahalıya oturdunuzu anlıcaksınız.
Bence Taşının derim hem Rahat edersin yeni evede fazla masraf yapma yavaş yavaş eksiklerini tamamla çocukta rahat rahat dolansın ortalıkta

Ben de ayni durumdaydim. Bebegim kışın dogacak ve oturdugum ev klimayla ısınıyordu. Bulundugum yer cok soguk olmaz , klimayı eve gelmeden 2 saat oncesinde calistirdigimda soguk baya kırılıyordu ama yine de yatarken falan yagli radyatör calistirmamiz gerekiyordu. Bu yuzden cocuk olunca zorlanacagimizi düşünüp merkezi isitmasi olan bir eve taşındık.
Taşınmak her halükarda cok zor ama bebeginiz icin taşınmalısınız bence.

Taşın bence Can'ım ,kışın çocuk emekleme sürünme heryerden olacak banyosuydu falan doğalgaz büyük kolaylık,hastane masrafı yapacağına ev masrafı yap o parayı hem klima zaten yiyor elektriği resmen

Ne kadar da benzer haller :)

Benim Doğumda şubatta olacak inşallah ve ev sorunu bende de vardı pimapenler,banyo,kapılar filan bayağı eski doğal gaz, parke yok filan derken bizde hesapladık baktık olmayacak Allahtan şansımıza bu aralarda tayinlerden dolayı kiralık ev yokken bulduk içimize sinen bi ev çıkıcaz bi haftaya inşallah :)

Yanlız uyarayım o evlere eğer netten bakıyorsan hiçte göründükleri kadar geniş değiller hele benim şehrimde aktif olmayan doğal gazlı evleri bile aktifmiş gibi ilana koyuyorlar.. ölçünü al eline koltuğunu,dolabını ölç bakmaya gittiğin evlere de mezronu götür ona göre taşın.

Her kış daha da soğuk geçiyor bebekle olmaz hasta olursunuz klimaya vereceğin parayı doğal gaza ver hem her yerin ısınsın hem ilaç parasından,ateşten,halsizlik derdinden kurtul derim.

ben olsam çoktan taşınırdım, ki taşındım da şuan oturduğum eve taşındığımda oğlum 4 aylıktı. eşim, kayınvalidem yanımdaydı onun çok faydası oldu bana. eşyalar eve geldikten sonra oğlum uyudukça da bir çok şeyi yavaş yavaş yerleştirdim zaten çoğu zamanını uyuyarak geçiriyorlar bu dönemde.
Klima çocuğunuz için zararlı, biraz fazla verip evden eve her şeyi taşıyan nakliye şirketi ile anlaşabilirsiniz özel eşyalarınız dışında her şeyi nakliyecilere bırakıyorsunuz.
doğal gazlı ev her türlü klimadan daha iyidir

Back
X