• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle banyo yapmak

yoncagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
422
140
123
İstanbul
Merhaba sevgili anneler. 6 aylık bebeğımle birlikte banyo yapmam gerekli. Onu da yıkayacağım tabi. Bunu deneyenler var mı? Varsa nasıl yapıyorsunuz ? Ana kucağına bağla ya da mama sandalyesi demeyin durmaz, gece de yanından ayrılınca uyanıyor hemen. Banyo odasına uzak. En mantıklı yol bu geldi. Hem onu da yıkamış olurum diye. Mecburiyetimin sebebi ise eşimin iş için bir süreliğine sehir dısına (2 hafta veya 1 ay) gidecek olması. (Yanımda yardım alabileceğim aile büyügü komşu yok.) Şimdiden teşekkürler.

Emekliyor mu, yani elleri ayakları üzerinde kalkabiliyorsa yıkanabilirsiniz ancak.

Emekleme yok. Babasıyla küvetine oturtup yıkiyoruz. Destekle oturuyor. Desteksiz yana yığılıyor :)
Anladım, o zaman onun küvetini de banyonuza koyun, bebeğinizin saçını yıkayın siz yıkanın sonra vücudunu yıkayın, siz de aynı şekilde.
Sıralama böyle olması lazım onu yıkayıp sonra size geçerseniz olmaz, muhtemelen sıkılır.
Ben kendimi yıkarken saçlarımı köpükle tuhaf şeyler yapardım, vücudumu köpükleyip onu güldürürdüm, anca öyle duruyordu.

Emekleme yok. Babasıyla küvetine oturtup yıkiyoruz. Destekle oturuyor. Desteksiz yana yığılıyor :)
Küvete takılan örtüler var bebisi yatiriyorsunuz kolayca yikarsiniz,ben destekli oturmaya başlayınca tek elimle tutar tek elimle yikardim ,siz rahat edemem derseniz arkasına bebek yastığını yaslayin yıkayın .

Küvete takılan örtüler var bebisi yatiriyorsunuz kolayca yikarsiniz,ben destekli oturmaya başlayınca tek elimle tutar tek elimle yikardim ,siz rahat edemem derseniz arkasına bebek yastığını yaslayin yıkayın .
Teşekkur ederim yanitınız icin. Aslında sorum bebegi nasıl yıkarımdan ziyade ikimizin birlikte yıkanmasıydı😊 tek yıkayabilirim artık buyudu.

Anladım, o zaman onun küvetini de banyonuza koyun, bebeğinizin saçını yıkayın siz yıkanın sonra vücudunu yıkayın, siz de aynı şekilde.
Sıralama böyle olması lazım onu yıkayıp sonra size geçerseniz olmaz, muhtemelen sıkılır.
Ben kendimi yıkarken saçlarımı köpükle tuhaf şeyler yapardım, vücudumu köpükleyip onu güldürürdüm, anca öyle duruyordu.
Tesekkur ederim. Mama sandalyesinde yıkayan varmış. Hic denediniz mi?

Ben küçükken duşa kabine çamaşır sepetinin içine oturtup oyuncaklar verince oynuyordu bende önce onu sonra kendi banyo mu yapıp cıkıyordum.

Teşekkur ederim yanitınız icin. Aslında sorum bebegi nasıl yıkarımdan ziyade ikimizin birlikte yıkanmasıydı😊 tek yıkayabilirim artık buyudu.
Çocuk küçükken çok az hatırlıyorum annem yikardi bizi annenemin kucağında şimdi düşünce gerksiz olduğunu düşünüyorum böyle yıkamanın ,ama siz illa yikayayim diyorsanız banyo taburesine oturun kovaya suyu koyun bebisi kucağınıza alın iyice karnınıza yaslayin once vücudunu yıkayın en son kafasını az sabunlayip durulayip havluya sarın,
Benim cadilar suyu severdi küvete suyu yarıya kadar doldurup oynatır yıkar durular cikarirdim boyuma geldiler küvet bulsalar hala oynarlar o derece.

Çocuk küçükken çok az hatırlıyorum annem yikardi bizi annenemin kucağında şimdi düşünce gerksiz olduğunu düşünüyorum böyle yıkamanın ,ama siz illa yikayayim diyorsanız banyo taburesine oturun kovaya suyu koyun bebisi kucağınıza alın iyice karnınıza yaslayin once vücudunu yıkayın en son kafasını az sabunlayip durulayip havluya sarın,
Benim cadilar suyu severdi küvete suyu yarıya kadar doldurup oynatır yıkar durular cikarirdim boyuma geldiler küvet bulsalar hala oynarlar o derece.
Ha bu arada annem annenemide yikarmis bı taşla iki kuş misali😊

Evet banyo taburesinde hem onu hem kendini yıkamak da mantıklı. Simdi duş kabinleri olsa da bi tabure bir kova sart. Tesekkurler fikir icin :)

Desteksiz oturamayan bebekler için aparatlar var, banyoda kullanılan, onlar işinizi kolaylaştırabilir. Ben iki çocuğumu da hep duşakabinde kucağımda yıkadım ama onları yıkadıktan sonra eşime teslim ediyordum giydirsin diye. Desteksiz oturabildikleri dönem daha rahat, yerde otursun siz yıkanın. Sonra da onu yıkayın çıkın.

Ben genelde kucağımda yıkıyordum. Yere oturup saçını vücudunu aynı anda köpürtüp sonra kucağımda duruluyordum.

Back
X