• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekken sünnet

handemersin

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
28
2
6
28
Oğlum 5 ayın içinde cuma günü sunnet olcak şimdiden korkuyorum o ağlarsa ben de çok ağlarım sünnetten sonra aparat takıyorlarmış çıkarırken canları çok acıyormuş bebeğini sünnet ettirenler bilgi verebilir mi çok ağlıyorlar mı

Oğlum 5 ayın içinde cuma günü sunnet olcak şimdiden korkuyorum o ağlarsa ben de çok ağlarım sünnetten sonra aparat takıyorlarmış çıkarırken canları çok acıyormuş bebeğini sünnet ettirenler bilgi verebilir mi çok ağlıyorlar mı
Ben oğlumu 7 aylıkken anestezi ile sünnet ettirdim..2 hafta zor tabi..geceleri uykusuz kalabilirsiniz, idrarını yaparken yanıyor aciyor tabi..10 günden sonra epey azalıyor sıkıntılar..oğlum şu an 6 Yaşında, iyi ki bebekken yaptırmışım didiyorum.şimdi olsa çok zorlanırdim..çocuğu psikolojik olarak hazırlamak en zoru olurdu..şimdiden size hayırlı olsun,geçmiş olsun..

Daha 4 gün önce yaptırdık 7 aylık oglumu abisini de 7.ayda yaptırdım bebekken valla hiç öyle problemli bişey degil bebekken daha kolay hızlı iyileşiyor sünnet olurken ben yanındaydım 15 dklık işlem çocuk aglıyor ama acıdan değil bizimki sadece pipi uyuşturup yapıldığı için hemşireler ve ben ellerini bacaklarını tutuyoruz diye agladı acıdan degil ilk gün çiş yaparken aglıyordu kısa kısa çünkü çiş yakıyor ama öyle saatler süren Bi aglama degil bu sadece 5 dklık bişey gece yüz üstü bile yattı o gün 2 gün çiş yapınca aglama durumu da geçti sonrası zaten hiç sünnet olmamış gibi rahattı oturup oynuyor. Ben bez pipiye dokunup acıtmasın yapışma olmasın diye karton bardagın alt kısmı kesiyorum ve pipiye bant ile tutturup bezi takıyorum böyle olunca bardak pipiyi bezden ayrı tutuyor

Ben oğlumu 7 aylıkken anestezi ile sünnet ettirdim..2 hafta zor tabi..geceleri uykusuz kalabilirsiniz, idrarını yaparken yanıyor aciyor tabi..10 günden sonra epey azalıyor sıkıntılar..oğlum şu an 6 Yaşında, iyi ki bebekken yaptırmışım didiyorum.şimdi olsa çok zorlanırdim..çocuğu psikolojik olarak hazırlamak en zoru olurdu..şimdiden size hayırlı olsun,geçmiş olsun..
Okuduğum ve çevremde gördüğüm kadarıyla genel anestezi alınca çocuk daha zorlanıyor gibi zaten hep derler narkoz alınca 1 hafta rahatsız hissettim baş agrısı oluyo falan da diyorlar ya acaba aynı etkiyi çocuklar da mı yaşıyor çünkü 2 oglumu da 7 aylıkken lokal anestezi ile sünnet ettirdim çok rahat geçti ilk gün hariç hiç sünnet olmamış gibiydi

Okuduğum ve çevremde gördüğüm kadarıyla genel anestezi alınca çocuk daha zorlanıyor gibi zaten hep derler narkoz alınca 1 hafta rahatsız hissettim baş agrısı oluyo falan da diyorlar ya acaba aynı etkiyi çocuklar da mı yaşıyor çünkü 2 oglumu da 7 aylıkken lokal anestezi ile sünnet ettirdim çok rahat geçti ilk gün hariç hiç sünnet olmamış gibiydi
Bebek ufacık olduğundan istemsiz hareketler olmasın doktor rahat çalışsın diye anestezi tercih etmiştik..Bu öyle yetişkinlerdeki anestezi gibi değil,sedasyon mu diyorlardı ..daha hafif olanından..çok şükür bir problem yaşamadık..doktor birkaç gün sonra pansuman yaparken ben kötü olmustum sadece🥰

20 gun sonra bizde yaptircaz ama doktorumuz lokal anestezi ile yapiyor 1 yas alti bebeklere zaten genel anestezi olsa bende oyle istemem herhalde ufacik daha. Bakalim bizde yasayip gorcez yaptıranların yorumlarini bekliyorum bende. Bir tanıdığım yaptirdi 10 gu once 2 gun sıkıntı yasadi sonra hic bisey olmadi dedi

Ben 40 günlükken yaptırmıştım calpol verdi doktorumuz ilk uyuşukluk geçince çok ağladı sonrasında calpol verdim 4 saat arayla 1 ölçek gayet iyiydi hiç ağlaması bile olmadı. 2.gün gayet iyiydik. 10güne toparladı. Her tuvaletini yapışında kantaron yağı damlattık pipisine ve papatya suyu sıktık sprey şeklinde almıştık pratik olur diye ve bezine kapanınca pipisine gelicek noktaya sabah akşam bi krem verdi onu sürdük yapışmasın diye o şekilde. Aparat takılmadı bizde

20 gun sonra bizde yaptircaz ama doktorumuz lokal anestezi ile yapiyor 1 yas alti bebeklere zaten genel anestezi olsa bende oyle istemem herhalde ufacik daha. Bakalim bizde yasayip gorcez yaptıranların yorumlarini bekliyorum bende. Bir tanıdığım yaptirdi 10 gu once 2 gun sıkıntı yasadi sonra hic bisey olmadi dedi
Erken yaşta daha kolay bizim de lokal yapıldı 2 oglumu da 7 aylıkken lokal ile yaptırdım çok kolay Bi süreç hemen iyileşiyor agrı vs hissetmiyorlar bile çocuk büyüdükçe iyileşmesi daha zor hemde psikolojik olarak etkileniyor ama bebekken olunca hatırlamıyorlar bile

Klipsli sünnet en iyisi çıkarmadan önce suya oturtup giderseniz çok kolay çıkıyor klips. Dr. Nazif Kargın ı bu yöntemde özellikle tavsiye ediyorum.

6.ayını doldurur doldurmaz sünnet yaptırdık, klips takıldı. Ameliyathaneye gülerek girdi hatta gülerek çıktı, genel anestezi verilmedi küçük olduğu için. Lokal anestezinin etkisi geçince ilk çişte biraz ağladı sonrasında gayet iyiydi. Doktor bana sadece sarı kantaron yağı önermişti onu kullandım, bir hafta sonra klips çıktı.Klipsin çıkarıldığı günü ben hatırlamıyorum bile o kadar kolay oldu. Geçen gün hastanede büyük çocukların sünnetini gördüm iyi ki küçükken yapılmış. Şimdiden geçmiş olsun...

Back