• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
evet hanımlar bebek düşünüyoruz ama bende b12 eksikliği var bununla alakalı doktor ilaç vermişti kullandım yiyip içmeme de dikkat ediyorum ama henüz düzelmedi şimdi tekrar gideceğim doktora ama sizlere de bi sormak istedim merak içerisindeyim bu hamilelikte sıkıntı oluşturur mu beklemeli miyim o_O

Bi hamile kal hayırlısı ile :) :anneadayı::KK46: doktor gerekli takviyeleri yapman için yönlendirir diye düşünüyorum :KK25:

hamileyken bend de vardı hem de ileri derecede ama iğnelerle normale çevrdik.b12 eksikliği hamilelikte sorunlara yol açabiliyor o yüzden dikkat etmek lazım.

Normal zamanda bile her şeyin eksikliği ya da fazlalığı sorun çıkartır ki hamilelikte depolarının boşaldığı bir dönemde sıkıntıya sokar.
B12 en çok kırmızı ette var. Beslenmede ağırlık verebilirsin kırmızı ete.

Cok onemli. Ben bebek istedigim için onceden bütün tetkikleri yaptik çünkü hamilelik basli basina zor bi de vitamin eksiklikleri daha kötü yapar. Hem çocuğun gelisimine de etki gosterecegini düşünüyorum acikcasi. Hamileyken ilac kullanacaginiza önceden kullanıp halledin sorunlarinizi...

evet hanımlar bebek düşünüyoruz ama bende b12 eksikliği var bununla alakalı doktor ilaç vermişti kullandım yiyip içmeme de dikkat ediyorum ama henüz düzelmedi şimdi tekrar gideceğim doktora ama sizlere de bi sormak istedim merak içerisindeyim bu hamilelikte sıkıntı oluşturur mu beklemeli miyim o_O
Hap mı kullanıyorsun iğne mi eğer hapın faydası olmadıysa doktor iğne verebilir,annem de iğnesini kullandı önce hap kullanmıştı fakat pek fayda etmedi iğne sayesinde şimdi normal sayılır tabi yine kontrollerini yaptırıyor.

İlaç ve doğal yollarla normal düzeye ulaştırmaya çalışın bence de. Bende hangi vitaminin eksikliği varsa kızımda da aynısı var ve zor oluyor :KK43:

Bendede b12 eksikligi var midede emilim olmadigi icin ne kadar yesemde hapinida icsem ise yaramadi endeskopi yaptirdim omur boyu ayda bir igne vuruluyorum simdi bizde bebek dusunuyoruz bu olay ciktigindan beri gordugum her doktora sordum hamileyken kullanilan b12 ignesinin zarari yok ama eksikken hamile kalmanin ve onlem almamanin zarari olabilir bebegin beyin gelisimi icin cok onemli cunki

b12 hap ile değil iğne ile daha çabuk düzeliyor bende gebelikte önce iğne oldum hap fayda etmemişti hamilelik öncesi normal değerlere yükseldi şimdi yine var sıkıntı hapla idare ediyorum olmadı yine iğne olacağım.ayrıca folik asidede gebelikten 3 ay önce başlamak çok daha iyi oluyor.

hamileyken bend de vardı hem de ileri derecede ama iğnelerle normale çevrdik.b12 eksikliği hamilelikte sorunlara yol açabiliyor o yüzden dikkat etmek lazım.

siz hamileyken mi başladı yoksa var mıydı öncesinde de

Normal zamanda bile her şeyin eksikliği ya da fazlalığı sorun çıkartır ki hamilelikte depolarının boşaldığı bir dönemde sıkıntıya sokar.
B12 en çok kırmızı ette var. Beslenmede ağırlık verebilirsin kırmızı ete.

o kadar et yiyemiyorum ki ahh yesem zaten :KK43:

b12 si yerlerde sürünen biri olarak 6 tane multivitamin iğnesi verdi doktor turp gibi oldum. bi doktora danışın.

ben pembe hap şeklinde olanı içmiştim uzun bi süre.
kilo aldırmamıştı.
ama herkesin bünyesi farklıdr.

benexolb12 benim hapın adı

bilmiyorum herkes farklı farklı konuşuyor.ben yeni başladım 3 paket içmem gerekiyormuş birincisinin yarısına yeni geldim.

kilo yapar duyunca bir kaç gündür dikkat etmiyorum zaten fazlalığım var bide daha artar diye korktum

benexolb12 benim hapın adı

bilmiyorum herkes farklı farklı konuşuyor.ben yeni başladım 3 paket içmem gerekiyormuş birincisinin yarısına yeni geldim.

kilo yapar duyunca bir kaç gündür dikkat etmiyorum zaten fazlalığım var bide daha artar diye korktum
Annem kullandı kilo almadı galiba aynı haptı,daha sonra iğne kullandı oda aldırmadı.

Back