• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık bebek yağı gerekli mi???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

erertu

kocacım,oğluşum,ben :)
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2010
225
34
98
arkadaşlar doğumuma cok az kaldı , bir çok hazırlık tamam ama şu bebek yağı konusu kafamı karıştırıyor..yani yeni doğanların ciltleri çok hassas , doğar doğmaz kimyasal maddelere boğmak ne kadar doğru ?

ben sadece sebamed'in şampuanını aldım mesela , sabun filan almadım..bebek yağı konusunda da kararsızım..sizce mutlaka kullanılmalı mı bebek yağı yoksa kullanılmazsa da olur mu ??

canım bende hamileyim ve şampuan setini aldım şimdiden.bebe yağının çok faydalı olduğunu biliyorum ablama doktoru demiş.genelde çevremde herkes yeni doğduğunda özellikle bebe yağı kullanıyor

ben bebe[ğim doğduğundan itibaren kullandım bebek yağı.ama kaliteli bir yağ kullanın. sebamed veya mustela gibi. çünkü cilttleri hassas ve su kurutuyor.alerji olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekiyor.kalitel ürün olsada bebeğinizin cildi tepki verebilir. birde ben 1 aylık falan olduktan sonra her banyodan sonra sürdüm.hem bebeğe yağ sürerken masaj da yapmış oluyorsunuz bebeğinizde rahatlamış oluyor.

cnm bebekler doğduklarında ciltlerinde soyulmalar görülebiliyor. anne karnında oluşan ödemlerden dolayı olabiliyor bu. her banyodan sonra dr.lar önerirler. okadar sık olmasada banyodan sonra (buarada size bir tavsiye bebeğinize akşam banyo yaptırın masajını yapıp besleyip uyutun) yağ sürüp masaj yapın o kadar çok rahatlıyorlarki hem anne ile bebek arasında iletişimi sağlıyor.

fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar , o zaman sebamed'in bebe yağını alayım ben de...

bende çok gerekli olduğunu düşünüyorum çünkü bebeğin tenini nemlendiriyo pişikleri engelliyo.. ve masajla bebişin gaz problemide çözülüyo...ayrıca zaten bu ürünler bebek tenine göre ürünler zararlı olduğunu sanmıyorum.. ben 2 tane aldım jansons.. hatta gebeliğimde kendimdede kullandım çatlamamak için ama çatladım orasıda ayrı tabi:)

fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar , o zaman sebamed'in bebe yağını alayım ben de...

canım merhaba bebeğin yaz doneminde doğacaksa bebek yağı yerine bebek losyonu kullanman gerekir.kışın bebek yağı kullanılıyor.banada doktorum soylemişti.

canım merhaba bebeğin yaz doneminde doğacaksa bebek yağı yerine bebek losyonu kullanman gerekir.kışın bebek yağı kullanılıyor.banada doktorum soylemişti.

bugün itibariyle 12 gün kaldı doğuma :teytey: sıcakta yağ ağır olur diye mi acaba losyon önerdi ? bi de losyon pişkte de etkili mi , yani sen kullanıyor musun ? kullanıyorsan hangi marka ?

canlarım benim kız 3 yaşında hala bebe yağı kullanıyorum çok memnunum özellikle hala kızıma banyodan sonra masaj yaparım...hatta söyle anne bana sosis yap der onları çok rahatlatır ama jhonsan kullandım her şeyini...bilmiyorum ama sakın dalin kullanmayın ilk kullandığımda şampuanı özellikle kafasında kaşıntı yapıyordu ve bunu bir kaç kişiden de duydum ...

bugün itibariyle 12 gün kaldı doğuma :teytey: sıcakta yağ ağır olur diye mi acaba losyon önerdi ? bi de losyon pişkte de etkili mi , yani sen kullanıyor musun ? kullanıyorsan hangi marka ?

janson ın losyonu çok güzel kokuyo ya ....bayılıyorum kokusuna umarım faydalı olur...

benim bebeğim 2,5 aylık boynunun altı pişik gibi olmuştu. Doktorum bebe yağı kullanma nemlendirici losyon kullan dedi. Gerçekten bir iki sürmeden sonra geçiverdi pişiği kaymak gibi oldu. Çok şaşırdım. Bence bebe yağı yerine nemlendirici losyon kullan. Ben sebamed kullandım

hepinize teşekkür ederim , yorumlarınızdan sonra biraz araştırdım ve losyon almaya karar verdim...pişikte de etkiliymiş hem o çok önemliydi benim için...

Bence her ikisinden de bulundurmalısın. Fakat emin ol yağı daha fazla kullanıcaksın. Çünkü yağ hem cildi besler hemde masajla beraber uygulandığında bebeğin rahatlamasına yardımcı olur.

Evet ilk yazdığın mesajda da dediğin gibi bebişlerimizin cildi çok hassas ve onları doğar doğmaz kimyasallara boğmak hiç de iyi bişey değil. Bu yüzden de ne sebamed ne mustela ne unibaby nede diğer dermokozmetik ürünleri kesinlikle kullanma. Bu ürünlerin hepsinde bebişlerimizin cildini tahriş eden bir dünya zararlı kimyasal var. O yüzdende muhakkak ve muhakkak organik bir ürün kullan.
Ben her zaman herkese Avalonu tavsiye ediyorum. Her ürününü güvenle kullandım ve çok memnun kaldım. En önemliside hiçbir zarar vermeyeceğini bilmekti.
Hayırlı doğumlar dilerim.

Back