bebek ve misafir :(

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar bebeğim 4 aylık ve sürekli kucakda gezen bi bebek.. gündüzde toplam bi saat uyur.. dün komşular haber gönderdi.. salı günü tüm apartman bebek görmeye ve oturmaya geleceklermiş.. buyursun gelsinler.. toplam 10 kişi falan.. saat 12 gibi gelirler.. nasıl hazırlık yapacam ben... çevremde bana yardım edecek kimse yok.. kara kara onu düşünüyorum.. bişeyler yapmam lazım ama nasıl..bebeğim hiç durmuyo... çok huysuz.. bende sadece çayla göndermek istemiyorum ki ayıp olur zaten.. ne ara yapacam nası araya sıkıştıracam bilmiyorum valla offmafoldumben

Canım bi akşam önceden bebek uyuduğu zaman yapabilirsin..Biraz yorucu olur ama başka çare yok gibi..Ertesi gün sadece pişirme işlemin kalır..Ya da bebek uyumazsa eşinden rica edersin biraz bebeği oyalar sen de yapıverirsin kolay gelsinyerimseniben

galiba öle olcak :( 3 çeşit yeter mi kiakannehir

Çok kalabalıklar 3 çeşit yaparsan bol bol yapmalısın..4 çeşit olursa bence daha iyi..Bi poğaça bi börek bi salata ve kolay bi kek olabilir..

Allah yardımcım olsun o zamankaydirigubbakcemile3 tşkler tavsiyelerin için..

arkadaşım bebekle çok zor hazırlanman 10 kişide az değil hani. bence hepsini hazır al bebekle seni k
imse hazır aldın diye kınamaz. kucağında bebekle servis yapmak bile zor oluyor gerçekten :(

bana da dün 12 kişi geldiler ben de yaptım hazırlık ama keşke hazır alsaydım bebeğim daha 2 aylık çok zor ve yorucu oldu bence de hazır al hiç uğraşma

kesinlikle hazır alın
ama durumum yok okadar insana kaç çeşit hazır alayım diyosanız
bir kek karıştırın.birde patates haşlayıp borcama dorayın üstüne sarısaklı yoğurt dökün üstünüde kırmızı biber nane ve mısırla süsleyin hem gözleri hem karınları doysun,kimse kusura bakmaz emin ol bakan varsada zaten normal değildir ve senin için önemide olmamalı
anlayış anlayış anlayışşşş

Ben de bundan sikayetciyim. bugun 10 kisi misafirim geldi. seviyorum misafir agirlamsini ama bebekler zor oluyor. Aynen benim de bebegim 4 aylik surekli kucakci 2 tanede cocugum var. ayy oyle zor oldu ki bgun benim için buyudukce zorlasmaya basladi.
iki gun once kurabiye yaptim koydum buzluga bir gun oncede temizlik yaptim. aksamdan tremusu poaca yaptim. hadi bunlari birak yavas yavas yaptim. ama misafirler gelince durmadi. uyku saati gecti iyice huysuzlasti. offf... Allah yardimcimiz olsun.

Canim turkiyede pastane, hazir yufka vs vs var. burda oyle yok kendin hazirlaman lazim.

Hazir al gitsin...

kızlar tavsiyeleriniz için saolun.. ama hazır aldığım zaman gelenler kesin laf edecek olan insanlar.. aaa hazır almış derler, arkamdan knuşurlar eminim..mafoldumben sizden ricam bana bi menü söleyinde onları yapayım.. aklıma bişey gelmiyoakannehir

kolay gelsin sana canım zor cidden bebekle bi börek yap bi kek yap kaç çeşit yapcaksın bilmiyorum ama bide hazır garnitür al haşla makarnayıda makarna salatası yap dahda çeşit olsun diyosan bi kurabiye yap

daha ne çeşit olsun.. bunları yaparsam öpüp de başıma koyarım ohaoldumsmile saol mecbue

1. makarna salatası hazır garnitür+ makarna haşla sarımsaklı yoğurt karıştıır
2. yufkadan buzluk böreği güzel oluyo yufkayı 8 e böl bir parçasını zeytinyağı ve su karışımı ile ısla üstüne bi yufka daha koy iç koy peynirli en kolayı sigara böreği sarar gibi sar çok sıkı sarma buzdolabı poşetine koy ve buzluğa at fırına atmadan 5 dk önce suya tut yağlanmış tepsiye diz 30 dk hazır.
3. kek yap
4.kuru pasta al bide tamam
revani patates salatası şekerpare( hazır satılıyo şerbet yapacaksın güzel oluyo havuç salatası aklıma gelen kolay şeyler bunlar kolay gelsin

kızlar tavsiyeleriniz için saolun.. ama hazır aldığım zaman gelenler kesin laf edecek olan insanlar.. aaa hazır almış derler, arkamdan knuşurlar eminim..mafoldumben sizden ricam bana bi menü söleyinde onları yapayım.. aklıma bişey gelmiyoakannehir

ya sen boşver millet ne derse desin..senin bebeğin war..kendini sıkıntıya sokma..

aynı durumda olsam şunları yapardım..
- basit bir börek( bir yufkayı aç sıvı yağı fırca ile yay,üstüne diğer yufkayı koy..şimdiii nasıl desem yukardan ve yanlardan kare olacak şekilde katla.ortsaı kapansın iyice.sonra harc koy ben patlıcanlı harcla yapıyorum.ortaya koy çok olmayacak şekilde.zarf şeklinde katla.bozmadan buzluğa at(poşet içinde düz olsun) gelecekleri zaman çıkar tak tak kes fırınakaydirigubbakcemile3
- kek(eeeeeen basitinden)
- tuzlu yetmedi dersen bi de milföyü 4 e böl açmadan peynir koy.üstüne susam çörek otu.
- bi de salata daha ne olsun yaa yeter bu kadar.
senin bebeğin war kasma kendini..diyene bak süper kasarım kendimi:mymeka:

acil durumlar icin bende bi tarif vereyim..:)
ismini tam koyamadim...peynirli kurabiyemi desem..kabartma tozuyla pohcami desem..herneysekaydirigubbakcemile3
Hamururu icin....
150 gram kadar margarin
5 kasik yogurt
yeterince tuz..
2 yumurta beyazi....( Sarisi üzeri icin olacak..)
1 paket kabartma tozu
bir parca beyaz peynir isteye göre ilave edebilirsin..ben bir kalip katiyorum..yani bir yumruk kadar
alabildigince un
yumusak bir hamur yogurduktan sonra tepsiye yagli kagit ser..hamuru bekletmeden yumurta büyüklügünde topaclar yuvarla tepsiye diz...sonra kalan 2 yumurta sarisini topaclarin üzerine sür..cörek otu serp üzerlerine..firinda pisir 200 derecede...15-20 dakika kadar

Son düzenleme:
canım hazır dr ourtkenın kek karışımından al yap
Sigara bögregi patates salatası bırde çok hoş toplar yapabılırsın hoşgeldınız adına tarıfını yazıyorum

1 paket bıskuvı 2 yemek kasıgı kakao bıraz margarın erıt yarım cay bardagından az sut 1 yumurta hepsını yogur ve cevız buyuklugunde toplar yap bunları cevıze hındıstan cevızıne ve renklı pasta suslerı varya onalara bula çok guzel oluyor ve cok basıt.

canım bi patates salatası yap tatlı olarakta 1borcama sığacak şekilde tarif edeyim petibör bisküvilerden al 2 pakaet yeter sanırım akşamdan yap daha kolay olur 1paket kakaolu puding ve 1 paket çikolata sosu al ikisinide ayrı ayrı pişir bisküvinin her sırasına pudingten sür 3 kat oluncaya akadar en sonda çikolata sosunu dök harika oluyo istersen hindistan cevizi yada fındık varsa onla süsüle yanınada sigara böreği yapıver tamam yete sonuçta sen çocuklu bi kaınsın yeterde artar panik yapma rahat ol

Back