Bebek ve gelişimi

Tokiarika23 aynıı benim oğlumu anlatmışsınız :)
şu an 28 aylık ve son birkaç aydır hızlı bir şekilde yeni şeyler söylemeye başladı, dr.una da sormuştuk hiç konuşmuyor diye, her çocuk bir olmaz anne baba demesi şimdi yeterli demişti gerçi o zamanlar anne babayı da aktif kullanmıyordu ama söyleyebilmişti.. kaldı ki erkek kardeşim konuşmaya başladığında nerdeyse 4 yaşındaydı ve o zamana kadar söyleyebildiği tek şey NAMİ NAMİ idi, yağmur yağıyor demek sonra bir başladı Allaaaah herşeyi pat pat söyledi .. ben de oğlum belki dayısına çekmiştir diyorum :) bence henüz endişe etmeyin daha çok ilgilenin bol bol oynayın ama stres yapmayın, isterseniz başka dr.a da danışabilirsiniz

38 aylık olan oğlum son dört aydır konuşuyor. Üç yaşına bir iki ay kala anne demeye başladı. Şimdilerde "okulun yanına ekskavatör gelmiş anne" diyor. Ekskavatör evet :) takılmayın, gelişimi normalse zamanı gelince konuşur.

Gorumcemin oglan 5.5 yasinda anaokulunda bneim kiz 28aylik ama yigenden daha iyi konusuyor. Ben bnm kiza 20 aylikken niye konusmuyor diyordum 22 aylik basladi 24 de bi acildi pir acildi. 28aylik suan ve 4 ayda kicaman adam gibi konusuyir. Ay surda birsey fatkettim. Anne sen olmadan nasil bunu yapabilirim ki diyecek kadar. Yigen ise ben git diyor 1 senedir. Zeka nirmal.ama.konusmasinda gelisim geriligi var annesi bunu da kabul etmiyor biz de genetik diyor duzeltme ogretme.cabasina bile girmiyir. Her cocugun gelisim farkli. Sizinki daha ara bir donemde kucuk yani 2 2.5 yastan snr hala konusmuyorsa bir uzmana goturun mutlaka. Bu yigen de kesinlikle.konusma terapisi almali bana gire ama annesi rahat valla. Bnm gorumce de abarti ya sizinki icin endişelenme de abarti olur. Hos bnm kiz 18 aylikken tum hayvan turlerini kitabindan gosterebiliyor renkleri biliyor evcilik oynuyor anne baba gel git al ver atti geldi mama ver adda gidelim fln diyordu. Bu arada ayni ayda dogmus 6 bebek berbaer buyuduler desem yeri hemen hemen hepsi ayni donemlerde konusmaya basladi 2si haric hepsi bnm kizim gibi. Birinde.zaten gelisim.geriligi vardi yurume vs de gecvoldu digeri krese de gidiyor ama tam olarak konusma yok. Kelimeler oldugu icin normal kabul ediliyor. Biraz daha takip edin derim .

Yorunlariniz rahatlatti beni gercekten bir cok tavsiye uzerine gittim doktora aslinda ama biraz mukemmeliyetci galiba hersey zamandi da duzgun olsun istiyor bende geriliyorym boyle oldiginda .
Verdiğiniz tüm komutları algılıyor işte ne güzel üzülmeyin konuşur tembellik yapıyor bıdık demekki :)
Ben de 4 yaşında konuşmaya başlamışım annem bi şeyler söylüyordun ama hiç anlaşılmıyordu komşular arapça konuşuyor bu kız diye alay ediyorlardı diye anlatır hep

Disleksi ogrenme guclugudur ama sizin dusundugunuz sekilde degil.Benim kizim tam 23 aylikken akici birden konusmaya basladi ama etrafta gozlemledigim cocuklardan gec kalmisti.Algisi cok açıkti symayi renkleri herkesden once ogrendi.2 yasindayken 3 yas anaokulu egitim setlerini setlerini cevaplayabiliyordu.Konusmanin biraz gecikmis olmasi harici ve anaokulunda arkadaslarinin isimlerini daha geç ezberlemenin harici her yönden diger çocuklardan ileri olmasina ragmen ilkokul 1 de disleksi oldugu anlasildi.Disleksi okuma yazma isin icine girince anlasilir ve her dislektik çocuk ayni belirtileri tasimaz ama okul oncesi belirtilerden biride konusmanin gecikmesiymis.Ben kimseyi yanlis yönlendirmeye calismiyorum.Ama bende ayni zamanlar bu kadar algisi acik bir cocuk neden konuşmada gecikti diye otizm olabilirmi demistim ama otizmin zerre belirtisi yoktu.Eger okul oncesi bunu anlasaydim farkli bir yol izlerdim.Ayrica demissinizki disleksi bir ogrenme guclugudur bu cocugun algisi gayet acik.Bende size diyorumki dislektik kisiler senden benden zekiler ve algilarida açik.Sizde bunu ogrenin lutfen

Ahaha :) bnim kizima da oyle diyoruz arapca _ korece karisik konusuyor bizimki de

Yeminle google da arattım. Bildiğimiz kepçeymiş yahu.
Benim 34 yıldır bilmediğimi o bu yaşında duyup da öğrenmiş de size caka satıyor. Bak sen şuna

Merhaba.Benim kızım 12 aylıkken 2 kelimeyi yan yana kullanıp cümle oluşturuyordu.Şuan 3.5 yaşında ve çok uzun zamandır inanılmaz akıcı konuşuyor..Zamanı hatirlayamıyorum o derece uzun..
Ama mesela 12 aylıkken biz emeklemeden yürüyecek heralde diye beklerken ilk yaş doğum gününde emekledi.17 aya yaklaşırken yürüdü.8 aylıkken ilk kez desteksiz oturdu.Anlayacağınız her çocuğun iyi olduğu bir alan var.Etrafımda iki tane 19 aylık kız çocuğu var ve hala konuşmuyorlar.Anneleri ve doktorları bunu sorun olarak görmüyor.Bence biraz zamana bırakın ve sizi cocugunuzun gelişimi bu kadar normalken telaşa sürükleyen doktorunuzu hemen değiştirin

Yorumlar da enterasan doktorunuz bir gecikmeden bahsetmis tani koymamis tamamen normal de olabilir birseylerin belirtisi de. Tamam cocuklarimiza kotu hicbirseyi konduramiyoruz da bunu soyledigi icin doktor neden kotu oldu simdi anlamadim. Bunlari size yazmadim konu sahibi yorumlar bir garip geldi.
Isin uzmani degilim ama gordugum boyle durumlarda neden uyaran eksikligi oluyor. Yorumlarinizda gormedim tv, tablet, telefon verme durumunuz ne? Aciyorsaniz tamamen kesin. Cocuklarla biraraya getirmeye calisin, oyun grubu olabilir.
Bol bol konusun

Ekran görüntüsüne maruz kaliyor mu ? Tv/tablet/telefon üçlüsü konuşmasını cok geciktiriyor.
Benim oglum da 19 aylik ben söyledikten sonra cogu kelimeyi tekrarliyor. Beraber oldugumuz vakitlerde durmadan konuşuyorum sacma sapan şeyler anlatiyorum yolda beyaz kuş gördüm kocaman kanatlari vardi uzun gagasi vardi cik cik ötüyordu cagirdim mama verdim hamm diye yuttu ordan köpek geldi rengi siyahti sonra sari kedi gördüm gel pisi pisi dedim falan filan uyduyorum iste :) ellerim kollarımı filan abartili sekiller yapiyorum anlatirken heyecanlandırıyorum. Kitaplarindaki resimlerden yeni yeni hikayeler turetiyorum yani durmadan konuşuyorum
Arkadasimin 1 ay büyük oglu ne yazik ki surekli tv telefon karsisinda sadece baba ve dede diyebiliyor aslinda yetenekli bi cocuk ama tv beynini uyusturuyor

Büyük oğlum 28 aylık, konuşturmak için her türlü şeyi denedim ama nafile idi.
Basit kelimeler kurardı o kadar.
Son 1 aydır dili çözüldü, ben çocuğu bilmez zannederken geçen gün bir baktım arabalarını sayıyor kendine kendine 1 den 10 a kadar.
Zaten hep diyordum bilinçli konuşmuyor diye.
Yani diyeceğim o ki, bilmesi ve ses çıkarması önemli.
Konuşması ise kendi istediğinde gerçekleşiyor, tabi bu sürede her şeyin ismini söyleyin.
Tane tane cümleler kurun, yapacaklarınızı anlatın ve sürekli soru sorarak düşünmeye teşvik edin.

Valla çocuklar canlari ne zaman isterse o zaman konuşuyor. Bir oglum var 16 aylik 7-8 aylikken cok güzel anne-baba-dede-teyze demeye başladı fakat sonra yürümeye basladiktan sonra konusmayi tamamen birakti. Su an agzindan bir tane anlamli kelime çıkmıyor bizim soylediklerimizi de asla tekrar etmiyor. Ben de kendi haline bıraktım, aynen sizin kiziniz gibi acikinca mama sandalyesine götürüyor bir sekilde ağlayarak tirmanarak istedigini anlagianlatiyor ama asla konusmuyor.

Onceden bazen yaninda dizi filan acip bakardim aksamlari , ama artik onuda yapmiyorum tv kullanim disi oldu .

Çocuğunuzu rahat bırakın hiç kimseyle kıyaslamayın her çocuk kendine özeldir . Onu bir şey için zorlamayın tabi ki inat eder yapmamak için. Yalnız büyüdüğünü düşünüyorsanız oyun grubu araştırın haftada 1-2 saat yaşıtlarıyla zaman geçirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…