- 3 Şubat 2017
- 545
- 799
- 33
- 34
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Ay insallah bizim kız da söker konuşmayi da rahatlarım :)38 aylık olan oğlum son dört aydır konuşuyor. Üç yaşına bir iki ay kala anne demeye başladı. Şimdilerde "okulun yanına ekskavatör gelmiş anne" diyor. Ekskavatör evet :) takılmayın, gelişimi normalse zamanı gelince konuşur.
Disleksi öğrenme güçlüğüdür. Konu sahibinin anlattıklarına bakılırsa bebeğinin algısı son derece açık. Öğretileni anlayıp uyguluyor.
İstediği şeyi anlamamazlık yapınca kendini ifade edemeyen her bebek agresifleşir. Bu da çok normal..
19 aylık bebek bu konuşması gecikmiş falan değil yanlış yönlendirmeyin lütfen.
Sizin çocuğunuz 1 yaşında konuştuysa bu size geç gelebilir tabiki..
Disleksi öğrenme güçlüğüdür. Konu sahibinin anlattıklarına bakılırsa bebeğinin algısı son derece açık. Öğretileni anlayıp uyguluyor.
İstediği şeyi anlamamazlık yapınca kendini ifade edemeyen her bebek agresifleşir. Bu da çok normal..
19 aylık bebek bu konuşması gecikmiş falan değil yanlış yönlendirmeyin lütfen.
Sizin çocuğunuz 1 yaşında konuştuysa bu size geç gelebilir tabiki..
Verdiğiniz tüm komutları algılıyor işte ne güzel üzülmeyin konuşur tembellik yapıyor bıdık demekki :)Yorunlariniz rahatlatti beni gercekten bir cok tavsiye uzerine gittim doktora aslinda ama biraz mukemmeliyetci galiba hersey zamandi da duzgun olsun istiyor bende geriliyorym boyle oldiginda .
Ahaha :) bnim kizima da oyle diyoruz arapca _ korece karisik konusuyor bizimki deVerdiğiniz tüm komutları algılıyor işte ne güzel üzülmeyin konuşur tembellik yapıyor bıdık demekki :)
Ben de 4 yaşında konuşmaya başlamışım annem bi şeyler söylüyordun ama hiç anlaşılmıyordu komşular arapça konuşuyor bu kız diye alay ediyorlardı diye anlatır hep
38 aylık olan oğlum son dört aydır konuşuyor. Üç yaşına bir iki ay kala anne demeye başladı. Şimdilerde "okulun yanına ekskavatör gelmiş anne" diyor. Ekskavatör evet :) takılmayın, gelişimi normalse zamanı gelince konuşur.
Bende bilmiyordumYeminle google da arattım. Bildiğimiz kepçeymiş yahu.
Benim 34 yıldır bilmediğimi o bu yaşında duyup da öğrenmiş de size caka satıyor. Bak sen şuna
Bende bilmiyordummaşallah cocuklar bizden daha gozü aciklar :))
Onceden bazen yaninda dizi filan acip bakardim aksamlari , ama artik onuda yapmiyorum tv kullanim disi oldu .Yorumlar da enterasan doktorunuz bir gecikmeden bahsetmis tani koymamis tamamen normal de olabilir birseylerin belirtisi de. Tamam cocuklarimiza kotu hicbirseyi konduramiyoruz da bunu soyledigi icin doktor neden kotu oldu simdi anlamadim. Bunlari size yazmadim konu sahibi yorumlar bir garip geldi.
Isin uzmani degilim ama gordugum boyle durumlarda neden uyaran eksikligi oluyor. Yorumlarinizda gormedim tv, tablet, telefon verme durumunuz ne? Aciyorsaniz tamamen kesin. Cocuklarla biraraya getirmeye calisin, oyun grubu olabilir.
Bol bol konusun
Çocuğunuzu rahat bırakın hiç kimseyle kıyaslamayın her çocuk kendine özeldir . Onu bir şey için zorlamayın tabi ki inat eder yapmamak için. Yalnız büyüdüğünü düşünüyorsanız oyun grubu araştırın haftada 1-2 saat yaşıtlarıyla zaman geçirsin.Selam kadinlar kulübünün guzel kadinlari ;
Evet gece gece yine düşünceler sardi beni .
Benim 19 aylik bonus kafa bir kizim var :) ama gelin görun ki bilincli olarak kedi ve aç disinda konusmuyor
Disarda kedi gorse hemen kedi kedi diye pesinden kosuyor ama henuz bize anne baba demedi .
Yapabildiklerini siralayacak olursam benim yüzümde agiz burun ve dislerimi sorunca gosteriyor .
Sulugunu , topunu ve sevdigi kitaplarini istiyince getiriyor .
Ismini biliyor her seslenisimde donuyor ve goz kontagi var .
Acikinca beni mama sandeyesine gotuyor .
Ayakkabilarin yerini filan sorunca hemen gosteriyor ve disari cikmak istiyor .
Anne baba demiyor ama babasini ve beni taniyor baba nerde diyince hemen babasina gidiyor vs vs ...
Ama anlamsiz uzun uzun kelimeler disinda asla konusmuyor .
Cok cok inat kendi istedigi seyler disinda birsey yapmaz .
Kendi ellerini kullanmaktansa benim ellerimi kullanmayi istiyor ama ben izin vermeyince kendi elini kullaniyor .
Birseyi yapmak icin zorladigim zaman huysuzlaniyor yapmiyor .
Evet sizce gelisimi normal mi ?
Endiselenecek bir durum var mi ?
Doktorumuz konusmasinin geciktigini soyledi ama testler icinde henuz kucukmus .
Bu konuyu cok takiyorum kizimda gelisim geriligi ya da otizm olabilir mi ?
Instagramda ayni ayda cocuklar goruyorum şakır şakır konusup herseyi anlayip yapan bebekler var onlari gorunce iyice modum dusuyor .
Tavsiyelerinizi bekliyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?