- Konu Sahibi Tokiarika23
Baska bir dr a gittiniz mi? Dr otizmden yana suphe ortaya koymaktan ziyade Sosyal gelisiminin desteklenmesini vurguluyor olabilir mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok haklisiniz bu gunlerin tadini cikarmak varken kendimize zehir ediyoruz .
Bir bilirsiniz iste cevre baskisi , etrafimda cocuklarinin nasil erken konustugunu ballandira ballandira anlatan insan toplulugu.
Ben elimden geldigince konusuyorum ama yalniz büyüyor koca gun bir tek benimle .
Kizımin algilari gayet açık babasinin hazirlandigini gorunce ceketini alip kacıyor evde çikamasin gitmesin diye :)
Insallah en yakin zamanda konusmayi da söker de bende rahatlarim :))
Değil mi?O çevre baskısını ben de tattım ama çok da takmadım. O anlar üzüldüm ve geçtim.
Kendi ablalarım bile 1-1,5 yaşındaki bebekten iyi randıman beklediler. Ve sonuna şu cümleyi eklediler "gerçi bizimkiler çok gevezeydi"
Yani resmen seninki konuşmaya hiç hevesli değil dendi.
Halbuki konuşamasa da sürekli mırıldanan bir çocuktur. Şimdi de uykuya dalana kadar hiç susmayan bir çocuk..
Bir anne için evladı üzerinden eleştiri ciddi bir psikolojik baskıdır..
Bu insanlar hiç bitmez. İleride de okul konusunda sidik yarıştırılacak..![]()
Değil mi?
Bir de bu acı gerçek var.
Whatsapp grubunda kavga çıkıyor mu acaba bu yüzden? :)
AminBebekler üstünden bu derece kıyas oluyorsa okul gruplarında kesin çıkıyordur. Allah sonumuzu hayır etsin :))
Hayir bu konuda baska doktora hic gitmedik bize konusmasinim geciktigini cocugun alarm verdiginj söyledi ve otizm teshisi icinde henuz erken oldugunu biraz daha buyumesi gerektigini söyledi .Baska bir dr a gittiniz mi? Dr otizmden yana suphe ortaya koymaktan ziyade Sosyal gelisiminin desteklenmesini vurguluyor olabilir mi?
Eltimin 3 aylık bebegi var dusunun artik 3 aylik , yanimda surekli cocugunun konustugunu surekki sesler cikardigini filan anlatiyor :) amaç aslinda cok baska . Gercekten sidik yarisi hic bitmeyen sonsuz bir parkur maalesef .O çevre baskısını ben de tattım ama çok da takmadım. O anlar üzüldüm ve geçtim.
Kendi ablalarım bile 1-1,5 yaşındaki bebekten iyi randıman beklediler. Ve sonuna şu cümleyi eklediler "gerçi bizimkiler çok gevezeydi"
Yani resmen seninki konuşmaya hiç hevesli değil dendi.
Halbuki konuşamasa da sürekli mırıldanan bir çocuktur. Şimdi de uykuya dalana kadar hiç susmayan bir çocuk..
Bir anne için evladı üzerinden eleştiri ciddi bir psikolojik baskıdır..
Bu insanlar hiç bitmez. İleride de okul konusunda sidik yarıştırılacak..![]()
Eltimin 3 aylık bebegi var dusunun artik 3 aylik , yanimda surekli cocugunun konustugunu surekki sesler cikardigini filan anlatiyor :) amaç aslinda cok baska . Gercekten sidik yarisi hic bitmeyen sonsuz bir parkur maalesef .
artık doktorlar da ilginç küçük değil mi daha konuşması gecikti teşhisi için
biz oğlumuz iki yaşında iken yani tam 24 aylık ilken doktora götürdük
konuşması gecikti diye
doktorda peçete alıp anne al peçete dedi adam da bizi kovdu
19 aylıkken vs hiç konuşmuyordu ki
oğlum düzgün anne demeye 30 aylıktan büyük iken başladı mesela başkasının annesine onun annesi derdi ama bana adım ve anne karışımı garip bir şey derdi herkes aba dediğini düşünürdü ama o adımla ilgili bir şey söylüyordu esasen
oturup anlattım anne kelimesini söylediğini işte arkadaşlarının annesinden söz ederken Zeynep in annesi diyebildiğini bana da anne diye hitap etmesi gerektiğini eğer başka şey derse üzerime alınıp bakmayacağımı vs vs
ondan sonra anne dedi
benim oğlum muhtemelen bana anne denileceğini bilemiyormuş
bunu neden anlattım şimdi ben de bilemedim ama çocuğunuzla bol bol konuşun bir de beklentiye girin
yani onun söylediğini hemen anlamayın, her istediğini anında yerine getirmeyin, konuşturun
mesela suyu gösterdi su mu istiyorsun suyu bardakta mı sulukta mı içeceksin gibi gibi
ben bana garip kelime ile de olsa seslenince baktım cevap verdim vs o da bana o şekilde hitap etti
Kimi takip ediyorsunuz bana da söyleyebilir misiniz:)
Çevremde 18 ve 20 aylık iki bebek var ikiside konuşmuyor sadece anne baba dede gibi şeyler söylüyor.normal bence bebeğiniz.Selam kadinlar kulübünün guzel kadinlari ;
Evet gece gece yine düşünceler sardi beni .
Benim 19 aylik bonus kafa bir kizim var :) ama gelin görun ki bilincli olarak kedi ve aç disinda konusmuyor
Disarda kedi gorse hemen kedi kedi diye pesinden kosuyor ama henuz bize anne baba demedi .
Yapabildiklerini siralayacak olursam benim yüzümde agiz burun ve dislerimi sorunca gosteriyor .
Sulugunu , topunu ve sevdigi kitaplarini istiyince getiriyor .
Ismini biliyor her seslenisimde donuyor ve goz kontagi var .
Acikinca beni mama sandeyesine gotuyor .
Ayakkabilarin yerini filan sorunca hemen gosteriyor ve disari cikmak istiyor .
Anne baba demiyor ama babasini ve beni taniyor baba nerde diyince hemen babasina gidiyor vs vs ...
Ama anlamsiz uzun uzun kelimeler disinda asla konusmuyor .
Cok cok inat kendi istedigi seyler disinda birsey yapmaz .
Kendi ellerini kullanmaktansa benim ellerimi kullanmayi istiyor ama ben izin vermeyince kendi elini kullaniyor .
Birseyi yapmak icin zorladigim zaman huysuzlaniyor yapmiyor .
Evet sizce gelisimi normal mi ?
Endiselenecek bir durum var mi ?
Doktorumuz konusmasinin geciktigini soyledi ama testler icinde henuz kucukmus .
Bu konuyu cok takiyorum kizimda gelisim geriligi ya da otizm olabilir mi ?
Instagramda ayni ayda cocuklar goruyorum şakır şakır konusup herseyi anlayip yapan bebekler var onlari gorunce iyice modum dusuyor .
Tavsiyelerinizi bekliyorum .
Benim kardeşimin yaşıtı bir çocuk vardı bizim apartmanda. O da öyle bir ailenin tek çocuğu; annesi çok sessiz, gerekmedikçe konuşmayan bir insandı. Kardeşim kendini çok güzel ifade ederken, bu çocuk hiç konuşmuyordu. Ne zaman biz de takılmaya başladı, resmen dili çözüldü çocuğun. Malum 4 çocuklu evde bir an bile sessizlik olmuyor ki, her kafadan bir ses çıkıyorBirde ailem baska sehirde bebegim cok yalniz buyuyor bununda etkisi olabilir mi koca gun bir o bir ben , aksamda babasi .
Kesinlikle bunun etkisi var ben de aynı şekilde buyuttum oğlumu ama şuna dikkat etmiştim ne zaman kuzenleriyle bir araya gelseler biri 15 yaşında diğeri 9 yaşında birbirlerini çok seviyorlar iste ne zaman vi araya gelseler oğlumda acayip gelişme oluyordu 22 aylıktı ben memlekete gittim 20 gün oğlum hep onlarla yedi içti kalktı 20 gün sonunda bırakın konuşmayı paragraf kuruyordu çok açıldı. Biz de konuşan kitap okuyan anne babaydık ama çocuk akranindan da değil kendinden büyük çocuklardan daha çok şey kapıyor. Var mı kuzeni falan kızınızın.Birde ailem baska sehirde bebegim cok yalniz buyuyor bununda etkisi olabilir mi koca gun bir o bir ben , aksamda babasi .
Olsun kaydediyor o bir anda patlayacak merak etmeyin başka çocukları da dikkate almayın sizi gerer.Yapiyorum bende kizimda cok sever kitpalari var hayvanlar filan organlar ayri ayri kitaplar getirir elime verir acik gostereyim diye ama sadece benim soylememi istiyor kendisinde ses yok .
Aldiris etmemek en iyisi :) gercekten bu cins insalar hep olacakDaha agu yapan bebekle mi laf çakıyor?
Belki sen bu konuda hassas olduğun için alınganlık yapıyorsundur. Takma boşver..
Hiç kötü hissetme kendini böyle insanlar hep olacak.
Daha geçenlerde annemin bir komşusu, benim normal kilolu oğlumu, obezite sınırına bir kaç gram kalmış torunuyla kıyasladı. Eskiler çok kiloyu iyi bir şey diye bilir ya.
Oğlum yer ama pek kilo almaz. Hiç yerinde durmaz zaten. Abur cuburu çok çok azdır.
Kaldı ki iki doçent doktor da oğlum için "gayet iyi" dedi.
Ben de ona "bence gelinine söyle biraz dikkat etsin. Kontrolsüzce büyüyen yağ hücreleriyle çocuk ileride obeziteyle savaşmak zorunda kalmasın" dedim. Anladı mı? Hiç sanmıyorum..![]()
Var ayni dediginiz gibi ne zaman kuzeniyle bir araya gelse patlama yasiyor ama iste binde bir gorusebiliyorlarKesinlikle bunun etkisi var ben de aynı şekilde buyuttum oğlumu ama şuna dikkat etmiştim ne zaman kuzenleriyle bir araya gelseler biri 15 yaşında diğeri 9 yaşında birbirlerini çok seviyorlar iste ne zaman vi araya gelseler oğlumda acayip gelişme oluyordu 22 aylıktı ben memlekete gittim 20 gün oğlum hep onlarla yedi içti kalktı 20 gün sonunda bırakın konuşmayı paragraf kuruyordu çok açıldı. Biz de konuşan kitap okuyan anne babaydık ama çocuk akranindan da değil kendinden büyük çocuklardan daha çok şey kapıyor. Var mı kuzeni falan kızınızın.