Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek ve Gelişim 🤰🤱 👼

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bence 4 aylıkken başlaması çok daha iyi niye çünkü 6 aylık bekliyorsun sonra alışamıyo busefer hiçbirşey yemiyor iyice zorlaşıyorrr bende o konuda düşünüyorum 4 aylık olursa kesinlikle doktorun tavsiyesiyle başlayacam doktoruna sormadan başlamayın çünkü bebeklerin bi kısmı gelişmemiş olabiliyor.

Doktorumuz baslayabilirsin demisti bende biraz 4 bucuk ayina kadar bekleyeyim dedimm. Simdilik iyi gidiyoruz bakalim. İnsallah alerji durumunuz olmaz.

İstemedigi durumla karsilasirsam hic zorlanayi dusunmuyorum cok israrci olursam ters teper diye korkuyorum 😞

• Beğen
Reactions: Jou
Doktorumuz baslayabilirsin demisti bende biraz 4 bucuk ayina kadar bekleyeyim dedimm. Simdilik iyi gidiyoruz bakalim. İnsallah alerji durumunuz olmaz.

İstemedigi durumla karsilasirsam hic zorlanayi dusunmuyorum cok israrci olursam ters teper diye korkuyorum 😞
korkmaa elbetki bi alerjisi çıkabilir yumurta olur süt olur meselaa
olursada hemen kesersin

Hayirlisiyla olur insallah kuzummm🤲🏻
inşallahh rabbimm ne zaman nasip ederse canımm bende burda paylaştıklarımla bakıp büyüteceğim çocuğumu
tekrar tekrar aynısını paylaşabilirim 🙃

Son düzenleme:
İki aylık bebeğim ellerini hala hep yumruk yapıyor. Ne zaman ellerini tanimaya ağzina goturmeye falan başlar acaba? Bunu desteklemek için neler yapabilirim fikriniz var mi? ☺️

canım burda heps yazılıyor bakabilirsin

İki aylık bebeğim ellerini hala hep yumruk yapıyor. Ne zaman ellerini tanimaya ağzina goturmeye falan başlar acaba? Bunu desteklemek için neler yapabilirim fikriniz var mi? ☺️

canım burda heps yazılıyor bakabilirsin
Evet gördüm ama iki aylık elleriyle uzanabilir yazmasına rağmen bizimki elleriyle bilincli hareket yapmiyor hic. Gülüyor aguluyor ama el haReketi yok henüz. Biliyorum her cocugun gelisimi farkli ama tedirgin oldum dogrusu ☹️

Evet gördüm ama iki aylık elleriyle uzanabilir yazmasına rağmen bizimki elleriyle bilincli hareket yapmiyor hic. Gülüyor aguluyor ama el haReketi yok henüz. Biliyorum her cocugun gelisimi farkli ama tedirgin oldum dogrusu ☹️
hayırr hiç tedirgin olmayınn bazı bebekler geç görebiliyor geç öğrebiliyorr
mesela yeğenimm 1 yaşında konuşması gerekirkenyavas yavas 3 yaşında anca konuşmaya başladıı
sen kendi haline bırakk belkii dişleri kaşınınca gelecek ağzına getirecek şuan ağzına getirecek birşey olmadığı için
kestiremeyebilir o tontonn bebekkkk :emir_bebek::emir_bebek:

korkmaa elbetki bi alerjisi çıkabilir yumurta olur süt olur meselaa
olursada hemen kesersin
Daha onlari vermeme cok var 🤗 once su sebzelere bir alissin ardindan meyve purelerine baslayacagim kavonoz yapip aticam buzdolabina 😁

Bir hafta boyunca sofrada bizle birlikte yanimizda olmasini sagladim bizi izledi yemek nasil yiyoruz ediyoruz inceledi. Cocuklar cok hizli kapiyorlar bebektir diyip gecmemek lazim.
Baktim mama kasigini agzini goturdugumde aciyor vs dedim haziriz galiba hadi bismillah 🤗

• Muhteşem
hayırr hiç tedirgin olmayınn bazı bebekler geç görebiliyor geç öğrebiliyorr
mesela yeğenimm 1 yaşında konuşması gerekirkenyavas yavas 3 yaşında anca konuşmaya başladıı
sen kendi haline bırakk belkii dişleri kaşınınca gelecek ağzına getirecek şuan ağzına getirecek birşey olmadığı için
kestiremeyebilir o tontonn bebekkkk :emir_bebek::emir_bebek:

Rota asisinin ikinci dozunu olacagiz agizdan verildigi icin ilk dozunu alirken acikmiscasina emdi bildiginiz damlayi..
Asilar konusundada paylasim yapabilir misin kuzum
Ozel asilar hakkinda

• Beğen
Rota asisinin ikinci dozunu olacagiz agizdan verildigi icin ilk dozunu alirken acikmiscasina emdi bildiginiz damlayi..
Asilar konusundada paylasim yapabilir misin kuzum
Ozel asilar hakkinda
1631007903580.png

umarım yardımcı olmuşumdur kuzum 😊

Daha onlari vermeme cok var 🤗 once su sebzelere bir alissin ardindan meyve purelerine baslayacagim kavonoz yapip aticam buzdolabina 😁

Bir hafta boyunca sofrada bizle birlikte yanimizda olmasini sagladim bizi izledi yemek nasil yiyoruz ediyoruz inceledi. Cocuklar cok hizli kapiyorlar bebektir diyip gecmemek lazim.
Baktim mama kasigini agzini goturdugumde aciyor vs dedim haziriz galiba hadi bismillah 🤗
harikasın gerçektenn tamda yapmak istediğim şeyleri yapıyorsunuz pekii nasıl bakıyormu size
mesela çocuğu önce yedirelim sonra biz yiyelim gibi şeylerde olmaması gerek
ailecek beraber yemeği yemek daha iyidir hem çocuk görmüş olur hemde sizlerle birlikte gelişmiş olur
gerçekten takdir ettim

harikasın gerçektenn tamda yapmak istediğim şeyleri yapıyorsunuz pekii nasıl bakıyormu size
ailecek beraber yemeği yemek daha iyidir hem çocuk görmüş olur hemde sizlerle birlikte gelişmiş olur
gerçekten takdir ettim

Suanlik mama sandalyesi kullanamadigim icin ana kucagi yardimiyla yanima oturtuyorum. Hafif dik pozisyonda yatar sekilde. Once kendi yemegimden aliyorum kendim yiyorum. O bakiyor uzun uzun. İnceliyor herseyi. Kendi kasigimi onun kasigini anlamasinicin sofrada ona uzun uzun anlatiyorum. Bu benim kasigim, bu mavi renkteki senin kasigin. Ben kendi kasigimla sende kendi kasiginla yiyecegiz. Once tadina ben bakiyorum. Bunuda sen bakacaksin diyorum. Anliyor mu bilmem. Ama gulumsuyor 🤗 keyif aldiginda hemen o sinyali alip bir kasigini veriyorum agzina Patatesle basladik simdilik. Sabah aksam olmak uzere veriyorum ben. Onu o yiyene kadar bende bir yandan karnimi doyurmus oluyorum😁
Verene kadar son haftalarda hep sofraya birlikte oturduk bebegimle. Bakalim zaman ne gostericek🤗

gerçekten takdir ettim

Ben bu arada bir arastirma yaptim cift dil ogretme ile alakali.
Bebegimle konusurken cok basit ingilizce kelimeler kullaniyorum.
Yine basit kelimelerden ingilizce sarki soylemeye calisiyorum dogru aksanla..

Altini degistirirken nasil bebegimizle konusarak veya sarkilar soylerek o islemi yapiyorsak ara sira ingilizce sarkilarla yapmaya calisiyorum.

İki-uc ayllikken baslayanlar varmis onlarla birlikte bir surecin icine girdik ama bakalim.
Tabi bir seyleri kavrayinca ogrenmesi daha kolay olur gibime geliyor.
Ama ingilizce sarkilara bile gulumsuyor. Sesimde cok kotudur ahahahaha😁😁😁

• Muhteşem
Suanlik mama sandalyesi kullanamadigim icin ana kucagi yardimiyla yanima oturtuyorum. Hafif dik pozisyonda yatar sekilde. Once kendi yemegimden aliyorum kendim yiyorum. O bakiyor uzun uzun. İnceliyor herseyi. Kendi kasigimi onun kasigini anlamasinicin sofrada ona uzun uzun anlatiyorum. Bu benim kasigim, bu mavi renkteki senin kasigin. Ben kendi kasigimla sende kendi kasiginla yiyecegiz. Once tadina ben bakiyorum. Bunuda sen bakacaksin diyorum. Anliyor mu bilmem. Ama gulumsuyor 🤗 keyif aldiginda hemen o sinyali alip bir kasigini veriyorum agzina Patatesle basladik simdilik. Sabah aksam olmak uzere veriyorum ben. Onu o yiyene kadar bende bir yandan karnimi doyurmus oluyorum😁
Verene kadar son haftalarda hep sofraya birlikte oturduk bebegimle. Bakalim zaman ne gostericek🤗

Ben bu arada bir arastirma yaptim cift dil ogretme ile alakali.
Bebegimle konusurken cok basit ingilizce kelimeler kullaniyorum.
Yine basit kelimelerden ingilizce sarki soylemeye calisiyorum dogru aksanla..

Altini degistirirken nasil bebegimizle konusarak veya sarkilar soylerek o islemi yapiyorsak ara sira ingilizce sarkilarla yapmaya calisiyorum.

İki-uc ayllikken baslayanlar varmis onlarla birlikte bir surecin icine girdik ama bakalim.
Tabi bir seyleri kavrayinca ogrenmesi daha kolay olur gibime geliyor.
Ama ingilizce sarkilara bile gulumsuyor. Sesimde cok kotudur ahahahaha😁😁😁
maşaallahhh maşaallahhhhhhhhhh pek iyi gidiyorsunuzz
ilk çocuğunuzmu var kızmı erkek 😍

maşaallahhh maşaallahhhhhhhhhh pek iyi gidiyorsunuzz
ilk çocuğunuzmu var kızmı erkek 😍
Tesekkur ederim canim 🤗 erkek bir evladim var 🤗 tek sorunum ne biliyor musun. Gezmek istediginde kucagimda tasimaktan hafif bir omuz boyun ahrisi yasiyorum suanda..

• Beğen
X