Bebek ve ev işleri

Dritt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2021
528
944
9 aylık bir bebeğim var. Gündüz uykularını slingde uyuyor, uyurken ben de oturuyorum, uykusu hafif oldugu icin cok hareket edersem uyanıyor. Gece de memede uyuyor ve sık sık uyanıp dalabilmek için meme istiyor. Gün içinde de cogunlukla kucağımda olmak istiyor. Hızlıca yemegini hazirlamak icin vs mama sandalyesine koydugumda bile ciglik kiyamet kopuyor. Oyun oynarken de yanindan pek ayrılamıyorum yine kıyamet kopuyor. Benzer durumda olup ev işlerine de yetişebilen var mı? Ya da nasıl bir düzen uyguluyorsunuz? Temizlik, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, market alışverişi vs nasıl ne şekilde oluyor?

10 aylık kızım var. Bulaşık makinasını dizmeye zar zor fırsat buluyorum. Haftada bir kadın geliyor. Bende üstten üstten topluyorum. Benimki bu aralar diş çıkartıyor. Çok huzursuz. Gece uykularımız düzelmişti, alt üst oldu.

benim bebeğim de 5 ay gündüzleri kucağımda uyudu. bir gün yeter artık dedim ve beşiğine yatırdım. artık tesadüf mü, kararlıyım diye mi bilmem beşiğind euyumaya alıştı. bence bir deneyin artık büyümüş en azından gündüzleri yatağında uyuyabilir. 30dk bile uyusa kardır. benim bebğeim 30-40dk uyuyup kalkardı, 1-2 ay başında bekledim her uyandığında tekrar uyutmaya başladım. ara ara uzun uyumasa da düzeldi. sizin de mutlaka düzelecektir.
bunun dışında babybjörn anakucağımız vardı daha küçükken ona koyup bişeyler yapabiliyordum. şimdi de mama sandalyesinde yemeğini yedirdikten sonra bulaşık makinasına yerleştirebiliyorum ya da yemek. tabi olduğu kadar. ev işleri için de yardımcı geliyor yoksa altından kalkamam. marketi de online sipariş verebilirisniz belki. mama sandalyesinde eline bi oyuncak vermek bir işe yaramıyor mu?

4 aylik bebegim var. Dun aksam misafir gelmisti. Onlarin bulasigini simdi toplayacagim daha. Kahvalti yapamadim bugun. Aksam hizlica biseyler atistirdim. Mutfak berbat vaziyette. Diger taraflara bakamadim bile.

Yatirmayi denedigim cok oldu, o kadar kotu agliyor ki kiyamiyorum. Katilacak duruma getiriyor kendini. Mama sandalyesinde de genelde ayni sey oluyor, veriyorum eline oyuncak ya da ilgisini çekecek başka bir şey ama cok nadir ise yariyor 3 5 dakika. Cogunlukla gozu gormuyo verdigim seyi atip anne hadi diye ciglik cigliga agliyor.

Haftanin 3 gunu annem yardıma geliyor, o ilgilenirken is yapayim istiyorum cogunlukla oyle de yapamiyoruz yine ille benim kucagimda olmak istiyor ve benim yapacagim islerin cogu ona kaliyor ve icim rahat etmiyor, boyle devam etsin istemiyorum. Şımarıklık gibi geliyor bazen, herkesin annesi mi yardım ediyo diyorum. Ama boyleyken bile cok yorgunum. Cogu isi kucagimda 10 kilo cocukla yapmaya çalışıyorum annem yokken.

Emeklemeye baslayinca biraz daha rahat edersiniz. Yavas yavas slingten ayirmaya baslasaniz iyi olur. Bu aşamada sallanan park yatak öneriyorum. Yatakta aglamaya baslarsa muzik acabilirsiniz. Mesela benim kizim dertli dertli türküler duyunca aglamayi birakiyor, uykuya dalmasi kolaylasiyor

Sallanan park yatagimiz da var ama onda da ayniyiz. Oglum da müzik istiyor mutlaka ama slingde ayakta uyutulurken ya da gece memede uyumaya calisirken. Umutsuz vaka gibi hissettim valla boyle bir bebek ve evde her sey duzgun yürüsün istemek.

Hersey duzgun yurumuyor hic kendinizi yormayin. Ben 1 sene dolap ici silmedim, perde yikamadim. Kendimi cok yetersiz hissediyordum ama sonra baktim ki bebegi olan her kadin ayni durumda. Cocugun islak mendilleriyle dolap iclerini sildim gectim.
Bebekler buyudukce aliskanlari daha zor degisiyor. Ne kadar otelerseniz o kadar zorlanirsiniz.
Baska bir öneri vereyim. Kizim hastayken ise yaramisti. Ayaginiza yastık koyup bebeginizi yatirin. Ellerinden tutup dogrulmasina yardim edin, yani otursun. Sonra yavaşça yastiga geri düşürün, tekrar kaldirin, bunu oyun haline getirin. Sakinlesip huysuzlugu gecince muzik esliginde sallamaya baslayin. Uykuya dalinca park yataga koyup(bu asamada uyanacak) dalana kadar tekrar sallayin. Insallah bu yontem ise yarar

Duzenli yardimci gelmeyince temizlik gerçekten cok zor, hep kisitli vakitte yalapsap yuzeysel oluyor her şey. Önerinizi denicem uyku konusunda

Benimde bebeğim 4 aylık gunduz kucağımda bir elimle yemek yapıyorum bir iş yapmaya izin vermiyo gece de koynumda uyuyor ama bir iki saat yanından kalkip haberi olana kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum bazen ezan okunurken ben hala ayakta olmuş oluyorum

O yorgunlukla bide uyumadan is mi yapiyorsunuz, nasil dayanıyorsunuz? ben bebegimi uyuttugumda yigilip kaliyorum

O yorgunlukla bide uyumadan is mi yapiyorsunuz, nasil dayanıyorsunuz? ben bebegimi uyuttugumda yigilip kaliyorum
Başkada iki çocuk var hele babalarını saymıyorum sabah namazdan sonra iki üç saat uyuyorum alıştım başka türlü çare yok

Çok tatlı.
Maşallah.

Bize temizliğe yardımcı geliyor.
Kocam market alışverişi yapıyor.

Yemek kayınvalide desteği alıyoruz. Brokoli,karnabahar haşlıyor sağ olsun biz yemek haline getiriyoruz.

Pilav,çorba,makarna,börek yapabiliyorum. Yavruyu da yanıma alıp önüne oyuncak koyuyorum, şarkı söyleyerek bunları yapabiliyorum.

Uyku saatlerini atlamamaya çalışıyorum. Hep kendi yatağında uyuttum, hiç yanımıza almadık. İleride değişirse bilemem tabii…

Haklısınız çok zor. Benim bebeğimin de oturtmamak için direndiği anlar oluyor gerçekten zorlanıyorum. Yatağa alışsın diye yatakta oyun oynatabilirsiniz. Büyüdükçe zorlaşacak, pes etmeyin, deneyin derim

Benim bebeğimde şuan 9aylık ve sizin gibi sürekli kucakta olsaydı ne yapardım bilmiyorum sürekli 10kilo kucakta taşımak çok zor sling artık ona küçük gelmiyormu zaten ? Yani bilmiyorum yanlış anlamayın kesinlikle ama anneye bu kadar bağlı olması kendi kendine duramaması oyun oynamaması bana kalırsa iyi birşey değil evet bu günler geçecek bidaha istesekte kucağımızda olamayacaklar ama bu şekilde hem ona hem kendinize işkence ev işi yapmak için demiyorum ikinizinde verimli vakit geçirebilmesi için biraz ayrı kalmanız lazım çok güzel uyku eğitimi veren kişiler var ben 3ay önce aldım sadece ana kucağında uyuyordu bebeğim şimdi yatağında uzun deliksiz uykular uyuyor bence ilk başta uyku eğitimi almayı düşünün eğer kendiniz yapamıyorsanız. Daha sonrada yavaş yavaş kendi kendine oyun oynamasını sağlayın bırakın gidin başka odaya demiyorum kesinlikle ama siz olmadanda birşeylerle oynaması lazım. Ben bebeğimi sadece bir yere gideceği zaman alıyorum kucağıma sürekli yerde emekliyor dönüyor oyuncaklrıyla oynuyor yemek yaprken bile yere bırakıyorum birşeylerle oyalanıyor biraz bence özgür bırakmayı deneyin birşeyleri keşfettikçe eminim sizde rahatlayacaksınız.

Evet ben olmadan oyalanmayi ogrenmesi gerekiyor. Salonda ben yanındayken cok keyifli, dediginiz gibi emekliyor, oynuyor oyuncaklariyla vs ama benim de oturuyor onu izliyor olmam lazim, arada dönüp kontrol ediyor. Ayaga kalksam hemen çipi varmis gibi dalsa bile fark edip arkamdan aglamaya hazirlaniyor. Ben de tabi butun gun yaninda oturamayacagim icin mecbur canta gibi tasiyorum evde bir sey yapmaya calisirken

Benim oglum 3 ay boyunca babybjornde sallana sallana uyudu sallanmayi biraktigi an uyaniyodu. E haliyle uyanikken de hep kucaktaydi. Gece de cok cok uyaniyodu. Bi gun dedm ki yeter artk benmki de can. Aldim bunu gectim yataga mamasini verirken buzuki orhan kolik muzigi actm bi yandan da pat pat yaptim koluna bacagina. Bi baktm uyudu. Sallanarak 2 saat uyuyodu sallanmadan yarm saat uyudu. Ama ben en azindan azck bos bos tavana bakabildim. Gunduz az uyumaya baslayinca gece uykulari da duzeldi. Yavas yavas smdi koydugum yerde de durup sagi solu izliyo az az. Insallah daha da bagimsiz olur. Ama oyle hemen olmuyo malesef. Bi sure sıkınti cekmek gerekiyo

Kesinlikle katılıyorum sürekli sallamaktan babybjornde bende bi anda bıkmıştım sabırlı ve kararlı olmak gerekiyor neye kadar sallanacak veya kucakta taşınacak bu çocuklar. 15gün boyunca sabrettim ve bıraktırdım yatağında 10dkda uyuyor şimdi. Ana kucağınıda sattım evden gitti görüp hatırlamasın diye

Yere yorgan atın. Oyuncakları etrafına dizin. Sürekli kucakta olması sizin acinizdan zor olur. Ben şöyle yapardım
Sabah mama sandalyesinde kahvaltı bulaşıkları makineye koyup çıkardım mutfaktan
Öğle salona geçiş yere yorgan atıp oyuncaklari verirdim. Eğlenceli müzik açabilirsiniz. Müzik dinlerken sakinlesiyor. O sırada salonu süpürüp toparlardim.
Öğleden sonra mutfağa geçip mutfakta yere küçük bir yorgan veya puset içine koyup eline oyuncak verip yine müzik açıp yemek yapabilirsiniz.
Evet zor ve yorucu oluyor ancak çıktığımız odadan toplu çıkınca işler tıkırında gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…