Bebek ve Ev Güvenliği

remedios

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2009
1.710
0
Emeklemeye, yürümeye ve çekmece&dolap karıştırmaya başlayan bebişleriniz için ne tür güvenlik önlemleri aldınız?

cnm ben ıkeadan prız ıcın , cekmeceler ıcın ve dolaplar ıcın guvenlık esyaları aldım. ozellıkle prıze cok fazla gıdıyor benımkı. cekmecelerde ıse zor oluyor cıkarıp takmak. gercı artık hayır dedıgım zaman bırakıyor laf dınlemeye basladı.

iki çekmecenin sapının ortasından uzun saplı bir spatula geçirdim süper oldu :roflol: açamıyor artık :))

benim önlemim devamlı peşinde dolaşmak:)

zira benimki engel dinlemez yıkar geçer valla..

pirizlerimin hepsi duvar baslangicinda yani yerde,evimin hertarafi cekmee dolu ama benim canavarin henüz ilgi alanina girmedi tüm bunlar.

pirizler icin kapatici alicam cekmeceler icinse kilit ama henüz bi tehlike sinyali gelmedi ..

bende prizleri çoktan kapattım.Çekmecelere de o kilitlerden bulamadık garip şeyler vardı.Kağıt bantla bantladım açamıyo şimdi:)) ama dikilip yukardaki dolapları açmaya başladı onlarıda bantlıycam.Mutfak dolaplarının kulpları çubuk gibiydi kalkınca kafasına gelmesin diye onları değiştirdim.yemek masamı salonun en dibine atıp önüne koltuk koydum biraz acayip oldu ama sandalyeler çok tehlikeli olmaya başlamışlardı.onlara tutunup kalkıyodu altına giriyodu ve çıkamıyodu:) kafasını vuruyodu ki en korktuğum şey neyse bunu da böylece halletim.ama hafta sonu misafirim geldi o masa çıktı geri girdi falan off çok zor.ama oğlumun canı sağolsun deyip devam ediyoruz:))

herkes diyoki değiştirme alışsın böyle falan ama bence bu yanlışş alışmıyo bi kere çok meraklı sürekli masanın altında kafsını vurunca eşim başlıyo gitti bilmem kaç tane daha hücre!!! ben tabi deliriyorum.bir de sürekli yapma!! girme!! demek çocuğa saçma bence.ona oynayacak ortam yaratmak lazım.şu an evin şekli epey değişik.sehpalarımı koltuk aralarına gizledim mesela.devirebileceği eşyaları kaldırdım.perdedeki boncukları söktüm falan falan...:) her yer oyuncakk..ama rahatça bırakabiliyorum ben mutfakta iş yapabiliyorum.öbür türlü sürekli peşinde nereye kadar.

bence de çocuğa tehlikelerden uzak rahatca oynayabileceği bir alan yaratmak lazım
düşmenin, bir yere bir taraflarını çarpmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar ve kısa zamanda öğrenecek yaş diliminde değiller
mesela ben koltuğun üzerinde emekletiyorum bakalım kenara gelince duracak mı diye
bizimkisi boşluğa atıyor elini oradan hop aşağı tabi ben tutuyorum

canımcım sevi bebenin güvenlik setini aldım , prizleri kapadım , çekmecelere o garip kilitleri taktım , sehpa büfe köşelerine de o yumuşak şeylerden taktım..

o yumuşak şeyler 2 gün sonra hepsi koparıldı ve yendi , yenince hiçbir yapışkanlığı kalmadı , şimdi oyuncak sepetinin içinde duruyolar , bizde dualarla aman köşeye çarpmasa bari deyip peşinde dolanıyoruz , çekmece kilitlerini henüz sökemedi ama tam hız sökme çalışmaları devam ediyor , bugün - yarın onlar da oyuncak sepetine girer sanırım

Bu arada ben evdeki eşyaların yerini değiştirme taraftarıydım , o eve alışsın diyodum ev ona dediyodum , Cumartesi günü temizliğe gelen bayan büfenin üst rafında duran bibloları alta koymuş , benimki de fırsat bu fırsat deyip almış eline cam kavanoz gibi bişeyi , yere bi vurdu gözümün önünde heryer cam-buz , eli kan içinde , aklım gitti valla , parmağını kesti sıpa... şimdi daha çok dikkat ediyorum , yine hiçbirşeyi ortadan kaldırmadım ama ulaşamayacağı yerlere koydum zarar verebilecek şeyleri

He ya hepsini söktü , yedi , tüm yapışkanlığı gitti onların resmen emiyo yaw manyak şey

He ya hepsini söktü , yedi , tüm yapışkanlığı gitti onların resmen emiyo yaw manyak şey

ayy parmağınımı kesti batu geçmiş olsun
sen çocuğu açmı bırakıyosun kız bak velet güvenlik zımbırtılarına saldırmış::))
ben şimdilik orta sehpamı kaldırdım
tv sehpasına taktı bu ara hayır diyorum duruyor donup kalıyo olduğu yerde biraz bekliyo yine gitmeye çalışıyo yine hayır diyorum yine duruyo:))

Selam,

Bütün bebekler aynı demek ki :) Bazen Oğuz'un peşinde koşarken sadece o mu bukadar meraklı ve hareketli, başka anneler napıyo acaba, onlarınki dahamı usludur, yoksa benmi bişeyleri yanlış yapıyorum diye sorup duruyorum.
Herşey ama herşey acaip ilgi alanında. Yerdeki kırıntıdan sokaktaki patates soğancıya, herşeyi merak ediyor.
Önlemler alında tabi, birde okuduklarım var, tam öğrenme sürecinde olduğu için sıkmamak fazla hayır, yapma, dur dememek gerekiyormuş. Tabi hayırında ne demek olduğunu bilmeliymiş.... Bazı yerlerler mutlaka yasaklı olmalıymış ve yasaklar asla çiğnenmemeliymiş. Yani bi kere yasaklı olan yer ikinciye gidilebilir oluyorsa tabi bu çok ta yasak olmadığı anlamına gelirmiş :emir_bebek:
Tüm merak ettiklerini tehlikesiz olanları kendine bırakmak, tehlikeli olanlarıda birlikte incelemek doğruymuş.
Kendini incitmesi konusunda da bebek biryerlerini (zarar vermediği müddetçe) vurdukça fiziksel benliğini keşfedermiş. Bu tür yazıları okudukça bi ileri bi geri, Oğuz önde biz arkada tüm gün evi turla dur.... Yok öğrensin, yok zarar vermesin.....

Kızlar özellikle prizlere dikkat edin, bazı evlerde çok alçak duvara monte edildiği için yer değiştirme gibi bir şansınız da yok, ben zamanında şu üründen almıştım
Priz-Guvenlik-Sistemi-OZELLIKLE-COCUKLAR-ICIN__18672311_0.jpg

Priz Güvenlik Sistemi ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR İÇİN , #18672311 Gittigidiyor.com

benimki de her yeri karıştırıyor şimdilik biz de peşnden koşmakla yetiniyoruz ama yürümeye başlayınca artık hiç mümkün olmayacka gibi duruyor eşyaları yerleştirirken şimdi çarpma durumuna karşı tehlikesiz şeyleri öne almaya çalışıyorum aman saçma sapan bişey oluyor bu seferde bire ne kadar arkaya koyarsan koy bir şekilde buluyor orayı hele bir tam yerleşeyim bir yolunu bulacağım artık

bizimkininde girmediği delik yak valla.koltukların arkası sehpaların altı ve en buyuk hedefi tv sehpasının içindekilere ulaşmak.birde sehpalardan örtüleri çekmek.kızdığım anda o da piroş gibi kalakalıyor ama bana da karşı tepkisini kızarak gösteriyor.ama ben eşyaların yerini örtüleri ve üstündekileri kaldırmayı düşünmüyorum.o şekilde alışması lazım dikkat etmeye çalışıyorum ve teşebbüs etttiği anda kızıyorum.dokunmaması gerektiğini öğrenmesi lazım yoksa gittiğimiz başka yerlerde daha zor olur.annem bize böyle yapmış bilmiyorum bizim zamanedede işe yarar inş.
bide bizimkinin en büyük zevki kapıyı açık bulduğu anda banyoya dalmak.çamaşır mak.karşı acaip bir hayranlığı var karşısına geçip oturuyor hele bide çalışıyorsa onla birlikte saga sola sallanıp el çırpıyor.

X