• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebek ve disiplin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sule-46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
1.403
5
116
Kahramanmaraş
başlıkta doğru ifade edebildim mi bilemiyorum.
kızım 1 yaşında malum ve son günlerde herşeyi ağlayarak yaptırmaya çalışıyor.kucakta ve kafayı öyle bir arkaya atarak ağlıyor ki,zaptedebilene aşkolsun.her istediğini yaptık şu ana kadar,eski bakıcı hariç :( su an eltimde ve o da aynı her istediğini yapıyor.
dün mesela tutturdu buzdolabını açıcam diye , ev de soğuktu biraz. zor ilgisini başka yöne çektim.
nasıl yapmalıyız? ne etmeliyiz ? özgüvenli yetişsin derken , şımarık ve zaptedilmez bir çocuk da yetiştirmek istemiyor insan.
faydalandığınız kitap isimlerini de yazarsanız sevinirim, acilen almam gerek .

ayyynen benimkiler.bi de benimkiler ikiz.ikisi de çılgın.kafalarını tak diye arkaya atarlar kızınca.her şeyi ağlayarak yapacaklar.birbirlerini kıskanıyorlar.bende şaşkınım.yemek yerken iki lokma alıp gezmeye çalışıyorlar.ben de istiyorum bu konuda birseyler yapabilmek.mirmirmirmir

benim kızım da öyle, ağlayarak herşeyi yaptırıyor. ama benim kafam çok karışık bu konuda. çünkü brçok farklı görüş var ve kitaplar da o beyne göre şekilleniyor. ben şimdilik HAYIR kelimesini pek kullanmamaya dikkat ediyorum, anneme de söylüyorum ama nafile o herşeye hayır diyor. zaten şu anda laf dinleyecek yaşta değiller bence. hayır kelimesini lüzumlu lüzumsuz kullanıp aşinalık yaratmak istemiyor. bence bazı kelimeler ve tavırları ölçülü ve yerinde kullanmamız yeterli. onlar zaten daha yeni yeni öğreniyorlar. bence tek dikkat etmemiz gereken doğru alışkanlıklar edinmesini sağlamak.
size uzman görüşlerinin farklılığı hakkında bir örnek vereyim;
bazı uzmanlar diyor ki çocuğu her ağladığında kucağınıza almayın, şımarmasın. bazıları da diyor ki her istediğinde kucağınıza alın ki sevgi , şefkat ve güven hissetsin size ihtiyacı var. hangisini yapacağınız yine size kalmış. bir kitap okursanız o görüşü doğru kabul ederseniz onu uygulamaya çalışırsınız.
herşeyin tezi var antitezi var. bence kendi tezlerimizi kendimiz yapmalıyız.

Şulecim bu aralar düşündüğüm bir konuyu açmışsın öncelikle teşekkürler canım gülcede aynı istediği olmayınca yerde tepiniyor ağlıyor elinde ne varsa fırlatıyor bu ara ısırmayı öğrenmiş ısırıyor ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum açıkçası bende güzel paylaşımlar öneriler bekliyorum.

xeno 1 yaşına girince inatlaşmaya başlarlar diye birşey yazmıştı birara.bağlantılı olabilir dediklerimizle.
füsfüs nerdesin?gel merhem ol :)senin işin bu mevzular.

Benım oğlumda bır yasında ozellıkle ben telefonda konusurken aglıyor telf vermeyınde sesını yukselterek aglıyor..

ben hıc ılgılenmeyınce bır muddet sonra bırakıyor..
buzdolabını kapayıncada aynı tepkı ben gormemezlıkten gelıyorum oda bır sure sonra bırakıyor

bende birçok şaya hayır demiyorum kurcalıyor karıştırıyor ama bazı şeyleri ben hayır dedikçe inadına yapıyor çöp kutusunu açık kurcalama çalışmak klozete kapğı ile oynamaya çaılşmak. kablolar ile oynamaya çalışmak.kağıt yemek bunlara hayır diyorum oda inadına yapıyor.

okuduğum bir kitabı tavsiye edebilirim. çok basit bir dille bebebklikten okul dönemine kadar genel soruları mektup tarzında işleyen bir kitap. çok akıcı ve basit.yalnız yabancı kaynak olduğu için biraz bizim kültürümüzle çelişiyor. yani en azından ben o kadarını yapamayacağımı düşündüm okurken.(mesela bebeği sadece küçük bir öpücükle sevginizi gösterin diyordu zaten siz onu besleyerek altını temizleyerek gösteriyorsunuz sevginizi gibi)
kitabın ismi genç anneye mektuplar.

ben bu konuda şöyle düşünüyorum bebek doğalı bir yıl olmuş ve dünyayı tanıma endişesindeler özellikle bizim sık kullandığımız aletlere karşı daha ilgililer meraklarına yeniliyorlar ona zarar verecek yaramazlığa izin vermiyorum ilgisini mutlaka başka yöne çeviriyorum en etkin silah bu oluyor dikkatini başka yöne çevirmek eğer bağırırsam sadece onu üzeceğimi ve utangaçlık duygusunu geliştireceğimi düşünüyorum kendisine zarar vermiyecekse şimdilik yaramazlıklarına göz yumuyorum çünkü bilinçli olarak yaptığına inanmıyorum içindeki öğrenme isteği bunları yaptırıyor.Ben oğlum çok az ağlar belkide bana konuşmak kolay geliyor diye düşüne bilirsiniz huysuz olmamakla beraber aynı zamanda çok hareketli bir çocuk.Ben kavga edersem kavga etmeyi öğretirim,bağırırsam cevap vermeyi öğretirim ceza ise çok çok erken.Ben inatlaşmadığım için oda inatlaşmıyor.Mesela komşum Taylan a bir kaç ay önce yapmaması gereken birşey için işaret parmağını sağa sola sallayarak hııı yaptı ve şimdi Taylan bize ne zaman kızsa aynı hareketi yapıyor.Bazı insanlar duygusaldır ve hassastır birinin etkilenmiyeceği her hangi bir sözcükten yada hareketten diğeri çok etkilenir o açıdan asla kıyas yok çocuklarınızı en iyi kendiniz tanıyorsunuz onlar hepsi birbirinden çok faklı bir kural hepsi için aynı olamaz hepsi kendi içinde kendine özgü insan onları en iyi biz tanıyacağız pskoloji kitapları değil ve ona göre onları yönlendireceğiz.Bazen belikide istedikleri şeyi vermediğimiz zaman ağlamalarına müsade edeceğiz bazen ise bazı durumlara göz yumacağız bu dengiyi kendimiz sağlayacağız ne bebeklerimiz nede onların kişiliklerini tanımayan başka birileri.

Son düzenleme:
sevhanımın yazdıklarına imzamı atıyorum
ben de genelde o şekilde davranıyorum, kendine zarar vermediği sürece kısıtlamıyorum pek
zarar verici davranışlarda isi en iyi yöntem başka bir şeye dikkatini çekip kandırmak, hemen kanıyorlar zaten
ama bazen hayırı olmazı da öğrenmesi için kızmadan azarlamadn net bir dille yapmaması gerektiğini söyleyip anlamasa da o davranışın zararlarını anlatıyorum ve davranışı engelliyorum
walla 1 ay öncesine kadar sesi çıkmayan çocuk yaşından sonra ağlamalara başladı bir de nerden öğrendiyse çığlık atıyor, mutlu olunca da atıyor, biraz da konuşmaya çabalar gibi bağırması
sanırım konuşma alıştırmaları yapıyor kendince
bazen ağlarken babası inatlaşıyor kızıyorum ona, ağlatma iyice öğrenmesin pekişmesin ağlaması, başka bişeyle oyala diyorum ona da
yani ağlama bağırma arsızı da yapmamak lazım, herşeyin ortası işte:))

güzel bir konu...
benim kızım da öyle ağlayan birşey değildi ama iki haftadır felan içini çeke çeke ağlar oldu...ben çok sabırsızım o ağladıkça bütün sinirlerim bozuluyor derdini de anlayamıyorum...geceleri özellikle...hadi diştendir diyorum...
dedikleriniz doğru biz onlara bağırırsak bağırmayı hayır dersek hayır ı öğrenecekler...allah bizim yardımcımız olsun...

Her istediğiniz yapmayacaksınız ki o sizin her istediğinizi yapsın.
İsterse saatlerce ağlasın ama sizi ele geçiremesin.
Emin onun sonunda susacaktır.
Evet o gözyaşlarına dayanmak çok zor ama siz şimdi dayanmazsanız ilerde bebeğiniz daha büyük zorluklara dayanmak zorunda kalıcak.
Patron sizsiniz bunu unutmayın.

her istediğini kesinlikle yapmıyorum ve ona da yaptırmıyorum
ben de kendine zarar vermeyecek şekilde etrafı dağıtmasına,cekmeceleri karıştırmasına
izin veriyorum ama kablolara falan gittiğinde hemen yanına atlamadan önce sesleniyorum:
ipekkkk,kuzummmm gel tatlım,gitme oraya,bak acıtır o seni falan diye
genelde tınlamıyor ama elbet birgün anlayacak
önce ikaz sonra müdahale:))))
ilgisini başka yöne çekme yöntemi etkili gerçekten,yapmasını istemediğim birşey yapıyorsa
başka bir şey gösteriyorum ona yöneltiyorum,eşime de tembihledim sakın sesini yükseltme,şiiiiişşşşt falan yapma die
ayyy zor işler yaaa hem şımartmamak lazım hem de özgüvenli yetiştirmek

her istediğini kesinlikle yapmıyorum ve ona da yaptırmıyorum
ben de kendine zarar vermeyecek şekilde etrafı dağıtmasına,cekmeceleri karıştırmasına
izin veriyorum ama kablolara falan gittiğinde hemen yanına atlamadan önce sesleniyorum:
ipekkkk,kuzummmm gel tatlım,gitme oraya,bak acıtır o seni falan diye
genelde tınlamıyor ama elbet birgün anlayacak
önce ikaz sonra müdahale:))))
ilgisini başka yöne çekme yöntemi etkili gerçekten,yapmasını istemediğim birşey yapıyorsa
başka bir şey gösteriyorum ona yöneltiyorum,eşime de tembihledim sakın sesini yükseltme,şiiiiişşşşt falan yapma die
ayyy zor işler yaaa hem şımartmamak lazım hem de özgüvenli yetiştirmek

ilk cümlen hariç hepsi aynı :)

ela ya bende bağırmıyorum genelde eşimde öyle ama...şöyle bir sorun var azcık seiszimiz yükselirse bağırma değil bu hemen irkiliyor...değişik seslere irkiliyor korkuyor:(
bu durumu beni üzüyor...normal mi sizde yaşıyor musunuz bu durumu..

demekki 1 yaş hep böyleymiş.. benim tosun istedigi en küçük birşeyi yapma atıyo kendini yere kafasını vurmaya başlıyo ve denedim bırakayım aglasın dedim 1 saat agladı ve susmadı mecbur aldım kucagıma sevdim dolaştırdım..resmen beni ve eşimi elegecirmiş durumda her istedigini yapıyorum

ah ne güzel konu olmuş teşekkürler
ardada malum 1 yaşını dıoldurdu bende buaralar bu konuda düşünüyorum ardada sürekli tehlikeli şeylere gidiyor ve ilgisi başka yöne çevrilmiyor maalesef çok inat unutmayan çoçuk illaki amacına ulaşacak eline ne veririsen ver başka şeye takmışsa kararından dönüremiyorsun
banyo vede vestiyer başlıca gezi alanımız vestiyerdeki ayakkabıları yemek istiyor banyoda klozet sepet tartıyı ellemek istiyor kendi odasında ütü masasına tırmanmak istiyor mutfak dolaplarımı keşif derdinde zaten,,,,çok hareketl tüm gün peşimdeyim bi banyo bi yatak odası bi şura bi bura evde büyük başım dönüyor
engellemk istemiyorum amao kadar tehlikeli şeyler yapıyorki müdahele ediyorum
zaten artık telefon kumanda dergi bazı mutfak araçları unlara karışmıyorum elindeki herşeyi almış olmamak için ama gidip mutfakdaki deterjanlarımı almaya çalışıyor ayakkabıları yemey çalışıyor o zmaan önce oğlum annecim yapma bebeğim gel buraya diyorum bazen dinliyor dinliyor ama gitmek istyor bu sefer gitmiyor ama kızıyor niye ona gitme demişim ağlama numarası yapıyor bende bi süre bırakıyorum sonra alıorum annecim canım ama orası cız falan diyorum
ama vestiyerde kesinlikle dinlemiyor:)ya bu ara çok huysuz bide yürümeye çalıyor ondan mı diştenmi anlamadım ya sizin bebeklerde durum ne

offf defne de huysuz yaa hem gündüz hem gece
ufacık bişeyde uuuu uhu uhu diye ağlıyor ya da numara yapıyor
1 tane diş çıkıyor, ondandır inşallah
hemen ağlamaları çok sinir bozucu cidden, neyse ki ilgisini çekmek çok zor değil bizimkinin

ela ya bende bağırmıyorum genelde eşimde öyle ama...şöyle bir sorun var azcık seiszimiz yükselirse bağırma değil bu hemen irkiliyor...değişik seslere irkiliyor korkuyor:(
bu durumu beni üzüyor...normal mi sizde yaşıyor musunuz bu durumu..
canım bizimki de bağıran ve ya ağlayan bir çocuk varsa hemen içli içli hüngür hüngür ağlamaya başlıyor
nasıl alışcaklar bilmem

Back