Kıııız doğumuma var daha deme geç bile kalmışsın hemen hazırla çantanı. Sıpaların ne zaman geleceği belli olmaz. Ben 27 haftalıkken hazırladım herşeyi :)Hamile bayanlar bebislerinize neler alıyorsunuz. Hastane için sonrası için. Liste yapsak hepimiz faydalansak diye düşündüm. Yeni doğan bir bebeğin olmazsa olmaz ihtiyacı olan şeyler nelerdir. Hastaneye giderken neler goturulur. Ve tabi ki anne de hastaneye giderken kendisi için neler koymalı çantasına. Doğumuma daha var ama bunlar hep aklımı kurcaliyor nerden baslayacagimi bilemiyorum. Kafam çok karışık haydi hanımlar yardimlasalim :)
Güle güle kullansin bebisinde çorap aldinmi ıslak mendil ise hastanede lazım oluyor canim yenidoğan için al sanada lazim eve gecince suyla pamukla yaparsin ben oyle yapmistim ayrıca göğüs pedi orkid bebeğe havlu takimTekrar Merhaba bayanlar.
geçen gün annemle yine birseyler aldık bakalım doğumu annemin yanında yapıcam o yüzden bebek odasi yla ilgili hiç birşey almadım desem yeridir artık onları dönünce eşimle beraber alicaz ki zaten acelesi olduğunu düşünmüyorum sonuçta küçücük bebeği hemen odaya koyamam. En azından 6 aylık olana kadar bizim yanımızda besikte yatırmayı düşünüyorum. Evimize dönünce bi beşik işimizi görecek ve tabi bebek arabasi puseti ile bir de oto koltuğu alınacak.
-Gelelim aldigimiz diğer ufak tefek ihtiyaçlarına
Hastane çıkışı 1 takım
çitcitli badiler ve altlar
ağız bezi
gezmelik kıyafetler
birkaç tane ayakkabı
çoraplar
annemin ordugu güzelim yelekler
battaniyeler
alt açma bezi ve yastığı
prima yenidogan bebek bezi 50li li yeşil paket
bepantol pisik kremi (umarım kullanmaya gerek olmaz)
Avent 120 ml /4oz biberon (her ihtimale karşın aldım )
Avent 2li emzik
tırnak makası
chicco burun aspiratoru
banyo küveti Ve küvet için file
5li set ( içindekiler :alt açma,ana kucagi ,taşıma, kanguru ve Çanta )
2 adet nevresim takımıhazır değil anneciğim yaptirdi
2 adet bebek yastığı
1 e 1.5 ölçülerinde bir adet yorgan
minderler bunlarida annem yaptirdi
Oglusuma birde mustelanin sampuaninı alacağım. Islak mendil falan kullanmayı düşünmüyorum. Çok gerekli birsey mi fikirlerinize açığım. Başka almayi unuttuğum birsey varsa ekleyebilirsiniz bayanlar fikir vermek serbest :)
Kendime de emzirme sutyeni alacağım .
herseyi yikadik çantalar a koyulmayi bekliyorlar sadece bakalım hayırlısıyla doğum vakti gelirse inşallah hazır olacagiz
Güle güle kullansin bebisinde çorap aldinmi ıslak mendil ise hastanede lazım oluyor canim yenidoğan için al sanada lazim eve gecince suyla pamukla yaparsin ben oyle yapmistim ayrıca göğüs pedi orkid bebeğe havlu takim
Bende şampuan almadim daha
Unibaby yenidoğan saf su ve pamuk al canım mutlaka..Tekrar Merhaba bayanlar.
geçen gün annemle yine birseyler aldık bakalım doğumu annemin yanında yapıcam o yüzden bebek odasi yla ilgili hiç birşey almadım desem yeridir artık onları dönünce eşimle beraber alicaz ki zaten acelesi olduğunu düşünmüyorum sonuçta küçücük bebeği hemen odaya koyamam. En azından 6 aylık olana kadar bizim yanımızda besikte yatırmayı düşünüyorum. Evimize dönünce bi beşik işimizi görecek ve tabi bebek arabasi puseti ile bir de oto koltuğu alınacak.
-Gelelim aldigimiz diğer ufak tefek ihtiyaçlarına
Hastane çıkışı 1 takım
çitcitli badiler ve altlar
ağız bezi
gezmelik kıyafetler
birkaç tane ayakkabı
çoraplar
annemin ordugu güzelim yelekler
battaniyeler
alt açma bezi ve yastığı
prima yenidogan bebek bezi 50li li yeşil paket
bepantol pisik kremi (umarım kullanmaya gerek olmaz)
Avent 120 ml /4oz biberon (her ihtimale karşın aldım )
Avent 2li emzik
tırnak makası
chicco burun aspiratoru
banyo küveti Ve küvet için file
5li set ( içindekiler :alt açma,ana kucagi ,taşıma, kanguru ve Çanta )
2 adet nevresim takımıhazır değil anneciğim yaptirdi
2 adet bebek yastığı
1 e 1.5 ölçülerinde bir adet yorgan
minderler bunlarida annem yaptirdi
Oglusuma birde mustelanin sampuaninı alacağım. Islak mendil falan kullanmayı düşünmüyorum. Çok gerekli birsey mi fikirlerinize açığım. Başka almayi unuttuğum birsey varsa ekleyebilirsiniz bayanlar fikir vermek serbest :)
Kendime de emzirme sutyeni alacağım .
herseyi yikadik çantalar a koyulmayi bekliyorlar sadece bakalım hayırlısıyla doğum vakti gelirse inşallah hazır olacagiz
Unibaby yenidoğan saf su ve pamuk al canım mutlaka..
Chicco burun aspiratöründen bende almıştım ama chicco el değiştirmiş ucu hiçbiyerde bulamadığım için birdaha almak zorunda kaldım.
Bebeğe nemlendirici mutlaka al bebeklerin vucudunun sürekli nemlendirilmesi gerek yetişkinler gibi yağ üretmiyor oda egzemaya yol açıyor. Zeytinyağ kullanırım deme doktorlar önermiyor onun yerine ya mineralli bebek yağı yada nemlendirici krem al ben zeytinyağlı bebe yağ unıbaby ve sebamed nemlendirici kullanıyoruö vucuduna sürüyorum her banyodan sonra
Emzirme sütyeni iğrenç birşey bebek tam kavrayamıyor sadece meme ucunu açıyor o sütyen bebeğin hissetmesi açısından aldım ama kullanmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?