Bebek uykudan once niye aglar? Imdat

didemdou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
34
4
86
İzmir
Arkadaslar merhaba,
Kizim 4 aylik, son 10 gundur yatmadan ( memede uyuyakalirsa haric) haykirarak ve kendini geriye atarak agliyor. Her yolu denedik sakinlestirmek cok zor oluyor. Gaz desem degil. En sonunda yorgubluktan kucakta bayiliyor. Yine son on gundur uyaninca da agliyor. Benzer durum yasayan bilen var mi? Cok uzuluyorum. Zaten gunduz uykusu az bir bebek, uykuya dalamayinca sibirlenjyor ve hircinlasiyor. Imdat yardim edin .

Uykusu gelir gelmez uyutmuyorsaniz siz uyutmaya calisirken asiri uykusuzluktan dalmakta zorlanip agliyordur. Bizler de bazen yorgunluktan uyuyamayiz ya onun gibi. Uyandiginda da belki uykuya devam etmeyi bilmedigi icin uyutulmayi beklediginden agliyor olabilir.

Goz ovalama gibi ilk uyku isaretlerini gorur gormez uyutmayi deneyin. Yaklasik iki saatte bir uyumali. Uyandiginda da uykusunu acacak bir sey yapmadan tekrar uyutmayi deneyin. Benim kizim uyuduktan 45 dakika sonra gozunu acardi, onu hic uyarmadan bazen yatakta pispislayarak bazen kucagimda bazen emzirerek uyuturdum tekrar. Bir sure boyle devam etti. Su an 8 aylik, gazi ya da yedigi rahatsiz etmezse desteksiz iki saat uyur. Umarim sizde de ise yarar.

Eğer sürekli meme de uyumaya alıştıysa ondan da olur sürekli istiyor bebekler alışınca emmese bile duracak.birde uykusu son aşamaya gelmeden yatırmaya çalışın gecikince ondan da huysuzlanıyorlar

Eğer sürekli meme de uyumaya alıştıysa ondan da olur sürekli istiyor bebekler alışınca emmese bile duracak.birde uykusu son aşamaya gelmeden yatırmaya çalışın gecikince ondan da huysuzlanıyorlar

Evet haklisiniz memede uyuma aliskanligi var. O kadar cok agliyor ki artik katilacak duruma geliyor, ic ceke ceke goz yasiyla beraber. Anlayamadigim normalde koluma yatirinca uyurdu. Calisnaya basladiktan sonra oldu. Hem anneanne hem de babaanne ilgileniyor. Bugun 1 hafta sonra tekrar ise basladim. Sabah yine ayni krizi annemle yasamis. Esim evdeymis tesadufen, onun kucaginda uyuyabilmis. Bende az oglenden sonra uykusua yatirdim. Once yine agladi. Yarim saat sonra ciglik atarak uyandi. Su an 2.5 saattir uyuyor ama en az 3 kere aglayarak uyandi... biraz uzattim kusura bakmayin. Ama cok icim aciyor

Cevabiniz icin tesekkurler. Peki 4. Ay civari nasildi? Uyku problemleri baslamismiydi? Acaba benim ise baslamamla alakali olabilir mi diye korkuyorum..

Cevabiniz icin tesekkurler. Peki 4. Ay civari nasildi? Uyku problemleri baslamismiydi? Acaba benim ise baslamamla alakali olabilir mi diye korkuyorum..
Malesef sorunuzun cevabı bende yok. Bebeğim alerjik bebek olduğu için hiçbir şeyi başka bebeklere benzemedi. Ne uykusu ne uykusuzluğu için uzun süren bir rutini oldu. Bebeğim dört aylıkken süt diyetine başladığım için uykuları düzene girer gibi olmuştu. Tabi bu bilgi sizin işinize pek yaramayacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…