Bebek uyku problemi

Aselse

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2024
4
0
26
Merhaba arkadaslar 17 aylık kızım var ve 1 seneye yakın uyku düzenimiz yok öncesinde 12 1de yatıyordu ama su son 2aydır sabah 4 5 lere kadar ayaktayız gündüz uyanmamız 11 erken kalktıgı günlerde bile gece 3 olmadan yatmıyor. Geçen aksam 9 bucukta uyudu sabah 5 bucukta kalktı geri 8 de yatırdım ilk uykusuna, 10da kalktık 3te geri yatıp 4 bucukta kalktı gece 2ye kadar assla uyumadı normalde kıyamamıyorum ama öğlen uykularını 1 saat 1 saat uyuttugumda oldu ama genede uyumuyor napcam bilmiyorum tek uykuda yapmıyor aksam 8 9 lara kalıyor 2. Uykumuz ve geri cok enerjik kalkıyor yatıramıyorum böyle olan var mı nasıl düzeltebilirim biraz uzun karmasık oldu

Niye yazan yok fikir vercek falan yok mu ya

Ben burda uyku sorunlarında istikrar ve kararlik önemli diyorum.
Basdan itibaren. Hep aynı saatlerde gece ve gündüz uykusu aksatmadan. Hiç işe yaramadı degistirim demeden. Gündüz uykusunda Uyumasada 1 saatten önce çıkarmayın desteğinizi verin uyanırsa .
Uyku rutini yapın. Bebeğinize ve size uygun .gece uykusundan önce Haydi uyku vakti bir kitap seçin uykuyla ilgili birkaç seçenek sunun sen seç gibi, pijama sonra uykuya geçiş için biraz rahatlatici müzik açabilirsiniz bu sırada kitabı okuyun sonra ışığı kapatın şeklinde . Gece ve gündüz kavrayacak kitaplar, günlük bir çocuğun hikayesi kitapları veya kısa kelimrlerle güneş bak gündüz şimdi kahvaltı zamanı vs şeklinde gece gündüz kavrayacak basit cümleler
17 ay itibariyle gündüz tek uyku uyuyabilir. 1-2 saat yaparsa güzel olur .
Sabah 7-8-9 kalkış öğlen 13.00 uyku akşam 20,30-21.00 hiç bozmadan uygularsanız oda artık uyum saglar. Ayrıca gece uyandı hadi içeri oyuna olmayacak. Geri uyutmak için desteğiniz neyse verin. Işık açmayın konuşmayın. Yatmadan önce kısa cümlelerle şimdi gece aydede var güneş çıkınca sabah olucak uyanacagiz vs konuşun yatmadan önce .

Son düzenleme:
Bugün 9 bucukta kaldırdım gece 2 de yatmıstık simdi uyudu bakalım ama 2. Uykuyuda istiyor geri kalkıyor zorluyorum ama yatmıyor

Bugün 9 bucukta kaldırdım gece 2 de yatmıstık simdi uyudu bakalım ama 2. Uykuyuda istiyor geri kalkıyor zorluyorum ama yatmıyor
Tek uyku yapacaksa Saat 15-16 son. uyutmayin o saatten sonra gece uykusundan çalar oyalayin bir şekilde dışarı çıkabilir yada komşu varsa gidebilirsiniz. Oyunlarla kitaplarla olur hamur oynayabilirsiniz yada kum vs. dalar oyuna oda zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…