• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek tuzlama

1mrw

🧘‍♀️👨‍👩‍👦‍👦🐾
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2021
3.706
En iyi cevaplar
1
3.972
83
Arkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi

Arkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi

Ben yaptırdım.. Balla tuzu karıştırıp çocuğa sürdüler bir saat durmadı yıkadılar..

Bir çocuk doktoru yaptığı bşr araştırma için sormuştu bana çocuğu tuzladınız mı diye evet dedim neden sordunuz araştırma yaptığını tuzlanan bebeklerde beyin küçülmesi yaşandığını ifade etti🙄 hocam akdenizde adam kalmaması lazım dedim bende.. Bizim orda ballanır ve tuzlanır yörük kültüründe var zaten dedi oda..

Yöreden yöreye değişiyor hatta aynı yöre içinde bile değişiyor.. Sadece tuzlu su dökende oluyor mesela.. Yengem torunlarına öyle yapmıştı..

Tabiki sizin kararınız sizin evladınız.. bide 22 günlük olmuş çocuk

Ben yaptırdım.. Balla tuzu karıştırıp çocuğa sürdüler bir saat durmadı yıkadılar..

Bir çocuk doktoru yaptığı bşr araştırma için sormuştu bana çocuğu tuzladınız mı diye evet dedim neden sordunuz araştırma yaptığını tuzlanan bebeklerde beyin küçülmesi yaşandığını ifade etti🙄 hocam akdenizde adam kalmaması lazım dedim bende.. Bizim orda ballanır ve tuzlanır yörük kültüründe var zaten dedi oda..

Yöreden yöreye değişiyor hatta aynı yöre içinde bile değişiyor.. Sadece tuzlu su dökende oluyor mesela.. Yengem torunlarına öyle yapmıştı..

Tabiki sizin kararınız sizin evladınız.. bide 22 günlük olmuş çocuk
Yörenizde gelenek hâline gelmiş olabilir fakat hangi bebek doğar doğmaz denize giriyor acaba

Yörenizde gelenek hâline gelmiş olabilir fakat hangi bebek doğar doğmaz denize giriyor acaba

Rusya da buz gibi suya sokuyorlar sonuçta çocukları dayanıklı olsunlar diye..
Ben size yaptırın demiyorum ayrıca sizin kararınız diyorum bana celallenmeyin bence .. Ben yaptırdığımı söyledim sadece size

İlk yıkamada tuzlarlar diye biliyorum. Bizim orada öyle yaparlar. Çocuğun teri kokmasin diyeymis. Çocuk 22 günlük olmuş ne tuzlamasi daha 😅😅 çok çok ısrar ederlerse ilk yıkama suyuna azicik tuz koyun. Sonra bol suyla durulayın. Benim tuzlamam bu kadar oldu bitti deyin geçin 😅 bu politik bir çözüm. Eğer aranız iyiyse. Yok aranız iyi değilse direkt kestirip atın.

Son düzenleme:

Benim kayınvalidem de tüm çocuklarını tuzlamış. Ancak bana böyle bir şeyle gelse asla kabul etmeyeceğimi biliyor. Söz geçirememek ne demek? Çocuk sizin çocuğunuz ve söz hakkı yalnız eşiniz ve size ait.
Çok ısrar ediyorsa, lütfen ısrar etme ben istemiyorum ve çocuğumla ilgili kararları kendim verebilirim demeniz yeterli. Yine anlamazsa eşiniz konuşsun ve konu kapansın

Ben kabul etmem. Ki kafa olarak bi tık geleneksel bile sayılırım. Ama yok yani o kadar da değil.

Birazda sirke doksunler ohh miss en bi sevdiğim bebek turşusu
Arkadaşım çok zararlı diye biliyorum asla izin verme

İlk defa duydum adet gibi bir şeymiş galiba yorumlara göz gezdirince baktım. Tuzlamak deyince bebeği turşu mu yapacaklar dedim ne alaka diye.😅 Bazı adetler dışında hepsine karşıyım ben, yapana saygı duyarım ama kendime, çocuğuma yaptırmam.

Bebek sizin bebeğiniz değil mi nasıl söz geciremiyorsunuz ?

Bana da annem dedi ben dr um onay vermiyor dedim diye yapmadı.sizinkilere de bence dr onay vermiyor deyin gerçekten gerek yok çünkü. Ama anneanne babaanne herkes baskı yapıyorsa da en azındanvücunda tuz bekletmeyin, tuzlu su yapıp döksünler üstüne sonrada temiz su döküp durulasınlar. Benim arkadaşımın ailesinde gelenek varmış hayot derse inatlaşıp gizlice yaparlar diye ay evet yapalım ama dr tuzlu su ile yapın dedi deyio hazırladı her şeyi bri tas onun hazırşadığı az tuzlu sudan döktürdü sonra hemen duruşattı. Bunu hiç inatlaşmadan onları pohpolayarak yaptı. Ailenin karakterine göre siz yol belirleyin. Ama sakın direkt tuz sürdürmeyin vücuda onunla ilgili intetnete bakarsanız bi araştırma var.

Tuzlama nasıl yapılıyor
Ben bilmiyorum açıkçası büyüklerime sordum kova suya azcık tuz koyuyoruz koltuk altını ayaklarını ellerini vucudunu yıkıyoruz sonrada duruluyoruz güzelce dediler
Çok terlemesin teri kokmasın diye yapılıyormuş

Tuzlama nasıl yapılıyor
Ben bilmiyorum açıkçası büyüklerime sordum kova suya azcık tuz koyuyoruz koltuk altını ayaklarını ellerini vucudunu yıkıyoruz sonrada duruluyoruz güzelce dediler
Çok terlemesin teri kokmasın diye yapılıyormuş

Genel olark tuz ve bal karıştırılıp macun kıvamındaki karışımı sürüp bekletiyorlar. Sorun da burada başlıyor. Bekledikçe o tuz vücuttaki suyu emiyor ve bebeğin cildi kupkuru, susuz kalıyor. Fazla bekletilirse gerçekten ciddi sorunlara yol açabiliyor

Genel olark tuz ve bal karıştırılıp macun kıvamındaki karışımı sürüp bekletiyorlar. Sorun da burada başlıyor. Bekledikçe o tuz vücuttaki suyu emiyor ve bebeğin cildi kupkuru, susuz kalıyor. Fazla bekletilirse gerçekten ciddi sorunlara yol açabiliyor
Aaa epey riskli bi şey belli ki cilt sorunları olur yanar bile bebiş Allah korusun

Anne tuzlamak Müslümanlıkta yokmuş şaman geleneği imiş de bide yazı bul okut 😅anca öyle belki vazgeçer,ben tuzlamadım kokacağı varsa kokar kişisel bakımına dikkat etsin

Back
X