Annemler anakucağı almışlardı taşımak için. şu arabayada monte olanlardan. bende onu doğum yapacağım zaman hastaneye götürdüm tabi. neyse hastaneden çıkarken bebeği içine yerleştirmek için altına battaniye filan yerleştirmek gerekiyor, orasını doldur burasını doldur.. yavrumu içine emenet gibi koyduk. sonra elimize aldık çanta gibi taşınıyor. bi daha evde de aynı şekilde uyandığında filan onun içine koyuyordum genelde yerde duruyor çünkü altı hafif meyilli olduğu için sallanma ihtimali var , Allah korusun yanlışlıkla düşer filan diye kanepeye koyamıyorsunuz.
gelin görün ki şimdi bu duruma çok üzülüyorum. yeni çağın ürünlerini kullanacağız derken yavrumu kucağımdan niye uzak tutmuşum ki.. o şeye sığdırmaya çalışacağıma battaniyeye sarıp kucağımda taşıyıverseydim o bana ben ona doysaydım..kucağa alışmasın derken , çocuk kimseye gitmez oldu, kucakta durmayan, öpmekten koklamaktan hoşlanmayan bi çocuk büyüttüm..tabi bu kişiden kişiye değişir, bende böyle oldu diye herkeste olacak değil..
Şimdi bakıyorum portbebe daha kullanıştı galiba.. en azından düz bi zemin.bebeği yerleştirmek daha kolay olmalı.. bebekte kendini daha güvende hissedebilir.. deneyen anneler yorum yapacaktır zaten..
velhasıl daha yeni doğmuş ve birkaç ayını hassas geçirmek durumunda olan bir bebeciğe, kullanacağı eşyaları, onun gözüyle bakarak seçim yapmak daha uygun olacaktır mutlaka.. :ecrin_bebek: