Selam herkese...
Kızlar ben 4 temmuzda dogum yaptım.27 günlük bir bebegim var..Fakat bebek reflüsü var..günde 3 kez veya 4 kez gaz cıkarırken emdiği süt agzından burnundan geliyor genzine sıcrıyor..kaldırmasam cocuk bogulacak gibi oluyor.kaskatı kesiliyor.Buna sebep olanda asırı gazının olması.Ne yapacağımı sasırdım.doktor nurse harwey,zinco verdi.bunlar bile işe yaramadı.
Varmı bunla ilgili bi bilgisi olan..Ay bi cozum bulsam öyle cok dua edeceğim ki size.
Öncelikle bebeğin hayırlı olsun güle güle büyüt. Benimde bir hafta sonra 6 aylık olacak bir bebeğim var. Bizde sizin gibi malesef doğduğu günden beri gaz ve reflü ile uğraşıyoruz. Gazımız çok şükür bitti gibi ama reflü hala aynı şekilde devam ediyor. Şuan gazından dolayı ıkınmaktan daha çok kusuyordur yani bizim öyleydi hatta gaz yüzünden ıkınmaktan ve bağırmaktan göbekfıtığı oldu. Demek istediğim gaz reflüyü tetikliyor ama reflünün sebebi değil gibi geliyor. Bizde ne önlük yetiştirebiliyoruz ne kıyafet benide kendinide batırıyor bide diş salyalarımız eklendi tam olduk :) Doktorumuz kilo alışımız iyi olduğu için tedavi vermedi normal bir durum kendiliğinden geçecek dedi. Mama içmeye başlayınca reflü için milupanın AR diye özel mama var onu içirince çok faydasını görüyoruz. Gaz içinde biogaia dalması bize iyi geldi onu da dene derim içerisinde bağırsak için prebiyotikler var, yine milupanın rezene çayından kaşıkla ver oda gazına iyi geliyor ama sakın aktardan rezene otu alıp verme emziriyorsan onu sen içebilirsin sütünün varsa gazını alır. 1 aylık olmuşsunuz bile yakında hepsi geçecek canım.
Cok teşekkürler icimi rahatlattın inan..hic gecmicek gibi geliyor.gece karnını doyurduktan sonra 1 saatte midesindekileri sindirmesini bekleyip oyle uyuyorum cok yorucu olmaya basladı artık bu durum.Allah hepimizin bebeklerini korusun
Oncelikle bebegini gule gule buyutmen dilegiyle.Benimde 4 aylik bir bebegim var.reflumuz yaklaşık 1- 1, 5 ay once basladi gaz sorunumuzda 20 gunlukken. Rezene, kimyon, gaz kesen cayi, muskat, aci elma yagi vs vs hepsini denedim. (Caylari Hem bebegime hem kendime icirdim.) Hicbiri ise yaramadi. Ilaclardan biogaia, fransadan calmosine, nurse harvey ve en son infacol. O internette herkesinmucize gibi anllatigi ilaclar hic ama hic bi ise yaramadi. Artik son 1 aydir o kadar yoruldum ve uzuldum ki sutum azalmaya basladi bu sefer de sut arttorma cabalari pompa ile sagmalar doktorun onerdigi ilac humana dereotu falan falan.... 20 gundur sinirlerim bozuldu hicbir ilac kullanmamaya basladim. 2 gundur bebegim tam bir chuky kivaminda catlayana kadar agladi bu surede zaten sikintisi oldugu icin ne emdi ne sagilan sutu icti nede mama yedi. Bu arada 1 aylik falandik aglamak ve ikinmaktan gobek fitigi olduk. Yani hayatimiz bebegim ve benim icin tam bir korku filmi. Ne olur gaz ve kaka problemi icin degisik bir onerisi olan varsa banada soyleyin kafayi yemek uzereyim(( umarim senin ki 3 aylik oldugunda gecer. Bence birine ah etmek istiyorsaniz allah sana gazli bebek versin demek gerekiyo galiba belliki biri bana demis :)
Acaba bebeğiniz uzun süredir mi bu halde? Bebeğin ilk aylarında reflüyü normal görüyor bebeğimin doktoru ama 6. aydan sonra azalarak bitmesi gerekiyormuş. Bitmeyince biz ilaç vermek zorunda kaldık. Bence doktora bir gösterin.Sevgili anneler bizde 1 buçuk yaşında oğlum var sürekli fena bi şekilde kusuyor ama dk falan gitmedim bu konuda nasıl anlıyor dk reflü olduğunu ne yese kusuyor artık çıldırmış noktasındayim nolur yaptıklarını ablatirmidinix
Merhaba,Merhabalar.4,5 aylık bebeğim çok uzun süre acıkmıyor ve yemeklerden 2 saat sonra kusuyordu mide filmi çektirdik yoğun reflüsü çıktı ve mide yavaş çalışıyomuş Dr ilaç tedavisi başlattı gaviscon motillım be lansor.fakat ilk gittiğimiz çocuk dru fizyolojik Reflü deyip ilaç vermedi mide filmi de istemememişti bebebeğin kilo alışı iyi dedi .şimdi kafam çok karıştı acaba bebeğim gerçekten fizyolojik mi boşuna mı o kadar ilaç kullanıyo ? Bu konuda fikir verirseniz sevinirim .böyle bir durum yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?