• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bebek planlayanlar klübü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ariellima

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2017
12
25
3
40
Merhaba Canlar,

Yanlış yere konu açmışım acemi olduğum için buralarda, bekliyorum ki yardım gelsin:)

Bir de buradan şansımı deneyim. Herkese merhaba. Ben de pek çok kadın gibi bir bebek sahibi olmak istiyorum hayırlısıyla. Birkaç aydır denemeler yapmaya başladık ancak henüz çift çizgiyi göremedim. Biraz psikolojik olarak da etkilendim aslında. Doktora gittiğimde yumurtlamam 1,5 çıktı sorun yk dedi ama ne dersiniz, unu artırabileceğim yöntemler var mı? Desteğe ve tecrübelerinize ihtiyacım var :(

Herhangi bir rahatsızlığınız var mı? hangi tedavileri uyguladınız?

Bir rahatsızlığım yok aslında, yani doktor bir sorun olmadığını 6 ay düzenli beraberlik le denememiz gerektiğini söyledi. Kafana takma dedi ama ben o dedikçe kafama taktım sanırım. Sürekli sorun varmış gibi hissediyorum bu duygudan nasıl kurtulacam bilemedim. Yumurtlamayı arttıran ya da hamileliği kolaylaştıran yöntemler araştırıyorum bende.

Bir rahatsızlığım yok aslında, yani doktor bir sorun olmadığını 6 ay düzenli beraberlik le denememiz gerektiğini söyledi. Kafana takma dedi ama ben o dedikçe kafama taktım sanırım. Sürekli sorun varmış gibi hissediyorum bu duygudan nasıl kurtulacam bilemedim. Yumurtlamayı arttıran ya da hamileliği kolaylaştıran yöntemler araştırıyorum bende.
tek bir yontem var stres olmamak.

Merhabaaa. Ben de 8 aylık evliyim ve çocuk istiyoruz. Deniyoruz. Bir kaç kez doktora gittim. PKOS olduğum için şu an bir sene bekleyin sonra tedavi diyorlar. Ama biz çok istiyoruz. İki aydır adet söktürücü ile adet olabiliyorum. Önümüzdeki ay ise başka bir doktorun tavsiyesi ile HSG yaptıracağım artık. Beklemek istemiyorum. Yaş oldu 28 :)

Ama işte mesela ne yapılır, ne takip edilir, neye dikkat edilir. Hiç birşey bilmiyorum :) Gelişine artık.
Biraz kilom var şu ara ona odaklandım işte. Bir kaç haftadır 3-4 kilo verdim. Biraz daha giderse güzel olacak gebelik öncesi.

Allah yardımcınız olsun, o HSG nedir?, Yumurtanın çatlamasını sağlayan bir iğne varmış onun gibi birşey mi. Sizin yaşınızda bir şey yok daha rahat olun bence:) ben 33 yaşındayım.

Vallahi internette çok şey yazıyor ama güvenmek zor. Acana soğan kürü veya incir kürü mü denesem dedim, ibraghim saraçoğlunun kürlerinden. Stres olmamak lazım evet ama insan takıyor kafasına. Hele birde arkadaşları hep hamile kalınca istiyor insan

1.5 çıkan ne? progesteron mu ?

Yumurtalıklarıma baktılar kamera ile bir de bir tahlil yaptı. Yumurtlaman 1,5 yumurta oranın dedi. Hatta anlattı eskiden bu oranlar çok yüksekmiş yani annelerimiz zamanında. Ama bu dönmelerde hava şartları, beslenme, hormonlu yiyecekler filan bizim dönemin yumurtlama oranlarını düşürmüş:anne:

Yumurtalıklarıma baktılar kamera ile bir de bir tahlil yaptı. Yumurtlaman 1,5 yumurta oranın dedi. Hatta anlattı eskiden bu oranlar çok yüksekmiş yani annelerimiz zamanında. Ama bu dönmelerde hava şartları, beslenme, hormonlu yiyecekler filan bizim dönemin yumurtlama oranlarını düşürmüş:anne:
ne demek istemiş anlamadım valla. tahlilin adı ne peki ?

Allah yardımcınız olsun, o HSG nedir?, Yumurtanın çatlamasını sağlayan bir iğne varmış onun gibi birşey mi. Sizin yaşınızda bir şey yok daha rahat olun bence:) ben 33 yaşındayım.

Vallahi internette çok şey yazıyor ama güvenmek zor. Acana soğan kürü veya incir kürü mü denesem dedim, ibraghim saraçoğlunun kürlerinden. Stres olmamak lazım evet ama insan takıyor kafasına. Hele birde arkadaşları hep hamile kalınca istiyor insan

yok yumurta çatlatma iğnesi farklı birşey. bu rahim filmi. tüplerin kapalı olup olmadığını anlamak için çekiliyor. Genelde gördüğüm de kadınlar bunu yaptırınca takip eden aylarda hemen hamile kalıyorlar. çünkü ilaç veriliyor rahime o basınçla kapalıysa açılıyor ya da rahim içini resmen yıkamış oluyorlar :)

doktorum zaman kaybetme dedi. çünkü başka sıkıntılar da var aşmam gereken. işte bu ay da adetten sonra normal yollardan deneyeceğiz. olmazsa sonrasında hsg arkasından da klomen deneyecek doktor. sonrası allah kerim.

stresli değilim aslında ama çok istiyorum gerçekten. dünyada insanın tadabileceği en güzel duygu bence çocuk sahibi olmak. 28 bana geç geliyor. ne bileyim çocuk 20-25 yaşına geldiğinde 50'lerimde olacağım. onlarla harcayacak güzel vakitlerim olsun torunlarımı görebileyim istiyorum. yaş ilerledikçe de insan zorlanıyor bakmakta çünkü.

hele dediğin gibi arkadaşlardan görme olayı çok acayip :) insan zaten istiyor iyice hevesleniyor gördükçe :)

Back
X