- 2 Ocak 2015
- 3.482
- 4.796
Kesinlikle katılıyorum.Oto koltuğunda ikinci el tercih etmezdim. Ne alırsanız alın kesinlikle 360 derece dönenlerden alın. Bizimki Yoyko, memnunuz.
Britax römer dualfix i size 360 kullanıyoruz çok memnunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle katılıyorum.Oto koltuğunda ikinci el tercih etmezdim. Ne alırsanız alın kesinlikle 360 derece dönenlerden alın. Bizimki Yoyko, memnunuz.
Oto koltuklarında yaş (kg) aralığı genişledikçe konfor,güvenlik ve diğer bazı pozitif özellikler azalıyor. Yine derin araştırmalarım sonucu ulaştım bu bilgiye. Bebek küçükse 0-18 alıp daha sonrasında 18-36 olan bir koltuğa geçmek gerekiyor. Ha derseniz ki benim bebeğim iri 4 yaşa 18 kg girmemiz zor; şöyle bişey paylaşayım; ben bebeğim 7 aylıkken falan aldığımda 9-10 kg dı bebeğim ve her ay en az 1 kg artıyordu. 11 aylık olduğunda 13 küsür kg dı. Dedim biz bu koltuğu boşa aldık heralde (0-18), 11 aydan sonra kilo alımı çok yavaşladı, sadece boyu uzadı diyebilirim şu an 19 aylık ve 14,5 kg. 8 ayda sadece 1 kg kilo aldı. 4 ü göremesek bile bu koltukla 3, 3,5 yaşını çok rahat görürüz gibime geliyorKoltuklarda şöyle bir kırılım var ;
- 0-36 KG (Grup 0-1-2-3 )
- 9-36 KG (Grup 1-2-3)
- 15-36 KG (Grup 2-3 )
Bunu ben bizim oltanın atarları ile mukayese ediyorum mesela 30-200 atar demek 30 gr ile 200 gr arasında her türlü ağırlığı bu kamış kaldırabiliyor demek. Bu sebeple bu aralığı ne kadar geniş alırsak o olta kamışı o kadar konforlu olur.
Burada da 0-36 alınırsa koltuk, bebenin kilosu 0 dan 36 kg kadar oturabilir demek değil mi? yani ben 15-36 alıp ta 15 kiloya kadar nerede tutacağım bu bebeği? 15 kg ana kucağı sonra oto koltuğu mu?
Bunları bir kenara koyup kullanım ömrü olduğu gerçeğini araştırın derim. İcerisindeki köpüklerin ve darbe emici parçaların kullanım süresi 5-6 yıl diye biliyorum(güneşte kaldıkça süre kısalabilir tabi) haliyle 2.el almak pek makul ve güvenli değil bence. Kızımın koltuğunu oğluma kullanamadım ben 6 yas vardı aralarında. Köpükleri epey yıpranmıştı. 2 elde de ne kadar kullanıldı,kaç sene atil durdu bilmiyorsanız almayın. Paranız çop.şöyle değişik bir soru sorayım bu ikinci el koltuğu kardeşinin değil de eltinin olsaydı alır mıydın ?
düşünsene eltine sıfır alındı sana ikinci el...
Kuru kuruya oto koltuğu yazışmaları ile geçmez zaman az şenlensin başlık.
Koltuklarda şöyle bir kırılım var ;
- 9-36 KG (Grup 1-2-3)
- 15-36 KG (Grup 2-3 )
Bunu ben bizim oltanın atarları ile mukayese ediyorum mesela 30-200 atar demek 30 gr ile 200 gr arasında her türlü ağırlığı bu kamış kaldırabiliyor demek. Bu sebeple bu aralığı ne kadar geniş alırsak o olta kamışı o kadar konforlu olur.
Burada da 0-36 alınırsa koltuk, bebenin kilosu 0 dan 36 kg kadar oturabilir demek değil mi? yani ben 15-36 alıp ta 15 kiloya kadar nerede tutacağım bu bebeği? 15 kg ana kucağı sonra oto koltuğu mu?
Biz 0-18 aldık. 18 den sonra yenileyeceğiz.Koltuklarda şöyle bir kırılım var ;
- 9-36 KG (Grup 1-2-3)
- 15-36 KG (Grup 2-3 )
1. El mi 2. El mi bilmem ama.. tavsiye edecegim sey.. cocuk oto koltugunun 90 derece donenleri.. oyle cok fark ediyor cocugu alip oturturken inanilmazişte efsane bir konu ile bugün burada olacağım : ) şimdilik içeriği boş bırakıyorum, bir dişçi randevum var hemen sonra hangi kriterlere sahip bir bebek oto koltuğu aradığımı paylaşacağım. Siz dilerseniz yorum bırakabilirsiniz... Yaz geliyor bebek oto koltuğu şart.
Mesela kv kp alsa neden ona 1. El bana 2. El diyebilirdim ama kendim aliyorsam ve daha uygunaysa eltiden alablrdm sanirimşöyle değişik bir soru sorayım bu ikinci el koltuğu kardeşinin değil de eltinin olsaydı alır mıydın ?
düşünsene eltine sıfır alındı sana ikinci el...
Kuru kuruya oto koltuğu yazışmaları ile geçmez zaman az şenlensin başlık.
Buarada abi sizin bebe daha kucuk degil mi oto koltugu icin?
Koltuklarda şöyle bir kırılım var ;
- 9-36 KG (Grup 1-2-3)
- 15-36 KG (Grup 2-3 )