• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek muhallebısı ???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

calla

Elada..
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
438
6
96
SELAM kizlar..

benim bebegim 1 hafta sonra 7aylik olacak.. ama hala aktif olarak emzirdigim icin bi kee oglen corba yada püreyiyor aksama dogruda meyve yiyor.. kahvaltiya basliyacagim ama birde muhallebi yedirmek istiyorum. ama evde kendim yapmak istiyorum irmik-pirinc unu felan aldim ama nasil yapilir bilemiyorum.. yardimci olur musunuz ? simdiden tesekkurler

ben iki türlü muhallebi yapıyorum:
1- 1 su bardağı suya 2-3 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorum. biraz ılıklaşınca içine biberon maması koyuyorum. 6 ölçü koyun diyorlar ama benim oğlum biberon mamasından nefret ettiği için ben 1 ölçü koyuyorum. 1/4 muzu ezip karıştırıyorum tad versin diye.

2- eşit miktarda pirinç unu, irmik, mısır unu ve beyaz unu karıştırdım bir kavanoza koydum. 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı karışım koyup pişiriyorum. içine ceviz içi+badem+fındık karışımını rondodan geçirip içine koydum. içine peynir veya meyve de koyulabilir kahvaltı için.

Ben de akşamları irmikli muhallebi yediriyorum.

1 bardak ( 250 ml ) ölçüsünde sütün içine 1 dolu yemek kaşığı irmiği pişiriyorum.
Katı olursa süt ekliyorum, zira bekleyecekse irmikler şişiyor.

Ilındıkdan sonra 1 tatlı kaşığı pekmez koyuyorum içine.

ben de azicik pirinci suda haslayip icine sut ekliyorum epey bir kaynadiktan sonra inmeye yakin seker ekliyrum az miktarda ve biraz da tereyag biraz daha kaynatip yediriyorum kasikla. ve bebisim cok severek yiyor

Back