Bebek Mevlidi Hazırlıkları

BenOnaResmenAsigim

melegim sana emanet
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
1.045
1
66
Bursa
herkese merhabaaa
oğlumun 40ının çıkmasıyla bebek mevlidi hazırlıklarımız tavan yaptı
tüm sevdiklerimizi çağırmak isteyince misafir sayısı 80leri buldu ve o kalabalığı eve tıkarsam ne ben ne de misafirlerim birşey anlamayacak diye düşünüp dışarıda yapmaya karar verdim
restore edilmiş bir hamam kiraladık ama ikramlar hediyeler vb detaylar hala muamma :26:

bursada adettir gelenlere hediye verilir ben ağaç fidesi vermek istiyorum annemler havlu verelim diyor ben poğaça kurabiye fln verelim diyorum büyükler tavuk pilav diyor anlayacağınız karar vermek biraz zor olacak :1:
sizler bebekleriniz için mevlid yaptınız mı? en az sorunla atlatabilmemiz için önerileriniz var mı?

Son düzenleme:
benimde kalabalık bir ailem var herlade herkesi çağırsaydım aynı sayıya ulaşırdı davetli sayısı. elemeler yaparak en yakınları alarak yani 40 kişilik bir mevlüt yapmaya karar verdim. evde olacak. etli pilav zeytinyağlı dolma baklava ve ayran ikramım olacak bebek şekeri de dağıtacağım çerçeveşeklinde. zeytinyağlı hariç herşeyi dışada yaptıracağım. hazır tabak kullanacağım porselenler çok zorlar diye. inşallah güzel geçer. tab bu arada bebeğin kıyafeti alınacak ve annesi olarak benimde süslenmem gerekecek. temizlik yapılacak. çok iş çıkıyor yani...

konuyu açtıktan 2 hafta sonra mevlidimiz oldu ve gelen herkes her detayı nasıl yaptığımızı sordu harika geçti
sizlerle fikir alışverişi yapamadım ama mevli o kadar güzel geçti ve herkes o kadar memnundu ki emeklerime değmiş diyebiliyorum
gelen herkes böyle mevlid görmedik kendiniz mi yaptınız hazır mı öyle mi böyle mi bir sürü sor sordu
Allah sünnetini düğününü görmeyi de nasip etsin inşallah

konuyu açtıktan 2 hafta sonra mevlidimiz oldu ve gelen herkes her detayı nasıl yaptığımızı sordu harika geçti
sizlerle fikir alışverişi yapamadım ama mevli o kadar güzel geçti ve herkes o kadar memnundu ki emeklerime değmiş diyebiliyorum
gelen herkes böyle mevlid görmedik kendiniz mi yaptınız hazır mı öyle mi böyle mi bir sürü sor sordu
Allah sünnetini düğününü görmeyi de nasip etsin inşallah

bizlerle de paylaşırsan güzel olur canım merak ettim...

bizlerle de paylaşırsan güzel olur canım merak ettim...

tatlım fotoğraf da eklerim ama özetle şöyle anlatayım
tüm bardak tabak çanak vb yiyecek kap kacaklarına etiketler yapıştırdım
etiketleri kendim hazırladım balonlu nazar boncuklu ortasında da oğlum için minik bir not ve tarih olan diktörtgen kağıtlar kesip yapıştırdık
mavi peçeteler alıp köşelerine uğur böcekleri ve nazar boncukları yapıştırdık
rize bezi gibi terletmeyen bir bezden renk renk şallar alıp keselere koyduk. örtülü örtüsüz herkesin kullanabileceği birşey seçtim.
tuttuğumuz mekanı mavi balonlarla ve tüllerle süsledik
gelenler gülsuyuyla karşılandı
masalara mevlid sırasında atıştırmak için tatlı ve tuzlu kurabiye tabakları koyduk
mevlid sırasında lohusa şerbeti ikram edildi yine süslü bardaklarda
mevlidin sonuna doğru hediyeler dağıtıldı
mevlid bitince mini pizza ve poğaçalar ayrı kese kaıtları içinde dağıtıldı.
beraberinde de yine kendi hazırladığım lavantalı magnetleri dağıttık
hepsi masmavi sepetler içinde dağıtıldı. sepetlere de mavşi uçan balonlar bağladık ortalıkta bir sürü balonlar uçuşuyordu
oğlum ve ben hamamın en güzel ışıklandırılmış köşesinde oturduk
taht gibi bir koltuk ve masa ayarlanmıştı oğlum da yine mavi tülle süslenmiş arabasında yattı
mekanın basamakla inilen kısmını çocuklara ayırdık. kızlara toka erkeklere balon dağıttık. onlar orda oyalanırken gürültü fln pek olmadı rahat geçti

çok şükür oğlum bütün gün arıza çıkarmadan uyudu herşey yolunda gitti
mekanın şıklığı ve bizim emeklerimiz de boşa gitmedi :46:

etiketleri kendim hazırladım balonlu nazar boncuklu ortasında da oğlum için minik bir not ve tarih olan diktörtgen kağıtlar kesip yapıştırdık
rize bezi gibi terletmeyen bir bezden renk renk şallar alıp keselere koyduk. örtülü örtüsüz herkesin kullanabileceği birşey seçtim.
masalara mevlid sırasında atıştırmak için tatlı ve tuzlu kurabiye tabakları koyduk
hepsi masmavi sepetler içinde dağıtıldı. sepetlere de mavşi uçan balonlar bağladık ortalıkta bir sürü balonlar uçuşuyordu
taht gibi bir koltuk ve masa ayarlanmıştı oğlum da yine mavi tülle süslenmiş arabasında yattı
mekanın basamakla inilen kısmını çocuklara ayırdık. kızlara toka erkeklere balon dağıttık. onlar orda oyalanırken gürültü fln pek olmadı rahat geçti

ne kadar güel şeyler yapmışsın cnm. Foto eklesene... çok merak ettim

zeynepYUS özel mesaj kutun dolmuş o yüzden sana mesaj atamadım. mevlidde hoca sadece kuran mı okudu sohbet verme, ilahi söyleme gibi şeyler de oldu mu?

anlatıkların çk güzel..fotografları bekliyoruz sabırsızlıkla:)

Merhaba,
Bebek Mevlütleriniz misafirlerinize kalıcı ve hoş olabilecek kokulu taş,sabun hediye etmek ister misiniz?

Eklentiler

• 4009_buyuk.webp
    4009_buyuk.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 6.107
  • 578d1b8131088f5ca542b8702f651af5.webp
    578d1b8131088f5ca542b8702f651af5.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 3.842
  • IMG_20131031_154853.webp
    IMG_20131031_154853.webp
    106,4 KB · Görüntüleme: 10.404
Merhabalar,
Ben de bebek mevlüdünde herşeyi kendim hazırladım.
Detayları linkteki blogda yazdım
TIKTIK
Sevgiler,
Gözde

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hanımlar KOKUKU TAS ve sabunlar sadece 1 ve 2 TL dır mevlit leriniz de misafirlere vereceğiniz hediyeler sadece birkaci

Eklentiler

• FB_IMG_1454658066251.webp
    FB_IMG_1454658066251.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 189
  • FB_IMG_1454346756931.webp
    FB_IMG_1454346756931.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 214
  • FB_IMG_1454154601289.webp
    FB_IMG_1454154601289.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 257
  • FB_IMG_1451900011198.webp
    FB_IMG_1451900011198.webp