Bebek kustuktan sonra ne yapılmalı

Goncagul90

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2024
75
12
8
35
Kızlar 13 aylik kizim var , her iyiydi fakat aksamustu birden tüm yediklerini çıkardı, hala öğürüyor midesi bomboş kaldı ama atesi vs yok. Kucağımda halsiz bir şekilde uyuyakaldı. Ben şimdi bunu emzirsem mi su mu versem , uykusundan kaldirsam ağlar mı, böyle yatirsam kusar mi yine kafam çok karıştı siz olsanız ne yapardınız

Kustuktan sonra ya tekrar ağzına geliyor yedikleri , arada ağlayarak uyanıyor. Motis vermek istemiyorum hemen, emzirsem kusar mi , emzirirken kustu diyelim en fazla ne kadar beslenmeden durabilir ben 24 saat diye biliyorum . Hemen hastaneye gitmek istemiyorum çünkü.

Ust üstte kusma varsa büyük ihtimal ishalde başlar. Miğde bağırsak enfeksiyonu oluyor. Çok siddetlenirse kusması ishali acile gidin. Kusmasini engelleyen iğne yapıyorlar geçince mortis ve zinco yazıyorlar öyle geçiyor. Birde probiyotik bir toz ücretli oluyor o .

Biraz uyumasına izin verin sonra uyandırın emzirin. Ateşi ishali var mı diye takip edersiniz. Kapanmadıysa bıngıldağının olduğu yere elinizle bastırın çökme hissederseniz sıvı azalmış diye düşünebilirsiniz sıvı takviyesi yaparsınız. Çok geçmiş olsun

Eğer ateş,ishal yoksa istifra sonucunda yıkayıp uyutuyorum.

Tabii ki takip ediyorum.

Biraz uyumasına izin verin sonra uyandırın emzirin. Ateşi ishali var mı diye takip edersiniz. Kapanmadıysa bıngıldağının olduğu yere elinizle bastırın çökme hissederseniz sıvı azalmış diye düşünebilirsiniz sıvı takviyesi yaparsınız. Çok geçmiş olsun
Emdikten sonra uyudu sonra ağlayarak uyandı sanırım acıktı yine emzirdim bu sefer yarım saate uyandı kucagimdan inmek istiyor , acaba çok mu acıktı başka bir şey mi yemek istiyor. Sabaha kadar başka bir şey vermek istemiyorum anne sütü iyi gelir diye düşünüyorum ama biraz su versem mi acaba yoksa yine kusar mı ne dersiniz

Emdikten sonra uyudu sonra ağlayarak uyandı sanırım acıktı yine emzirdim bu sefer yarım saate uyandı kucagimdan inmek istiyor , acaba çok mu acıktı başka bir şey mi yemek istiyor. Sabaha kadar başka bir şey vermek istemiyorum anne sütü iyi gelir diye düşünüyorum ama biraz su versem mi acaba yoksa yine kusar mı ne dersiniz
Öncelikle kusma kaynağı ne olduğunu düşünürsnz?
Farklı bir şey yedi mi bugün banyo yapıp dışarı mi cikardnz midesini mi usuttu? Bunları düşünerek eğer farklı bir şey yoksa mikrop kapmış olabilir sonrası ishal olur. Kustuktn hemen sonra su yada emzirmyn o kusma ile birlikte mide asidi farklı oluyor en az 10 dakika bekleyin.
Banyo yaptırıp vücut sıcaklığını bozmayn ev sıcakta olsa silin temizleyin ama güzelce.
Ben olsam emzirme ve hafif tuzlu bir şeyler verir sabah olduğu gibi hemen hastaneye giderdim. Geçmiş olsun.

Kusmak boğazını acıtmış olabilir genzi yanıyor olabilir teklif edin yerse verin ama zorlamayın. Su da öyle. Dinlenmesine izin verin. Kusar mı bilemiyorum ama takip edeceksiniz başka bir çare yok. Sanırım bir kez kustu totalde değil mi? Belki yediği dokunmuştur anlık bir şeydir sabah daha net anlaşılır

Back
X