Bebek konusunda merak ediyorum

Bilmiyorum ki herkesin düzeni farklı.

Bizde katı kurallar olduğu için bizi de çok eleştiriyorlar.

Oysa ben hiç kimseyi eleştirmem.

Biri gelip başkasının anneliği hakkında yorum yapsa “beni ilgilendirmez” derim,ama herkes bizim kurallarla dalga geçer.

Umrumda olmaz.

Nasıl kurallar mesela Lale abla?
Aklı başında her ebeveynin kuralları olması lazım ama ya. Diğer turlu hem çocuğa hem anne babaya eziyet bence. Orta karar olunmalı her anlamda. Tamamen çocuğa göre yaşamakta yanlış çocuğun anne baba hayatına uymasını beklemekte.

Aslında konu sahibesinin arkadaşının kurallarına benziyor.

Uyku saatinde bir yere gitmeyiz,misafir kabul etmeyiz gibi… Tatiller ve hastane dışında yani.

Genel olarak saatli beslenme,uyku,park vs.

Çocuğu bilmiyorum da bize eziyet olmuyor. Umarım ona da olmuyordur.

Bekarken bende farklı düşünüyordum. Hep bir duzen de olacak . Uyku saati belli . Hep oyunlar oynanacak. Filan fistan. Gel gör ki bebek bizi ters köşe yaptı. kolik ve gazliydi 9. Ayı geçtik ama hala bir uyku düzeni olusturamjykruz . Rutin oluşturan insanlara hayranim belki bazı şeyler abartı gelebilir sana. Ama gerçekten bende uyutmaya çalışmak için eve koşuyorum. Bir kere o uykuyu kaçırınca sabahlıyoruz.

Bence kimseye laf söylemek düşmez abla. Herkesin çocuğuyla ilgili hassasiyeti farklıdır sen nasıl istiyorsan öyle buyutursun. Sağlıkla büyüsün insallsh

Bence kimseye laf söylemek düşmez abla. Herkesin çocuğuyla ilgili hassasiyeti farklıdır sen nasıl istiyorsan öyle buyutursun. Sağlıkla büyüsün insallsh
Aynen öyle canım.

Allahım hepimize güç kuvvet versin inşallah.

Yavrularımızı korusun sağlıklı mutlu büyütelim inşallah.

Bebeğim için yaptıklarım gözümün önünden geçti de.Bosu boşuna mıydı bunca çile ,gözyaşı ve emek

Ben sizin arkadaşınız olabilrim.Ya da onun gibiyim.Etrafimdan çok tepki aldım.Niye uyutmuyorsun çocuk arabasında .Niye koşa koşa gidiyorsun.Dogru yapmıyorsun.Kendine de zaman ayır.İyi güzel de oluyor da ben mi yapmıyorum.Bebk arabası çivili yatak gibi.Koyunca ağlıyor.Binmiyor.Uyumak ,orda uykuya dalmak istemiyor

Aylarca da uyuyunca emdi.E dışarda kuş ucsa gosteriyor bana.Gecen gün emzirirken ağaç dedi ya.Boyle böyle 16 ay oldu.Simdi herseyimiz saatli nerdeyse.tabi ki sapmalar oluyor ama elimden geldiğince öğle ve akşam uykusunda evde olmaya çalışıyorum.Benim için gezme ve arkadaş oturması uyku saatine uymamak için yeterli bir sebep değil.Keyfi geliyor...

Siz böyle düşünmüyorsunuz diye onlar haksız olmuyor herkes istediği gibi buyutmeyeli bende takmıyorum mesela uyumak istediğinde uyur istemediginde uyumaz belirli bir saatim de yok ama başkalarına da yanlış bu diyemem herkesin standardı kendine

Bizim oğlanın uyuma kriterleri inanılmaz sıkı. Hemen ilgisini bir şeyler çeker, hele ki anneannesinin evinde uyutmak gerçekten imkansıza yakın bir şey. Geçen bayramda gerçekten hem ben sinirlendim, hem o uyumadı, hem anneme falan da kızdım böyle saçma sapan. Çünkü aşırı uykusu gelip de bir türlü uyumayınca anneler de inanılmaz stres oluyor.
Şimdi ben artık çocuğumu tanıyorum, uyuyacağı yerler ve zamanlar var ve ne kadar yorgun bitkin olsa da uyuması imkansıza yakın zamanlar var. Mesela arkadaşları ile ise, sevdiği biri varsa, avm de falanda uyumaz. Hiç boşa uğraşmayacaksın. 8 saat olsa durur. (1 yaşına yeni bastı)

Ben bunları bilerek bir olan yapacaksam, sonucunu kabullenmişim demektir. Ya da mesela 1. Uykusunu en azından eve denk getiririm, sonrası Allah Kerim diyebileyim diye. Koşa koşa eve geldiğim de oldu, olmadı diyemem. Umursamadığım da oldu. Ama geceleri uykusuz kalacak, çok huzursuzlanacaksa da ona göre planını yapan kişilere saygı duyuyorum.

Biraz yaş aldıkça olaylar esnekleşiyor bence. Şimdi mesela ilk defa anne baba yanı hariç bir tatil planladık haftaya. Eskiden olsa hayal bile edemezdim. Şimdi gözüm kesti. He iyi olabilir, kötü olabilir. Ben olumlu düşünüyorum.

Her şeyi salıveren arkadaşlar şimdi gece 11 de bebeğim uyumuyor diye ağlıyor. Onu gözü yiyen salabilir.

Katiliyorum. Bebekler kendi duzenlerini kendileri olusturuyor zaten. Herseyi kitabina gore yapmaya calistigimda hem kendimi hem de bebegimi cok yordugumu fark ettim. Simdi biraktim, geldigi gibi yasiyoruz ve daha rahatiz. Bebekler proje degildir. Su an herkes proje bebek yetistiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…