Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Şu anda 4 aylık bir bebeğim var. Sizce bebekler internette bahsedildiği gibi belli bir düzende dümdüz ilerleyebilir mi? Son dönemlerde bebeklere makine gibi davranıldığını düşünüyorum. Hep aynı tip bebek yetiştirilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımla sohbet ettiğimde sıkılmaya başladım mesela. Öğlen uykusunu normalden az uyudu diye morali bozulan arkadaşım var. Uyku saatlerinde misafir kabul etmez, bir yere kahvaltıya gitse uyku saatinde koşa koşa eve döner. Başka yerde uyutmaz. Bir gece çocuk uykusuz bıraksa kaç dk onu anlatır yakınır. Uyku sayısını teke indirmeye çalışır. Bunu benim bildiğim çocuklar kendi yapıyor. Düğmeye basıp yönetmeye çalışmak gibi geliyor bana. Bilinçsiz bir insan da değilim ama bu şekilde bebeğime davranmam gibi geliyor sizce yanlış mı düşünüyorum? Belli bir düzen elbette olacaktır ama bu şekilde bir hayat internetten esinlenmiş mükemmeliyetçi bir tavır gibi geliyor. Bunun bir sonrası bebek yarıştırma cümlelerine dönüyor veya çocuğun etrafında dünya dönmeli gibi hareket ediliyor.
Gelişine bırakılması gerektiğini savunmuyorum ancak katı kural bana gereksiz geliyor. Örneğin hiç arabada uyutmamak o uyuyacak diye bir yere çıkmamak. Örneğin çocuğu 1 sene sonra işe başlayınca annenize bırakacaksınız ama onun evinde uyutmuyorsunuz bile. Bu çocuk nasıl alışacak diye düşünüyorum. Kreşte sıkıntı yaşamaz mı?Tamamen gelişine bırakılması da bana sorumsuzluk gibi geliyor. Çocuk sağlığı için 21den geç uyumaz mesela. Bu nedenle de öğlen uykusu önemli o yaşlarda. Geç uyuyan buna alışan çocuklar için sağlıklı bir düzenleri olmuyor. Yada 2 -3 yaştan küçük bebekleri ekrana maruz bırakmak, şekere alıştırmak, yemek yesin diye telefona alıştırmak da bence ailelerin kolayına gelen sorumsuzluklar.
Tabii ki öğlen uykusu bazen geçilir, bazen arabada uyur. Bu tip ufak şeyleri abartan aşırı aileler de var. Ama bazı konularda bebeklerin düzenini sağlamak için ailesi emek vermeli. Yoksa çocuk için iyi olmuyor
Başkasının çocuklarının düzenine neden bu kadar kafayı taktınızGelişine bırakılması gerektiğini savunmuyorum ancak katı kural bana gereksiz geliyor. Örneğin hiç arabada uyutmamak o uyuyacak diye bir yere çıkmamak. Örneğin çocuğu 1 sene sonra işe başlayınca annenize bırakacaksınız ama onun evinde uyutmuyorsunuz bile. Bu çocuk nasıl alışacak diye düşünüyorum. Kreşte sıkıntı yaşamaz mı?
Kimsenin çocuk yetiştirmesine katılamazsınız. Sizin yetiştirdiğiniz size göre doğru olacak başkasına göre yanlış. Ben böyle uzaktan ahlam kesmeyi doğru bulmuyorumMerhaba. Merak ettiğim bir konu var. Şu anda 4 aylık bir bebeğim var. Sizce bebekler internette bahsedildiği gibi belli bir düzende dümdüz ilerleyebilir mi? Son dönemlerde bebeklere makine gibi davranıldığını düşünüyorum. Hep aynı tip bebek yetiştirilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımla sohbet ettiğimde sıkılmaya başladım mesela. Öğlen uykusunu normalden az uyudu diye morali bozulan arkadaşım var. Uyku saatlerinde misafir kabul etmez, bir yere kahvaltıya gitse uyku saatinde koşa koşa eve döner. Başka yerde uyutmaz. Bir gece çocuk uykusuz bıraksa kaç dk onu anlatır yakınır. Uyku sayısını teke indirmeye çalışır. Bunu benim bildiğim çocuklar kendi yapıyor. Düğmeye basıp yönetmeye çalışmak gibi geliyor bana. Bilinçsiz bir insan da değilim ama bu şekilde bebeğime davranmam gibi geliyor sizce yanlış mı düşünüyorum? Belli bir düzen elbette olacaktır ama bu şekilde bir hayat internetten esinlenmiş mükemmeliyetçi bir tavır gibi geliyor. Bunun bir sonrası bebek yarıştırma cümlelerine dönüyor veya çocuğun etrafında dünya dönmeli gibi hareket ediliyor.
Arabada uyuyan anneannede uyuyan çocuk da kreşte aynı alışma sürecini yaşayacak öncelikle.Gelişine bırakılması gerektiğini savunmuyorum ancak katı kural bana gereksiz geliyor. Örneğin hiç arabada uyutmamak o uyuyacak diye bir yere çıkmamak. Örneğin çocuğu 1 sene sonra işe başlayınca annenize bırakacaksınız ama onun evinde uyutmuyorsunuz bile. Bu çocuk nasıl alışacak diye düşünüyorum. Kreşte sıkıntı yaşamaz mı?
Aslında tam olarak bunu kast etmek istedim. Bahsettiğim şekilde katı düzen anne baba hayatını/aile hayatını çok etkiler diye düşünüyorum. Veya çocuğu çok kurala boğacak olmak endişelendiriyor beni yoksa belli bir düzen olmalı.Bu duruma göre eşimle dışarı hiç çıkmamam gerekiyor ama gündüzleri dışarı çıktığımızda bebek arabasında uyuyabiliyor biz de gezmiş oluyoruz. Ama uyku saatleri yaklaşık aynıya denk getirmeye çalışırım tabi bazen 1-2 saat değişir, bazem huysuzlanır bi türlü uyutamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?