Bebek kıyafetlerinden anlayanlar rica etsem bakabilir mi

Bebegin buyume hizina ve yapisina gore degisir bence.

Benim kizim 9.ayi bitirecek. Minyon yapili sanirim. Hala 7,5 kilo. 6 aylik kiyafetleri uzerine oluyor. 9 aylik kiyafetler buyuk geliyor.

Bizde de tam tersi hep küçükten geliyor. 18 aylık geçen aya kadar 6-9 aylık pijama altlarını giydirebiliyorum. Tabi üstler ve tulumlar boyu uzun kaldigi icin olmuyor. Biraz şans işi bence. Çocuk çok kilolu olunca boyu kısa bile olsa kıyafetler zor olabilir.

Bence kıyafetin kalıbıyla alakalı. Bu yaz 2 yaşındaydı ama 9-12 giydiği şortlar da vardı. Veya 12-18 beden olan hala giydiği kışlık altlar var. Oğlum hiç kilolu iri bir bebek olmadı. Mesela soobeden, deno kids ten 2 yaş diye aldığım altlar hala uzun, bilekte toplanıyor. 28 aylık :)
Ama tulum, badi, tshirt, sweatshirt gibi şeyleri genel olarak hep bir beden büyük aldım ben.

ben kızıma bırsey alırken ılk alarda hep 3-4 ay buyuk alırdım mevcut ayından
suan 3 yasında hep 1 yas buyuk alırım
buyuk olanla degıstırın ılk aylar hergun buyuyorlar sonucta . gıyemez

Arkadaşlar bugün oğluşuma icinde bir badisi olan salopet aldim bedeni 56/62 cm. Ama eve gelince pek bi kucuk geldi gozume. Cok begenerek aldim. 2 tane kalmisti zaten biri bu bedendi digeri 1-2 yas gibiydi. Bu kiyafeti kac ay giyebilir. Parasinda degilim. Çok beğenerek aldığım için özellikle salopeti yazın içinde yarım kollu tişörtle filan gitse çok tatlı duracak. Bu arada bebeğim nisan ayının ilk haftası doğacak allah'tan başka birşey çıkmazsa. Sizlere sormak istediğim ise şu. Bebek alışverişi yaparken daha büyük mü almalıyım. Kızım 7 yaşında onda nasıldı çok hatırlamıyorum. Yardımcı olur musunuz.
Bu kıyafet 1-3 ay arası giyebilecek. Sizce bunu 3-6 ayla degistirmelimiyim.
Bu arada burada havaların tamamen ısınması mayıs sonu haziran gibi.
Bu da dert mi demeyin. Gerçekten bebekler hakkında çoğu şeyi unutmuşum o yüzden sizden fikir almak istedim
Büyük olanı alın bence. Benim kızım 4 aylık 1 yaş giydiği bile oluyo kalıbına göre. Yazın sıcak havada sadece zıbın giydirmiştim. Biraz daha büyümüş olduğunda giydiğide görünür.

Benim bebeğim doğdunda 1 aylık kıyafetler bile ona çok bol geliyordu. Ama maşallah şimdi 6,5 aylık 12 ay kıyafetleri alıyorum :) azcık bol oluyor ama zaten çabuk büyüyorlar o yüzden büyük almaktan yanayım özellikle bu tarz salopet falan :)
Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Benim oğlum şuan 2 yaşında Doğum zamanı sadece öncelikli giyeceği şeyleri almıştım hastahane çıkışı setleri bi kaç zıbın falan diğer kıyafetlerini hep lazım oldukça aldım hiç sorun da yaşamadım Nisana daha çok var sağlıcakla gelsin bebeğiniz inşallah ama çokta acale etmeyin alışveriş için ama yinede alacaksanız çok minikken salopet sıkıntı oluyor onu büyük beden alın iyice ele avuca gelmeye başladığı zamanlar daha güzel durur üstünde
ilk bi kaç ay daha pamuklu giydirin bebeğinizi

ayrıca tam bir salopet tutkunuyum normal kıyafetide var ama %85 90 ı hep salopet kıyafetini kendi seçene kadarda giydirmeyi düşünüyorum :halay:

3 cocuk annesi olarak yorum yapayim size,Bebekler cok cabuk buyuyor ilk 6 ay.
O yuzden ben buyuk almanizi oneriri..
Simdi 56 62 alirsaniz emin olun 3 aydan snra giydiremeyeceksiniz.
Gecen aylarda kizim 4 aylikken bi magazan cok guzel 1 bady beğendim 3 6 ayini alacaktim tam oturmustu cunku ustune,eve geldik baktigimda 6 9 ayini almisim nasil olduysa. Gidip degistirmeyi düşündüm. Ben kiyafete buyuk derken 15 gun sonra kizim o kiyafetin icine oldu suan 6 aylık kucuk bile geliyor :-)

Bi tane hastane çıkışı aldım 10 parça 2 tane citcitli bari birde bu. Başka hiç birşey almadım daha doğrusu maddi olarak pek alacak durum yok o yüzden bi tane daha takım alabilirsem allah büyüktür. Zamanla olur insallah

İkinci bir takıma ihtiyacınız olabilir ne olur ne olmaz . Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi

Vallahi ben kızım 1 aylıkken 1 yas çıtçıtlı badi giydiriyordum.Simdi 16 aylık ve 3 yas kıyafet alıyorum.Pamuklu kıyafetler yıkanınca çekiyor birde uzun sure kullanmak isterim.cıtcıtlı badileri 4-5 tl ye alıyordum simdi ise 8 tl den aşağı yok.Pazar mağazayla yarışır olmuş.Çocuk kıyafetlerde ucuz değil bu yüzden büyük almak mantıklı.Bebeğim 3.5 kg doğmuştu şuan 10 kg.

Vallahi ben kızım 1 aylıkken 1 yas çıtçıtlı badi giydiriyordum.Simdi 16 aylık ve 3 yas kıyafet alıyorum.Pamuklu kıyafetler yıkanınca çekiyor birde uzun sure kullanmak isterim.cıtcıtlı badileri 4-5 tl ye alıyordum simdi ise 8 tl den aşağı yok.Pazar mağazayla yarışır olmuş.Çocuk kıyafetlerde ucuz değil bu yüzden büyük almak mantıklı.Bebeğim 3.5 kg doğmuştu şuan 10 kg.
Kesinlikle. Indirimdeki ürünler bile en az 30 40 tl. Ben zaten onu biraz buyuguyle değiştireceğim. Iyi ki buraya konu açmışim. Su an daha iyi anladım.

Bence yaza küçük gelir bebek erkek mi ? Belki çok iştahlı olacak..Benim oğlum iki aylik ama üç aylik gibi toplu..
Evet erkek. Inşallah iştahlı olur kızım hala yemek yerken beni verem ediyor. Inşallah bu hapur hupur yer. Ay siz böyle dedikçe gözümde canlanıyor biran önce doğsun istiyorum. Ama daha 20 hafta var:emir_bebek:

salopet yeni doğmuş bebeğe değilde , 8-9 aylıktan sonraki bebeklere çok yakışır.siz onu 1 yaş alın .