Bebek kıyafetlerinden anlayanlar rica etsem bakabilir mi

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.079
158
Arkadaşlar bugün oğluşuma icinde bir badisi olan salopet aldim bedeni 56/62 cm. Ama eve gelince pek bi kucuk geldi gozume. Cok begenerek aldim. 2 tane kalmisti zaten biri bu bedendi digeri 1-2 yas gibiydi. Bu kiyafeti kac ay giyebilir. Parasinda degilim. Çok beğenerek aldığım için özellikle salopeti yazın içinde yarım kollu tişörtle filan gitse çok tatlı duracak. Bu arada bebeğim nisan ayının ilk haftası doğacak allah'tan başka birşey çıkmazsa. Sizlere sormak istediğim ise şu. Bebek alışverişi yaparken daha büyük mü almalıyım. Kızım 7 yaşında onda nasıldı çok hatırlamıyorum. Yardımcı olur musunuz.
Bu kıyafet 1-3 ay arası giyebilecek. Sizce bunu 3-6 ayla degistirmelimiyim.
Bu arada burada havaların tamamen ısınması mayıs sonu haziran gibi.
Bu da dert mi demeyin. Gerçekten bebekler hakkında çoğu şeyi unutmuşum o yüzden sizden fikir almak istedim

Allah baska dert vermesin... ikiside sadece 3 ay giyiliyor yani ne fark eder ki? :) kalipdan kaliba modelden midele cocuktan cocuga degisen sey yani ....

Ya nerde yaşadigıniz da önemli. Benim bebegim haziranda zıbinla duruyodu 2 aylikti.
Ama kimi bölge haziranda da serin olur. 0 3 aylik ise giyer ki bence 60 cm giyer gibi.

Yeni doğmuş bebek salopeti giyse rahat edemez, çok minik ve sürekli kucakta ya da yatakta olduğu için kıyafeti de tam görünmez. En iyisi oturabildiği hatta yürüyebildiği yaşları için almak. Bence 1 yaş alın. Yazın da giyilmez çünkü.
Salopet ama pamuklu yanı penye kumaş yumuşak.

56-62 baya küçük. Siz onu yaz için aldıysanız bir büyükle değiştirin. Yaza 3 ayı geçecek sonuçta..

Oğlum iri bir bebek olmamasına rağmen hep bir büyük bedeni aldım. Tam ayında olan şeyler küçük geliyor..

56-62 baya küçük. Siz onu yaz için aldıysanız bir büyükle değiştirin. Yaza 3 ayı geçecek sonuçta..

Oğlum iri bir bebek olmamasına rağmen hep bir büyük bedeni aldım. Tam ayında olan şeyler küçük geliyor..
O zaman 0/3 ay değil de 3/6 Ay varsa başka şubeden bir bakayım.

Arkadaşlar bugün oğluşuma icinde bir badisi olan salopet aldim bedeni 56/62 cm. Ama eve gelince pek bi kucuk geldi gozume. Cok begenerek aldim. 2 tane kalmisti zaten biri bu bedendi digeri 1-2 yas gibiydi. Bu kiyafeti kac ay giyebilir. Parasinda degilim. Çok beğenerek aldığım için özellikle salopeti yazın içinde yarım kollu tişörtle filan gitse çok tatlı duracak. Bu arada bebeğim nisan ayının ilk haftası doğacak allah'tan başka birşey çıkmazsa. Sizlere sormak istediğim ise şu. Bebek alışverişi yaparken daha büyük mü almalıyım. Kızım 7 yaşında onda nasıldı çok hatırlamıyorum. Yardımcı olur musunuz.
Bu da dert mi demeyin. Gerçekten bebekler hakkında çoğu şeyi unutmuşum o yüzden sizden fikir almak istedim
Biraz buyuk alin 1 3 ay arasi kiyafetler cok kucuk brnimki icine 40 ciktiginda girememeye baslamisti 6-9 ay alin hatta rahat etsin
Birde yeni dogan cocugu sariyosun gozukmuyor bile kiyafeti rahat pamuklu penyeler tercih edin ben bayildigim kiyafeti hep biraz buyuk aldim ki adimlarken guzel dursun

Kac kilo dogacak o onemli... birsey alirken kiloya ve cm gore al.. mesela 9 10 kilo bir bebege 74 80 cm olur zaten etketlerde yazar. en fazla mesela cocugun 9 10 kilo ise 10 11 kilo alirsin daha gec kuculur.. bazi kumaslar birkac yikamada cekiyo kuculuyo bunu da goz onunde bulundurarak 1 2 kilo buyugunu alirsin

Birde bazi kumaslar dar kalip oluyo mesela sen tam bedenine gore aldin ama bir baktin dar ve kucuk gelmis... o da kumasla alakali.. durumun iyiyse ozellikle yenidogana pamuklu al cunku bazi kumaslar bebekletde alerji yapiyo.. bazi insanlar bebeklere dar seyler giydiriyo onun gozune tatli geliyo ama hic iyi degil.. bebek kiyafetin icinde rahat etmesi lazim..

Boyle seyler almak icin bebegin tahmini dogum kilosunu-boyunu bekleyin bence.
Benim sipalar iri olduklari icin hastane cikisi disinda hep 3ay ustu alisveris yaptim. Ki salopetler zaten cok riskli, giyecegi zaman almakta fayda var.

Ben hep büyük alıyorum benim kerataya. 0-3 ay çok az giyiliyor. Yine lazım tabi de onlardan çok almamak lazım. 1 yaş iyidir. 6-9 ay kıyafeti daha çok alın. Bir de kalıpları çok değişiyor. Biraz küçük de olsa 18 aylık hırkası hala oluyor oğluma. Bazen 2 yaş alıyordum olmuyordu iki yıl önce. Şimdi 2.5 yaşında.

Bahsettiğiniz şort tulumsa 0-3 ayda pek kullanışlı olmaz zaten. Nisanda havalar henüz soğuk oluyor. Bence varsa 6-9 ay alın. Yaz sonu biraz ele gelmiş olur bebeğiniz o zaman giydirirsiniz. Bebek kıyafetini biraz büyük almakta fayda var sıkı olursa giydirmek çıkarmakta zor oluyor. Bebekte sıkılıyor içinde.