Doğuma Hazırlık bebek kıyafetleri yıkama hakkında

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bana dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatıcısı tavsiye edildi 30 derece fakat renki beyaz ayırmak gerekiyor mu bilemiyorum

ben bu konudaki bilgileri ablamdan alıyorum daha önce doğum yaptığı ve tecrübeli olduğu için ilk kıyafetleri 30 dercede yıkamak yeterliymiş ve ütülemek şart anladığım kadarıyla :) ben de öyle yapıyorum kullandığım deterjan da roxy

merhaba, ben kızımın çamaşırlarını ilkönce hacışakirin sabuntozunu almıştım, onunla 40 derecede yıkadım ama sabun ancak yüksek derecede eriyormuş - bunu sonradan öğrendim - çamasırların üzerinde erimemiş olarak kalmıştı sonra tekrar Dalinin sıvı detarjanı ile yıkadım, kızım 3-3,5 yaşına gelene kadar hep Dalin sıvı deterjan ve birazda Dalin'in yumuşatıcısından (1/2 ölçek) koydum, hiçbir zaman bırakın 90 dereceyi 60 derecede (belki 1 veya 2 kez oda beyaz üstlerdeki meyva lekeleri çıksın diye yıkamış olabilirim) ile yıkamadım herzaman 40 derecede bazen de kıyafetinin cinsine göre 30 derecede yıkadım, ama hep ütüledim. hiç giyilmemişleri genelde 30 derecede kısa programda yıkıyorum, ve ben hepsini birlikte yıkadım renkli falan ayırmadım hiç bir kıyafetinin boyası çıkmadı, bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca herzaman onun kıyafetlerini yıkarken 4 kez falan durulatıyorum, makina genelde 2 veya 3 kez durulatıyor ben bir fazla durulatıyorum, doktorumuz öyle demişti.

ben hacı şakir saf granül sabunla 30 dereceli 15 dakikalık programda yıkadım, renkli beyaz ayırmadım. iki kere de duruladım sabun olduğu için. ütüleyip kaldırdım. zaten yüzde yüz pamuk yani kaynatmaya gerek görmedim. yanlış mı yaptım ki :S

slm kızlar bende dalin sıvı deterjan ve dalin yumuşatıcı kullanarak yıkadım bebişimin kıyafetlerini.
yumuşatıcıyı çok az koydum ve makina durduktan sonra tekrar durulattım. ben kendi kıyafetlermede aynını yapıyorum.

beyazları 40 da renklileride 30 da yıkadım zaten bebek ürünleri %100 pamuk olduğu için bence 60 üstü sorun çıkarır yani tüm kıyafetler çeker.
kullanmaya başlayınca ve beyazlar çok kirlenince arada nadiren 50-60 dereceyi kullanırım diye düşünüyorum.

2 kere durulatınca çok kokuda kalmıyor , özellikle deterjan artığı kalması bebek teni içinde kötü olur.

sonrasındada güzelce ütüleyip kaldırdım;)

Back
X