Doğuma Hazırlık Bebek kıyafeti nasıl yıkanır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mayacum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2013
18
9
86
35
Ankara
Arkadaşlar merhaba.
Yenialınmış bebek kıyafetleri hangi ayarda ve kaç derecede nasıl yıkanır bana bi anlatabilir misiniz

Deterjanım minoris

Çevremden 2 farklı cevap geldi.

Biri dedi ki "Minoris bir kapak normal göze yarım kapak ön yıkama gözüne 30 derece de yıka. Ön yıkama yap ve kısa yıkama 2 -2.5 saat yıkansın dedi"

Öbürü de dedi ki "kısa programda 30 derecede yıka çift durulama yaptır"

Merhaba ben de bunu arastiriyordum birkaç gündür. Benim deterjanim da minoris. Bana mantikli gelen şu oldu; ilk defa yikanacak kiyafetler icin uzun yikama programlari yerine 30 veya 40 derecede normal yikayip durulama sayısını artirmak. Çünkü kir yok leke yok sadece hijyen sağlamak amaçlı yikanacak. Mumkunse güneşte kurutmak ve mutlaka ütülemek onemli.

Peki yikama-hastane çantası hazirlama süreci ne zaman başlamalı? Ben de bu konuda fikrinizi isteyeyim :)

Merhaba ben de bunu arastiriyordum birkaç gündür. Benim deterjanim da minoris. Bana mantikli gelen şu oldu; ilk defa yikanacak kiyafetler icin uzun yikama programlari yerine 30 veya 40 derecede normal yikayip durulama sayısını artirmak. Çünkü kir yok leke yok sadece hijyen sağlamak amaçlı yikanacak. Mumkunse güneşte kurutmak ve mutlaka ütülemek onemli.

Peki yikama-hastane çantası hazirlama süreci ne zaman başlamalı? Ben de bu konuda fikrinizi isteyeyim :)

Ben 34. Haftamı dolduruyorum yarından itibaren çanta hazırlığına başlicam. Beklemek istedi. Çünkü minoris açınca kullanım süresi 4 aydı. Bebek doğmasına yakın eşyaları yıkayıp çanta hazırlayım deterjan da ziyan olmasın istediğim için yeni başlicam.

Ben 34. Haftamı dolduruyorum yarından itibaren çanta hazırlığına başlicam. Beklemek istedi. Çünkü minoris açınca kullanım süresi 4 aydı. Bebek doğmasına yakın eşyaları yıkayıp çanta hazırlayım deterjan da ziyan olmasın istediğim için yeni başlicam.
Aaa kullanim suresini bilmiyordum, iyiki soylediniz, aklimda bulunsun :KK39: Ben de 31.haftadayim biraz daha beklemek istiyorum ama anneme kalsa daha 1 ay onceden biterdi hazirliklar :) sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :dua:

ben dalanin sabun tozuyla yikadim 30 derecede kisa program attim birde beyazlati pembeleri renklileri ayırıp attim ilk yikamada renk veren olursa diye korktum :)

Ben bu konuyu yaklaşık 2 aydır araştırıyorum. Okumadığım yazılar ve sormadığım kişiler kalmadı diyebilirim :-) Herkes farklı şeyler söyledi tabi ki.
Ama doğru olanın, hijyen sağlamak sebebiyle ilk defa yıkandığından dolayı, 30 derecede kısa programda yıkayıp ve çift durulama yapmak olduğunu öğrendim. Ben de öyle yaptım.
Beyazları ve renklileri ayrı ayrı yıkadım bu arada ;) Kuruttuktan sonra güzelce ütüledim ve kaldırdım ;)

Ben de hamileyim hiç düşünmemiştim ben normal evdeki deterjanla yıkarım diye düşünmüştüm 😲

Ben de hamileyim hiç düşünmemiştim ben normal evdeki deterjanla yıkarım diye düşünmüştüm 😲

Yenidoğan kıyafetleri ve diğer eşyalarının sabun tozuyla yıkanması daha iyi olur diye öğrendim. Normal bebek deterjanları da var sıvı olarak. Ama ilk zamanlarda sabun tozuyla yıkayıp çift durulama yapılması daha iyi oluyormuş. Normal deterjanla sakın yıkama :110::KK42:

Yenidoğan kıyafetleri ve diğer eşyalarının sabun tozuyla yıkanması daha iyi olur diye öğrendim. Normal bebek deterjanları da var sıvı olarak. Ama ilk zamanlarda sabun tozuyla yıkayıp çift durulama yapılması daha iyi oluyormuş. Normal deterjanla sakın yıkama :110::KK42:
Teşekkür ederim ben de araştırmaya başladım

Arkadaşlar anne degilim ama cevremde gorduklerim kadariyla edindigim tecrubelerden bebek esyalari yetiskin deterjanlariyla yikanmiyor. Camasir da oyle bulasik da. Bir arkadas evdeki deterjanla yikayacaktim yazmis. Sakin oyle denemeyin :) en iyisi camasirlar icin sabun tozu ve bol durulama. Tabi olmazsa olmaz utü. Bulasik icin de marka aklimda yok ama kolay arınan bebek deterjanlari var. Dogal. Onlari kullanip elde yikamak. Ilk alinan biberon tabak emzik vs kaynamis suda kaynatmak onemli. Bulasik makinasina sakin atmayin. Sevgiyle kalin.

Arkadaşlar merhaba.
Yenialınmış bebek kıyafetleri hangi ayarda ve kaç derecede nasıl yıkanır bana bi anlatabilir misiniz

Deterjanım minoris

Biri dedi ki "Minoris bir kapak normal göze yarım kapak ön yıkama gözüne 30 derece de yıka. Ön yıkama yap ve kısa yıkama 2 -2.5 saat yıkansın dedi"

Beyazları ve renkliler ayırın ilk önce sonra 30 derece kısa programda yıkayabilirsiniz. Eger renk vermezse daha sonra renkli beyaz karışık atarsınız

Arkadaşlar merhaba.

Deterjanım minoris

2 buçuk saat ne yıkayacaksın allah askına :)
Kısa programda 30 derecede minnacık deterjan koy yıka
Sonra da güzelce ütüle

Back
X