Bebek kanguru kullanisli mi?

Dumanikara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
1.942
1.520
133
35
Arkadaslar kanguru tasimayi genelde reklam.bazli övüyorlar. Instegramdaki reklamci annelerden bahsetmek istemiyorum bile.

Alip kullanip gerekli ya da hic de gerekli degil diyebilen gerçek annelerimiz var mi acaba :)

Bebis dogmadan alsam mi ki?

2 yıl sonra gelen ediT: alın arkadaşklar muhteşem kolaylık solomom a benzeyen her türlü kanguryu alıp kullanabilirsiniz. halka sling de güzel ve kullanışlı.

Son düzenleme:
Merhaba. Bebegin taşınırken bacaklarinin M seklinde ayrık ve poposunun aşağıda olması gerekiyor. Klasik kangurularda bebeğin bacakları dümdüz aşağı baktığı için kalça ve omurga sağlığı açısından uygun değil.

Ben bebeğim 6 aylık olana kadar wrap sling kullandım, bebek doğal pozisyonda tadiniyor, rahat da ediyor ama havalar biraz serinlemeden kullanamayabilirsiniz, kat kat sarıldığı için bebekle beraber sirilsiklam olursunuz. Kirki çıkana kadar beklerseniz bence mevsim tam slinglik olur. Yalnız her bebek bir olmasa da benim bebeğim gözü biraz açılınca slingi protesto etmeye basladi, siz beş altı aydan fazla kullanabilir misiniz bilemiyorum. Bütçeniz uygunsa ergonomik kanguru düşünebilirsiniz. Yenidogan aparati da veriyorlar yanında. Almadım ama çok araştırıp ergonomik baby markasinda karar kilmistim. Eşimi ikna edebilsem yarın alırım. Ama tabi çok sıcaklarda kanguru da zulüm. Bence bebeğinizin dogmasini bekleyin, huyunu görün, ona göre karar verin.

Ay kanguru almadim oy kanguru almadim derken.dayim bebem 3.5 aylikken almış sağolsun.fakat ben ondan düzgün yararlanamadim.bir türlü bebeğime göre ayarlayamadim.bebek askiya naylon poşetle asılmış karpuz gibi oldu.ince birsırt çanta nin uclarini kessem.içine koysam daha ayarlanmis olurdu.böyle kangurudan cok paraşüt takımı gibi duruyor.yazik çocuğa.bacaklar da sagliksiz duz yere bakıyor.sözüm o ki adam gibi kaliteli bisey alon yerinde alın test edin. internetten ucuz diye aldiklariniz hayır getirmeyebilir bu konuda

Bebek arabasi ve kangurum var. Ikisi de farkli yerlerde isime yariyor. Mesela mahalle arasinda bakkala v.s. tek gideceksem bebek arabasiyla cogu yere giremiyorum. Kaldirimlarin ortasinda araba, agac, durak v.s.var. Hadi bunu astim diyelim bazi marketler merdivenli cikamiyorum. Hadi otobuse bindim diyelim. Eski otobus cikarsa karsima orta kapida merdiven ve direk oluyor giremiyorsun. Boyle bir suru durum icin kanguru ihtiyac.
Kanguru takildiginda oturamiyorsun. Mesela disari yemek yemeye gittin; bebek arabasi almak lazim. Uzun sure disarda duruldugunda araba mantikli oluyor. Genel olarak simdilik yasadiklarim bunlar.
Evet instagram reklam dolu ve bazen abartiyorlar. Sana onerim ister sling al, ister kanguru, ister eskideki gibi iple sirtina bagla ama bebegi bu sekilde tasimak cok rahatlatici olabiliyor.

Merhaba. Bebegin taşınırken bacaklarinin M seklinde ayrık ve poposunun aşağıda olması gerekiyor. Klasik kangurularda bebeğin bacakları dümdüz aşağı baktığı için kalça ve omurga sağlığı açısından uygun değil.

Ben bebeğim 6 aylık olana kadar wrap sling kullandım, bebek doğal pozisyonda tadiniyor, rahat da ediyor ama havalar biraz serinlemeden kullanamayabilirsiniz, kat kat sarıldığı için bebekle beraber sirilsiklam olursunuz. Kirki çıkana kadar beklerseniz bence mevsim tam slinglik olur. Yalnız her bebek bir olmasa da benim bebeğim gözü biraz açılınca slingi protesto etmeye basladi, siz beş altı aydan fazla kullanabilir misiniz bilemiyorum. Bütçeniz uygunsa ergonomik kanguru düşünebilirsiniz. Yenidogan aparati da veriyorlar yanında. Almadım ama çok araştırıp ergonomik baby markasinda karar kilmistim. Eşimi ikna edebilsem yarın alırım. Ama tabi çok sıcaklarda kanguru da zulüm. Bence bebeğinizin dogmasini bekleyin, huyunu görün, ona göre karar verin.

Tesekkur ederim uzun uzun yazmışsınız.

Ay kanguru almadim oy kanguru almadim derken.dayim bebem 3.5 aylikken almış sağolsun.fakat ben ondan düzgün yararlanamadim.bir türlü bebeğime göre ayarlayamadim.bebek askiya naylon poşetle asılmış karpuz gibi oldu.ince birsırt çanta nin uclarini kessem.içine koysam daha ayarlanmis olurdu.böyle kangurudan cok paraşüt takımı gibi duruyor.yazik çocuğa.bacaklar da sagliksiz duz yere bakıyor.sözüm o ki adam gibi kaliteli bisey alon yerinde alın test edin. internetten ucuz diye aldiklariniz hayır getirmeyebilir bu konuda

Ahaha ilahi komik yazmissiniz. Tesekkur ederim

Bebek arabasi ve kangurum var. Ikisi de farkli yerlerde isime yariyor. Mesela mahalle arasinda bakkala v.s. tek gideceksem bebek arabasiyla cogu yere giremiyorum. Kaldirimlarin ortasinda araba, agac, durak v.s.var. Hadi bunu astim diyelim bazi marketler merdivenli cikamiyorum. Hadi otobuse bindim diyelim. Eski otobus cikarsa karsima orta kapida merdiven ve direk oluyor giremiyorsun. Boyle bir suru durum icin kanguru ihtiyac.
Kanguru takildiginda oturamiyorsun. Mesela disari yemek yemeye gittin; bebek arabasi almak lazim. Uzun sure disarda duruldugunda araba mantikli oluyor. Genel olarak simdilik yasadiklarim bunlar.
Evet instagram reklam dolu ve bazen abartiyorlar. Sana onerim ister sling al, ister kanguru, ister eskideki gibi iple sirtina bagla ama bebegi bu sekilde tasimak cok rahatlatici olabiliyor.

Tesekkurler faydali bir yorum oldu. Ama bizim araba var genelde onu kullanirim. Markette de araba ile gidiyoruz genelde. Bu durumda daha az mi ihtiyacim olur acaba ?

Ama en kötü sling almak istiyorum ev icinde bile gerekliymis gibi duruyor.

Para verdiğime hiç acımadığım, iyi ki aldığım dediğim şeylerden biridir kanguru
Şiddetle tavsiye ederim
Yalnız ergonomik kanguru alın
Yenidoğanlar itibaren kullanılanları da var
Boba, neko, huggyberry, ergobaby ilk aklıma gelenler

Tesekkurler faydali bir yorum oldu. Ama bizim araba var genelde onu kullanirim. Markette de araba ile gidiyoruz genelde. Bu durumda daha az mi ihtiyacim olur acaba ?

Ama en kötü sling almak istiyorum ev icinde bile gerekliymis gibi duruyor.
Arabaniz varsa o zaman ihtiyaciniz olmayabilir. Aslinda anlatmak istedigim tamamem ihtiyaclara bagli olarak gerekiyor. Benim gittigim yerlerde cok isime yariyordu. En basitinden emirgana gitsem yer dosemeleri yuzunden bebek arabasiyla rahat edemiyorsun. Siz kendi yasam biciminizi dusunerek hareket edersiniz zaten.

Ev icinde de mutfakta corba karistirirken, buzdolabindan bir sey cikarirken ufak tefek isler icin ise yarar ama gerek yok. Cunku cogu is icin egilmek v.s. gerekiyor. Cocuk kucaktayken zor. Ayrica hareketleniyor. Ozellikle mutfakta bir seyler devrilebilir, tehlikeli olabilir.

Arabaniz varsa o zaman ihtiyaciniz olmayabilir. Aslinda anlatmak istedigim tamamem ihtiyaclara bagli olarak gerekiyor. Benim gittigim yerlerde cok isime yariyordu. En basitinden emirgana gitsem yer dosemeleri yuzunden bebek arabasiyla rahat edemiyorsun. Siz kendi yasam biciminizi dusunerek hareket edersiniz zaten.

Ev icinde de mutfakta corba karistirirken, buzdolabindan bir sey cikarirken ufak tefek isler icin ise yarar ama gerek yok. Cunku cogu is icin egilmek v.s. gerekiyor. Cocuk kucaktayken zor. Ayrica hareketleniyor. Ozellikle mutfakta bir seyler devrilebilir, tehlikeli olabilir.

Haklisiniz cok tedekkur ederim

Benim canavar 6 buçuk aylık. Arkadaşım kullanayım diye verdi bana. cybex markası. ben kullanamadım açıkcası. yaz aylarında olduğumuz kanguru hem bebeğimi hem de beni bunalttı, sıcaklatıp terletti beni çokça. Bir de benim canavar çok hareketli olduğu için sıkışmış gibi hissetti sanırım içinde. sevemedi yani
Önce deneyin. siz ve bebeğiniz rahat ederse alın. severek kullanan arkadaşlarım da var.

Benim kizim da icinde hic rahat edemedi. Zaten rahatina pek düşkündür oyle sıkışık yerlerde duramıyor sere serpe duracak. Doğmadan önce almıştık. Bir elin parmağı kadar ya kullanmışızdır ya kullanmamışızdır. Bence bebeğinizin huyuna suyuna göre karar verin. Içinde durmak istemeyebilir.

Kızım çok küçükken sling, büyüdüğünde de kanguru kullandım. Sling hayatımı kurtardı diyebilirim. Evin içinde bile slingle çok rahat ev işlerimi görebiliyordum. Hatta bebek arabasını boşuna almışım dedim. Arabada oturmayı hiç sevmedi. Ancak yürümeye başladığında yorulduğunu hissedince oturuyor arabasına. Boşuna masraf yapmışım kocaman travel sistem araba alarak. Gerçi her bebek farklıdır. Öncelikle markalı bir sling yerine doğru kumaşı bulup bir parça kumaşla kendinize bağlayarak başlayın. Severse ilerleyen dönemde kanguru alırsınız.

Kanguru kesinlikle sart bence. Momfortbaby kullaniyorum. Parasini son kuruşuna kadar hak ediyor. Benim bebegim ten temasini seven bir bebek. 8 aylikken aldim. Keske daha once alsaymisim. 13 aylik su an hala kullaniyoruz. Kanguruda cok uyuttum uyumadigi gunler. Disarda da bazen bebek arabasinda oldugu halde kucak istiyor. Hemen atiyorum kanguruya.

kızlar kendi konuma kendim yazayım.

eğer arabanız varsa bebek arabası çok da lazım değil. büyük bebek arabası kesinlikle almayın.

kanguru harika birşey muhakak edinin. 4 aylıktan itibaren koymaya başlarsanız alışıyorlar. pazar felan gittiğimizde çok rahat oluyor. cocuğu sırtıma takıp dağ bayır kanyon gezmişliğim var. iyiki almışım kanguruyu.

ikinci el alabilirsiniz,, ilk hamilelikte ay cocuğum en iyisine layık diyorsunuz ama gerek yokmuş hijyenik olmak zorunda olmayan herşeyi ikinci el alın derim.

ben 400 t lik halka slingler varken 40 tl ye sling aldım yıkadım kullandık. oh mis

Back
X