- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.520
- 133
- 35
- Konu Sahibi Dumanikara
-
Merhaba. Bebegin taşınırken bacaklarinin M seklinde ayrık ve poposunun aşağıda olması gerekiyor. Klasik kangurularda bebeğin bacakları dümdüz aşağı baktığı için kalça ve omurga sağlığı açısından uygun değil.
Ben bebeğim 6 aylık olana kadar wrap sling kullandım, bebek doğal pozisyonda tadiniyor, rahat da ediyor ama havalar biraz serinlemeden kullanamayabilirsiniz, kat kat sarıldığı için bebekle beraber sirilsiklam olursunuz. Kirki çıkana kadar beklerseniz bence mevsim tam slinglik olur. Yalnız her bebek bir olmasa da benim bebeğim gözü biraz açılınca slingi protesto etmeye basladi, siz beş altı aydan fazla kullanabilir misiniz bilemiyorum. Bütçeniz uygunsa ergonomik kanguru düşünebilirsiniz. Yenidogan aparati da veriyorlar yanında. Almadım ama çok araştırıp ergonomik baby markasinda karar kilmistim. Eşimi ikna edebilsem yarın alırım. Ama tabi çok sıcaklarda kanguru da zulüm. Bence bebeğinizin dogmasini bekleyin, huyunu görün, ona göre karar verin.
Ay kanguru almadim oy kanguru almadim derken.dayim bebem 3.5 aylikken almış sağolsun.fakat ben ondan düzgün yararlanamadim.bir türlü bebeğime göre ayarlayamadim.bebek askiya naylon poşetle asılmış karpuz gibi oldu.ince birsırt çanta nin uclarini kessem.içine koysam daha ayarlanmis olurdu.böyle kangurudan cok paraşüt takımı gibi duruyor.yazik çocuğa.bacaklar da sagliksiz duz yere bakıyor.sözüm o ki adam gibi kaliteli bisey alon yerinde alın test edin. internetten ucuz diye aldiklariniz hayır getirmeyebilir bu konuda
Bebek arabasi ve kangurum var. Ikisi de farkli yerlerde isime yariyor. Mesela mahalle arasinda bakkala v.s. tek gideceksem bebek arabasiyla cogu yere giremiyorum. Kaldirimlarin ortasinda araba, agac, durak v.s.var. Hadi bunu astim diyelim bazi marketler merdivenli cikamiyorum. Hadi otobuse bindim diyelim. Eski otobus cikarsa karsima orta kapida merdiven ve direk oluyor giremiyorsun. Boyle bir suru durum icin kanguru ihtiyac.
Kanguru takildiginda oturamiyorsun. Mesela disari yemek yemeye gittin; bebek arabasi almak lazim. Uzun sure disarda duruldugunda araba mantikli oluyor. Genel olarak simdilik yasadiklarim bunlar.
Evet instagram reklam dolu ve bazen abartiyorlar. Sana onerim ister sling al, ister kanguru, ister eskideki gibi iple sirtina bagla ama bebegi bu sekilde tasimak cok rahatlatici olabiliyor.
Arabaniz varsa o zaman ihtiyaciniz olmayabilir. Aslinda anlatmak istedigim tamamem ihtiyaclara bagli olarak gerekiyor. Benim gittigim yerlerde cok isime yariyordu. En basitinden emirgana gitsem yer dosemeleri yuzunden bebek arabasiyla rahat edemiyorsun. Siz kendi yasam biciminizi dusunerek hareket edersiniz zaten.Tesekkurler faydali bir yorum oldu. Ama bizim araba var genelde onu kullanirim. Markette de araba ile gidiyoruz genelde. Bu durumda daha az mi ihtiyacim olur acaba ?
Ama en kötü sling almak istiyorum ev icinde bile gerekliymis gibi duruyor.
Arabaniz varsa o zaman ihtiyaciniz olmayabilir. Aslinda anlatmak istedigim tamamem ihtiyaclara bagli olarak gerekiyor. Benim gittigim yerlerde cok isime yariyordu. En basitinden emirgana gitsem yer dosemeleri yuzunden bebek arabasiyla rahat edemiyorsun. Siz kendi yasam biciminizi dusunerek hareket edersiniz zaten.
Ev icinde de mutfakta corba karistirirken, buzdolabindan bir sey cikarirken ufak tefek isler icin ise yarar ama gerek yok. Cunku cogu is icin egilmek v.s. gerekiyor. Cocuk kucaktayken zor. Ayrica hareketleniyor. Ozellikle mutfakta bir seyler devrilebilir, tehlikeli olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?