- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
bizde ev kredisi ödüyoruz canım evlendiğimizden beri 5 yıldı süresi nişanlıyken almıştık evimizi yer ay 1000 tl ödüyoruz hatta senin gibi benim de açtığım bi konum var o çok yoğun bi şekilde bebek istediğim dönemde o yüzden az çok seni anlayabiliyorum...
çoğu gelen mesaj daha çok yeni evlisin kocanı tanı et bilmem ne diyeydi...benim eşimden endişem yok sadece maddi kaygı vardı o dönem bu sebeple erteledik...şimdi kredimizin bitmesine 2 yılımız var...allah senin de benim de yardımcısı olsun...zor biliyorum...
bebek olayını kafama pek takmamaya çalışıyorum ama burdaki gebelik topiklerini okudukça acabalar kafamda dönüyor...
doktora göründüm herhangi bir problem yok...sadece hayırlı zamanı bekliyoruz artık...
Ah bizim de 2 yılımız kalsa keşke yaaapof..
biz daha bugün 10. ayımızı ödedik. yani geriye 110 ay kaldı. Allah yardım ediyor.
buna inanıyorum. ama ben bebek olunca 1 sene kadar çalışmaya ara vermek istiyorum....
işten çıkarsam da eşim çok zor durumda kalır çıkamam..
her gece dua ediyorum desem yeridir. eylül ayında bebek planımız var..
o zamana kadar eşimin şeflik sınavı açılsın girsin kazansın diye.. o olmazsa eylül ayındaki planda yatar
dr gittin mi hiç yumurtalıkların tembelleşmiş olabilir mi ?
MyHoS =speedy-gonzales=elibeses
hepimizin hayatı ve düşüncesi nasıl benziyor öyle..
bizimde 8 yıl kaldı kredinin bitmesine krediyi beklersek yandık...
zaten düşün düşün bebekde gelmek istemiyo heralde böyle bi hayata..
ben sizden önce çalışmalara başladım ama malesef olmuyo işte...
zaman o zaman ne zaman gelsin artık...
ben çok yoruldum...
size şunu anlatayım ben tecribe ile sabit.
bundan birkaç ay önce lise hocamla konuştuk.bana dediki çoçuk düşünüyormusunuz .yok hocam daha erken dedik.
yaşın kaç dedi 24 dedim gayet normal dedi.yapın birtane dedi.sonrasın isterseniz yapmayın ama mutlaka bir tane yapın dedi.
22 yaşında menapoza giren biliyorum ben dedi.napıyoruz biz dedi aman evlilik otursun.hemen evlenince çoçuk yapanlar cahil olur deyip
yapmayınca kendimize modern süsü veriyoruz..maddiyat düşünüyoruz.hop aradan yıllar geciyor yapmaya karar veriyorsun..
olmuyor ..işte o an bütün düşündüklerin sana tokat gibi çarpıyor dedi. işmi dedi her zaman olur dedi.
herşeyin oturmasını beklemeyin dedi.hayatta herşey her zaman oturmayabiliyor.bazı şeyler ayakta kalabiliyor dedi.
söyledikleri bana çok mantıklı geldi.hak verdim kendisine.ve hocamın çoçugu yok kızlar.olmuyormuş çoçugu.
bundan bir kaç sonra eşimle yapmaya karar verdik iştte.zaten ben en az iki yıl yapmam diyordum.
2ci yılımda hamiş kaldım.hatta hemende olmaz sandım iki üç ay korunmadık .üçüncü ay oldu.kolay birşey değil.
allah herkese nasip etmez.çoçuk rıskıyla gelirmiş..allah yardım edermiş.maddi kaygıların sonu yok bu hayatta..
Üremeyi yavaşlatan detaylar.
Toksik maddelere maruz kalma yolları
• Musluk suyu
• Sigara
• Alkol
• Kafein
• Plastikler (günlük kullanım eşyaları, gıda torbaları, saklama kapları, oyuncaklar, elektronik eşyalar)
• Temizlik malzemeleri (klor, amonyak, parfüm)
• Meyve ve sebze yetiştirmede kullanılan zirai ilaçlar ve böcek ilaçları
• Mikrodalga fırınlar
• Elektrikli battaniye
• Kırmızı et
• Tatlandırıcılar
• Gıda boyaları, katkı maddeleri, aromalar (MSG)
Üreme sağlığını korumanın yolları
1. Sigara içmeyin.
2. Alkol kullanmayın.
3. Kafein içeren – kahve /siyah çay / çikolatalı içeceklerden uzak durun.
4. Çevresel olarak güvenli temizlik malzemeleri ve zararlı organizmaları engelleyen, kontrol altına alan ya da zararlarını azaltan ürünler kullanın, meyve ve sebzeleri bol suyla yıkayın.
5. Klor ve diğer kimyasallardan kaçınmak için arıtılmış su kullanın
6. İşlenmiş gıdalardan uzak durun (fast food).
7. Et, sebze ve meyvenizin organik olmasına özen gösterin.
8. Plastik kullanmayın – saklama kaplarınızı cam kullanın, yapışmaz tabanlı tencerelerinizin güvenli ürünler olduğundan emin olun.
9. Hafif ama düzenli egzersiz yapın.
10. Detoks tedavilerini uygulayın.
11. Destekleyici vitaminler kullanın Vit E (400 IU), Selenium (200 mcg), Vit C (3000 mg).
Alıntıdır.
dogdugumdan beri musluk suyu içiyorum
Diğerlerini yapmıyorum desem yeridir.
Demekki herşey musluk suyu yüzüden hainnn musluk suyu....
evet artık bi bebeğim olsun çoook istiyorum ama olmuyo
olmayınca da olmasın bari ugraşmayalım her ay onun stresini çekmeyelim istiyorum igrenc bişi
biri bu bebek fikrini uzaklaştırması lazım benden ..
ama o kadar monoton bi hayatımız var ki istesemde uzaklaşamıyorum
kocamı da alıp avustralyaya gitmek istiyorum orda yaşamak istiyorum neden avusturalya derseniz bilmiyorum :))))
alemsin ya..
uzaklaşmanın en güzeli yanı düşünmemek düşünmemekde kendine hobi edin
bende bi ara çok istiyordum ama inan düşnmeyince ohh be diyosnn
iş ev arası o kadar monoton bi hayat var ki
aslında kpss ye hazırlanmak istiyorum kpss setim gelsin uzaklaşıcam inşallah ...
canım herkesden kaçabilirim ama kendimden kaçamıyorumcnkü biliyorum ki içim istiyor
beynim istemiyooo:18::18:
hımmm anladım canım öyle bişey yap o zaman kendini uzaklaştırmış olursun..
her ay mutlaka bende istiyorum her seferinde aklıma borcumuz geliyor uzaklaşıyorummm
canım 1-2 seneye daha toparlarsınız inşallah bizim 2 senemiz daha iyi gecen seneye göre çok şükür...
o bebişler günler bizim içinde bir gün gelecek inşallah ama şimdi değil....
neyse ben biraz uzaklaşıyorum öptüm sizi kendinize iyi bakın gene ugrarım...
26 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim
evliliğimin 6. ayında bebek diye yanıp tutuşmuştuk ama bazı sebeplerden dolayı erteledik...
keşke ozaman bıraksaydık korunmayı...
3 aydır deniyoruz gelmiyor...hayırlısı yine de...
çocuk varkende gezilip tozulur ben bu mantığı yanlış buluyorum...
nice örnekler sayabilirim çocuğu varken kariyerin doruklarında fink atan...
ya da dünyayı gezen...çocuk bunlar için engel değil olmamalı da...
hakkında hayırlısı olsun..
Konun hayırlı olsun kuzumm
bekle beni evleneyim aynı zamanda doğuralımmm
arkadaslar borcum var harcım var olayına giripte ertelemeyın bazı seylerı borç hıç bıtmıcek hayat boyu olacak bişiy sahıp olmak ıcın mecburen borç edıyoruz 1-2 ay ödeyınce zaten ıster ıstemez alısılıyo rutın her ay o parayı ayırıyosun
amaa illede beklemek zorundaysanız ve ya bebegım olmazsa dıye dusunuyorsanz dogrganlık testı diye bir sey yok ama en azından yumurtalık kontrolu hormon kontrolu esınızın tahlıllerı (onlar ıcın zor olsada tahlıl vermek ) kesınlıkle vermelı dıye dusunuyorum bunun ayıbı yok hersey ınsanlar ıcın en azından bunları bılıpde yola devam edıyo olmak daha cabuklastırır bazı seylerı dıye dusunmekteyım
allah isteyen herkese eli agayı düzgün bir evlat versin
olur canım beklerim 2013e kadar yolu var
dün ilkokul arkadaşımı gördüm sakın doğurma haftaya istemeye gelecekler diyor.
seni anlattım ikiniz için yapmıyorum dedim
Borçuz kesinlikle olmaz 3*5 bi borç olacak ama yüksek mebla olunca kendi açımdan hafiflemesini istiyorum.
sanırım korkuyorum daben ne yaptığımı bilmiyorumm burada sizinle birlikte istiyorum.
ama akşam eve gidince sabah kalkınca bu yorgun hayata bebek getirmek mi asla diyorum :2::2:
eylül olsun hayır olsun inşallah
kafanın rahat olması o kadar önemlı kı madem hafiflemek istiyorsan ertele biraz daha ve kendını sımdıden buna alıstırma bence her türlü anne olmaya hazırlaman lazım kendını tek seferlık degıl sonucta ömur boyu o senın yavrun koruyup kollaman gerekecek kendı annenden babandan pay bic evlendım ama hala cocugum gözlerınde
merhaba kızlar.. bende çokk istiyorum bebek ama eşim erken deyip duruyo. bide ben ms hastasıyım iğne yapıyorum kendime.. ciddi sağlık sorunlarını göze alıp hamile kalmam gerekiyo..
öyle tabiki de canım 40 yaşımıza da gelsek hala çocuğuz gözlerinde..
Eşimle eylül diye konuştuk eylüle hazır değilim o zaman gelince yine karra verirz artık.
seninki de inş diretmezse kabul eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?