Bebek İsteyip Daha zamanı var diyenlere :)

Selam sipidicim sen daha çok gençsin canım evliliğin de yeni beklemen çok mantıklı.

Ben 27 yaşındayım 3 senelik evliyim.Temmuzda bebek düşünüyoruz.
Gerçekten evliliğimin ilk zamanları çocuk sahibi olsaydım kafayı yemiştim.Çünkü gerçekten evliliğin oturması zaman alıyor.
Şu an benim için tam zamanı mesela.Emin ol sen de olması gerektiği vakit bunu hissedersin.
Herşey tamam bişey eksik diye düşünüveriyor insan.o eksik neyyy? bebek

Ben de sizinle benzer şeyleri yaşıyorum. Geçen seneye kadar dersanede çalışıyordum , özel sektör çok yoğun. akşam dersaneden çık özel derse git akşam 9 10 dan önce eve gelme, bir gün izin var onda da yine özel derse git. anlayacağın yazın 2 ay iyi ama 10 ay nefes almadan çalışıyordum. tabi ev işi alışveriş vs onları saymıyorum bile.
bu sene çalışmayacağım kpss ye hazırlanayım dedim daha atanamadım. yaşım 30. dört yıllık evliyiz.atanmadan çocuk yapmam diye yemin ettim ama biyolojik saat ilerliyor. Bende çok kararsızım.doktora filan gittim folik aside başladım ama her gün içerken düşünüyorum gerçekten çocuk istiyormuyum diye. Sabah uyanıyorum olabilir derken tatil planları yapınca ayyy diyorum şimdi çocuk olunca nasıl rahat gezilir ki hayatın bitti diyorum, bunları düşününce sonra da gezersin diyorum vs vs vs İşte böyle kafam çorba anlayacağın EEEE sen ne karara vardın şimdi?

bizim de 9 yıl kaldı işte az kaldı ya borç yiğidin kamçısıdır istesekte borçlar tamamen asla bitmez
hazırsan bekleme derim. ama ne psikolojik ne de biyolojik hiç hazır değilim

Evet yaa eşim de diyo bak kaldı 9 sene 1 sene bitti bile
Ev alınca hemen çocuk yapçaz dedik ama evdeki hesap çarşıya uymadı 1 sene bekledik.
O ara ben kendimi psikolojik olarak hazırladım,kariyer yaptım falan
Şimdi de arabasını değiştirmek istiyo,çocuk koltuğu bizim arabaya sığmazmış bahaneye bak

zaman geçiyor canım çalışıcaksın nasılsa bi şekilde ödeniyor ev almasan kiraya ömür boyu ödeyecektin en güzeli
sizinde kalmış işte 9 seneniz çok az

Bahanesi güzel ama heee

Merhabalar,

11 aydır evliyiz. Eşim bianönce çocuk yapmak istiyor. Bende istiyorum aslında ama birazda keyfini çıkarmak istiyorum birde onun ailesi baskı yapınca sinirleniyorum, yapmicam çocuk faln diyordum. Derken eşimin ısrarlarına dayanamayınca nisan ayında korunmayı bıraktık. Benim korkum ben ötelerken ya istediğim zaman olmazsa idi. Derken korunmadığımız ilk ayda hamile kaldım. ama kanamalarım oldu en baştan beri ve geçen hafta kalbi durduğu için bebeğimiz alındı. doktor beklemenize gerek yok dedi. Tekrar deneyebilirsiniz dedi. Ama ben bu aşamada kararsız kaldım. Şöyleki evlenmeden önce sürekli yeni yerlere gitme hayalleri kurarken evlendiğimizden beri sadece eşimin ailesine ve benim ailemin olduğu şehirlere gitmekle geçti. biri 1saat biri 2 saat uzaklıkta. hafta içi zaten çalıştığımızdan ben evimin işlerini bile yetiştiremez durumdayım. Hani gönlüme göre zaten gitmiyor bişiler. Evlilik oturtma konusuna gelince, eşimi çok seviyorum ama kavgalarımızda çok fazla oluyor. Bunda aileler arasındaki kültür farklılığı ve ailelere sürekli gidip gelme kavgaları had safhada.
Yani bilemiyorum. Bir tarafım tadını çıkardıın bişi yok, bari gitmemek için bahanen olur derken, bi tarafımda henüz hazır hissetmiyor.
Ama bebeği kaybetmekte sandığımdan daha fazla üzdü beni. Psikolojim çok karışık şu sıralar yani. Siz olsanız benim yerimde napardınız demek diil amacım, herkesin kararı kendinedir. Açıkçası 2-3 yıl bekleme taraftarı hiç değilim. Önümde engel yoksa tabi. Borçlarımız tabikide var ama hiçbi zaman biteceğini düşünmüyorum zaten Rabbim o bebeği kısmetiyle yollayacaktır. Sadece paylaşmak istedim.

MERHABA CANIM ;

ANLADIĞIM kadarı ile bebek olunca aileler gitmeyiz diye düşünüyorsun fakat durum farklı olacak bu kez torun hasreti ile daha baskı yapacaklar belkide gelip sizde kalacaklar..
en doğrusunu eşinle sen kararını verir uygularsın Fakat ; bence hayalindeki farklı şehirlere gitme isteğini gerçekleştir derim. sonra zor olabilir

bende öyle yapmaya çalışıyorum. Bazen eşimi zorluyorum bu konuda hani senmi istiyorsun yoksa annenler mutlu olsun, onlar çok istiyor diyemi istiyorsun, kendisi istediğini söylüyor. Doktordan bir umut bekledim 3 ay korunun der diye ama oda yok öyle rahim kendine gelsin falan dedi. Doktor öyle diince eşime kalsa hemen yapalım diyecek ama ben tekrar yaşicam korkusuyla birsüre ertelemek istiyorum. İş aslında benim kocamı ikna etmeme bakıyor kısacası Geçende ben onun isteğine uydum buseferde o benim isteğime uysun olacak. ama erkekleri böyle ikna edemiyoz işte. Yinede Allahtan hayırlısı tabikide.

ama unutmasın ki tek başına olan bişey değil seninde buna hazır olman lazım
Eşine böyle söyleyebilirsin ne biliyim benim eşimde ailesi de deli gibi istiyor Önce 1. yılımız dolsun dedim sonra yaz tatilini çıkartalım dedim tatilimize de 10 gün kaldı
Şimdi ikimizde iyi ki yapmamışız diyoruz henüz hazır olmadığımızın biraz daha 2 kişilik hayatımızın tadını çıkartmaya karar verdik.

Haklısın canım. Bende işte en azından 2 kere adet olup öyle bırakmayı düşünüyorum. Hem daha hazır hissederim kendimi, hemde tatilimi çıkarırım aradan. Öyle hallederiz inşallah. Siz tatilden sonra başlicakmısınız çalışmalara? Bu arada benim doktorum kızamık konusunu sormadı, aşı falanda yaptırmadım. Ama kızamık geçirdimmi geçirmedimmi bilmiyorum. anasınıfındayken bi döküntü olmuştum ama kızamık değildi galiba o. Aşı olmazsa nolur biliyomusun?

yok canım tatil sonrasında en yakın eşimin doğum günü var işte ona sallarız ondan sonra diye. tatil sonrası bile şuandaki düşüncelerimize göre erken.
Kızamık bildiğim kadarı ile riskli bir hastalık büyük olarak geçirince sorun oluyor diye biliyrum dr ile görüş mutlaka

Bizim için artık bebek zamanı geldi kk daşlar. henüz hamile falan değilim ama gerekli kontroller falan yapıldı

8 aylık evliyken bebek istemişim. şimdi 21 aylık evliyim. epey erken sonuca bağlamışız :123:

Son düzenleme:

Hayirlisi olur insallah canim benim Allah saglikla sihhatle kucaginiza almanizi nasip eder insallah

sonuca baglama sürenize koptum yalniz

Birde su an bende senin ilk basladigin etaptayim 8 aylik hatta 9 aylik bi evlilik var ama zaman zaman hormonlar tavan yapsada bi tarafim hâlâ erken diyor

Hayirlisi olur insallah canim benim Allah saglikla sihhatle kucaginiza almanizi nasip eder insallah

sonuca baglama sürenize koptum yalniz

13 ayda ancak bağlamışız işte herşeyin hayırlısı tabiki bizim içinde kısmet böyleymiş

Birde su an bende senin ilk basladigin etaptayim 8 aylik hatta 9 aylik bi evlilik var ama zaman zaman hormonlar tavan yapsada bi tarafim hâlâ erken diyor

arada bir oluyor dimi. sende çok bekleme beni yalnız bırakma

13 ayda ancak bağlamışız işte herşeyin hayırlısı tabiki bizim içinde kısmet böyleymiş

arada bir oluyor dimi. sende çok bekleme beni yalnız bırakma

tabiki kismet canim

valla bak o yönden ayni anda ayni seyleri paylasmayi isterdim ama daha cok erken bize 1 yil bile olmamisiz kismetse yazdan sonra bakicaz artik

tabiki kismet canim

valla bak o yönden ayni anda ayni seyleri paylasmayi isterdim ama daha cok erken bize 1 yil bile olmamisiz kismetse yazdan sonra bakicaz artik

verilmesi zor bir karar canım. kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi misali biz şimdi şimdi derken 2 yılı dolduruyoruz

ne zaman hazır hissederseniz o zaman olsun 2 kişi olarak evliliği yaşamak şuanda çok daha önemli

kesinlikle önce bi rayina otursun evliligimiz :)
ben daha kocama doyamadim ki, sanki bebek olursa ondan uzaklisirim diye cok korkuyorum. o yüzden uzatabildigim sürece uzatmak istiyorum bu süreyi
insallah bizde bir gün hazir hissederiz kendimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…