• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebek için Hoppala

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yesilinci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.185
1.480
248
anneler merhaba... 5 aylık oğlum için hoppala almayı düşünüyordum. Biraz araştırdığımda bebekler için çok zararlı olduğunu okudum. Hatta bazı gelişmiş ülkelerde yasaklanmış. Çünkü bebeklerde ani hareket beyinde sarsıntı ve göz retinasında çizilme yapıyormuş. Çok eğleneceğini düşünüyordum oğlumun. Böyle bi sorunla karşılaşanınız yada duyanınız varmı????

ben de bacak kaslarının erken gelişmesine yol açtığı için sorun yaşanabileceğini okumuştum.

ben kendi çocuğuma almadım, ancak ablam kullandı, sorun yaşamadılar.

hanimefendi bebeklerin kafa kemikleri 1,5 yasina kadar tam oturmaz sertlesmez bu da demek oluyor ki beyinleri sarsintidan hoplatip ziplatmadan cok etkilenir,sakin hoppala denen oyuncaktan almayin.

anneler merhaba... 5 aylık oğlum için hoppala almayı düşünüyordum. Biraz araştırdığımda bebekler için çok zararlı olduğunu okudum. Hatta bazı gelişmiş ülkelerde yasaklanmış. Çünkü bebeklerde ani hareket beyinde sarsıntı ve göz retinasında çizilme yapıyormuş. Çok eğleneceğini düşünüyordum oğlumun. Böyle bi sorunla karşılaşanınız yada duyanınız varmı????

Şuan 14 aylık bir kızım var, bizde hoppala ve yürüteç almak istemiştik ama doktorumuz kesinlikle yasak dedi. İleride skolyoz rahatsızlığına sebep olabiliyormuş. Kız kardeşim bu rahatsızlık sebebiyle 2 tane çok ağır omurilik ameliyatı geçirmek zorunda. Zamanında yürüteç kullanımının buna sebep olabileceğini söylemişti doktorlar.

Şimdi burada kullandık biz, birşey olmadı diyenler mutlaka olacaktır ama şahsen ben riski göze alamadım. Karar sizin.

onlar kısırlık yapıyor ayrıca yürüteçlerde.kız çocukları içinde geçerlimi bilmiyorum ama erkekler için zararlı

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yürüteç zaten düşünmüyordum ama anladımki hoppala ondan daha sıkıntılı

Doktorumuz her turlu yurutec hoppala vs seylere karsiydi hatta hediye olarak kraft dondy gelmisti sallanan ozelligini kullandirmadi bize

Yok yok... İçim huzursuzlanmıştı zaten okuyunca, almaktan vazgeçtim.. Teşekkür ederim

Back