Doğuma Hazırlık bebek için hazırlık-tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende alacaklarimi yazayim. Cogu Türkiyede gereksiz gorunsede. Biz Almanyadayiz gayet kullanilan seyler bunlar.

Bebek Arabasi
Araba icin ana kucagi + Base (bu olmadan hastaneden cikarmiyorlar)
Sifonyer ustunede alt degistirme apartati takacagiz. Benegin altini oyle kanapede, yatakta degistirmek istemiyorum.
Yatak
Anne yani yatagi
Kamara
Bez icin ozel cop kovalarindan
Sling ve kanguru
Birde resmini ekledigim seyi onunda adini bilemedim

Eklentiler

• 822F935A-BE00-480D-B18E-AB16162CEDA6.png
    289,3 KB · Görüntüleme: 98
  • 902479B1-E51D-440D-A3AC-DE9EA087C4BF.png
    470,1 KB · Görüntüleme: 165

ikeanın modelleri o şekilde uyarlanabilir ben ilk etaptayatağın yanında gelen alt açma ünitesini kullanıp gerekliliğini teyit ettikten sonra ikeadan almaya karar verdim :) şimdi hemen alırsam ve pişman olursam diye korktum açıkcası. zira fazla mobilya seven biri değilim,evim gayet minimal ama iş bebek olunca şirazem kaydı

sağlıkla kavuşun bebeğinize.
Base nedir? alt değiştirme masası dışında yazdığınız herşey burada da olmazsa olmazsa bir alt açma ünitesinde ihtilaf var aslında o tarz aparatlardan bulsam ben de şifonyer üstüne çok rahat edebilirim

Baska topiklerde bebek arabasina gerek yok diyenler var. Kanebede, yatakta falan degistirmenin bel agrisi yPtigini soyluyorlar. Bence pratik bak asagiya resim koyuyorum. Ha ama Türkiyedebiyle aparatlar vatmi bilmem. Base de arabadaki ana kucagi icin.

Eklentiler

• Bildschirmfoto 2020-08-27 um 17.27.28.png
    718,9 KB · Görüntüleme: 122
  • Bildschirmfoto 2020-08-27 um 17.33.38.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 116
Yaaa evet ikeadan iki model beğendim böyle ben de. O kadar güzeller ki, çok da sade ve ileride de miniğin kullanabileceği seyler. Ben de aynı sekildeyim, sürekli bı bahane bulup Ikea ve ebebege gidip vitrinleri izliyorum..

teşekkür ederim, bu aparatları bir araştırayım varsa çok işime yarar :)

Deneyimli anneler rica etsem bu listeye göz atabilir misiniz bir eksik var mı :) bana her şey tam gibi geldi emin olmak istiyorum
..

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyimli anneler rica etsem bu listeye göz atabilir misiniz bir eksik var mı :) bana her şey tam gibi geldi emin olmak istiyorum
...

Ben hep çıtçıtlı body almıştım ama dün bebeği olan bir arkadaşım göbeği düşene dek iç-dış zıbın takımı giydirmemi önerdi. Hastane setinin içinden bir tane çıkıyor ama yetmez dedi. Onu da ekledim ben listeme

Son düzenleyen: Moderatör:
çok teşekkür ederim

Evet var, eşim de onunla başla baktın iyi oluyor ona göre alaım, Kocaman bi şey elimizde kalmasın diyor. Belki deneyip ihtiyacımı anlamam iyi olur
Alt açma bencede gereksiz zaten başlarda sen neredeysen bebek yanında olacak ufak bi sepete koy bezini alt açmanı ıslak mendilini koy yanına en güzeli

Ben
Reflü yatağı almadım yatağının altına kendim havlu koyarak eğim verdim gayet güzel de kullandım. Alt açma masası kullanmadım şuan bebeğim 10 buçuk aylık eksikliğini hiç hissetmedim. Alt açma konusunda değil de genel günler yaşam sıralamasında rutinler çok önemli. Zaten altı pisse temizlenmeye çok çabuk alışıyor.

Bebeğiniz için tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını kesinlikle alın okuyun çok faydasını göreceksiniz. Bebeğim diş çıkarırken bile uykusuz kalmadım.
Ben bebek kuyafetlerinden çok sizin ihtiyaçlarınız üzerinde duruyorum. Kendinize silikon göğüs kalkanı edinin doğumdan sonra bir buçuk ay kullandım sonra kademeli olarak çıkardım bebeğimin pişik kremlerini sürmeye başladım ve tabiki her emzirme öncesi yıkadım sonra tekrar sürdüm. Hiç meme ucu yarası yaşamadım. Doğum tarihi ne zaman bilmiyorum ama eğer havalar soğuk olursa şapkalara çok ihtiyaç oluyo ve bebekler kafadan çok terliyo.
Çok fazla küçük kiyafet almayın çünkü çabuk buyuyolar. Büyük alın ben küçükken de büyük giydirdim.burun aspiratörü çok çok elzem ve tabiki serum fizyolojik. Bunları internetten alırsanız daha uygun olur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Asla asla emzirerek uyutmaya aliatirmayin asla

D dgdln çok teşekkür ederim
ben de göğüs ucu yarası olmasın diye araştırıyorum, dediklerinizi de dikkate alacağım dilerim olmaz.

Asiri fazla alma herseyi inan o kdar cok çabuk buyuyorlar ki.
Onemli olarak iste kiyafetlerini 5 6 tane al hep bence cok fazlasina kaçma derim. Alt açma bezi al ana kucagi al ates ölçer emzik muslin hani suanlk aklima gelen bunlar canm onemli olarak.

Alt acma masasi bana gore de gereksiz geliyor cok cabuk buyuyirlar ve 1 2 ay icin de gereksiz kaliyor bana gore. Benim besikte alt acma kısmı var ama hic kullanmadim bile yani. Onun yerine alt acma bezi al byle yastikli flan oluyor hem o an ciş vs de yapsa yatirdigin seye gecmesinj de önlüyor yani

Bebek bezi için öneriniz var mı tecrübeli anneler? Sleepy için ne dersiniz?

Arkadaşlar bebeğin odasını ne zaman hazırladınız? Doğduğu andan itibaren hep kendi odasında mı kaldı yoksa sizin yatak odanızda bir beşikte mi? Odasını hazırlasam oraya kendim için de bir koltuk koysam nasıl olur? Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…