Bebek Beslenmesi Bebek Her Gün Banyo Yapmalı mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Adivar

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
6.169
49
358
İstanbul
Sütçocuğunun her gün banyo yapması yararlıdır. Bazılarına bu görüş abartılı görünebilir, ama değildir. Bu konuda, banyonun “bünyeyi zayıflattığı” ya da fazla suyla temasın “deriye zarar verdiği” gibi çeşitli önyargı ve boşinançiar vardır. Bu boş inançlann hiçbir bilimsel temeli yoktur.

Banyo her balamdan ve her yaşta yararlıdır; bu yüzden günlük bir alışkanlık olmalıdır. En uygun banvirüsyo izamam, akşam yemeğinden önceki saatlerdir.
Banyonun rahatlatıcı etkisi açısından bu saat önerilir; ortam yeterince sıcak, çocuğun yıkanacağı küvet de çok temiz ve olanak varsa yalnızca ona ait.olmalıdır.

Genellikle banyo yapvirüsmak, küçük çocukların çok hoşuna gider. Bazıları ise hoşlanmaz ve korku, hatvirüsta panik belirtileri gösterebilir.

Bu olgularda her gün banyo yapmaktan vazgevirüsçilmemeli, daha çok’özen göstererek, çeşitli oyuncakların da yardımıyla çocuvirüsğun banyo yapmayı sevmesine yardımcı olmalıdır; böylece çocuk yavaş yavaş alışıp banyo yapmaktan zevk almaya başlar.

Doğduğu günden beri gün aşırı yıkıyorum.Eğer elzem bir durum yok ise kaka,kusma vs...

kessinlikle katiliyorum adivarim
güzel bir konu oolmus
hastanedede hergün yikandi
eve geldigimizdede
hemsire ve doktorlarimda önerdiler
simdide öyle hergün yikamaya calisiyorum
kimi zaman yogun ve yorgunlukdan olmaya biliyo
ama suyuda seviyo
yaz kis farketmez

doğduktan sonra 40 gün boyunca hergün yıkandı. şimdi 3,5 aylık gün aşırı yıkıyorum. yıkadıktan sonra vucuduna losyon, bebe yağı sürüp masaj yapıyorum. bi de üstüne emzirince en az 2 saat uyur yavrum. banyonun bebek gelişimine dolaylı katkısı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…