Bebek hareketliligi :)

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
861
1.837
30
Hanımlar merhaba,
Benim ilk bebeğim. Açıkçası etrafımda da sordugum kişiler olur olur diye gecistiriyor. Benim 17 aylık bir kızım var. Özellikle bu son zamanlarda aşırı ama aşırı hareketlendi. Normalde de hareketli bir çocuktu ama bu aralar çok arttı. Fırlatma huyu da cok artti. Gün içerisinde uyku hariç yarım saat kırk dakika anca kendi kendine oynuyor. Neredeyse her gün dışarı da çıkarıyorum. Onun haricinde hep koltuk tepesi, masa tepesi, tehlikeli hareketler.. :) belki normal ama gerçekten ben çok şaşırıyorum nasıl yorulmuyor diye, bir dakika durmuyor. Canı sağ olsun, sağlıklı yapacak bir şey yok ama ben çok yoruluyorum bu aylarda bebeği olanlar ne durumda acaba?

Al bizden de o kadar, kızım 1 yaşında ve şimdiden bizi perişan etmiş durumda. Az önce babası ve ben yeni oturduk Canları sağ olsun da katlanacağız büyüyene kadar

Korkutma beniiiii daha 3 aylık kalkmadığı yerden ayaklarını itip duruyor 17 ayını merakla bekliyorum
Ahh ahh 3 aylık o tontiş dönemleri o aylar cok daha basitti bana gore. Tabiri caizse çanta gibi tasirdim her yere götürurdum. Ancak böyle hep aynı şeyleri yapardık. Bir de uyku sorunu vardı ister istemez. Büyüdükçe uyku sorunu düzeldi, daha çok anlamaya başladık birbirimizi. En azından karşımdaki de duygularını ifade edebiliyor bir şekilde. Ancakk öyle çanta gibi her istediğini yapamıyorsun o seni parmağında oynatıyor

Ben biraz çocuk bu olabilir diyemiyorum. 3 çocuk büyüttüm sonuncu 2 yaşında hiç koltuk tepelerinde değil. Eğer çok istisna ise onu bilemem ben yaşadığından söylüyorum. cikmissada uyardım hep in aşağı gel şunu yapalim bunu yapalim gel boya yap hamur oynayalım kum oynayalim kitap okuyalım. Diye şuanda hala hiç çıkım demez. Amacına uygun oyun oynatin. Bilmiyorum ben biraz gercekciyim
Kendi haline biraktigimda oyun kurar kitaplarini karıştırır . TV izliyormu ? Şekerli paketli şeyler tüketiyorum? Bunlarda etkiler hareketliliği.

Ben de uyarıyorum tabiki ama daha 1 buçuk yaşında bile değil ve bebek :) oyununu da oynatiyorum, kendi kendine de oynuyor, aldığım kitaplara da bakıyor ama dediğim gibi daha bebek bir yere kadar anlıyor :) ve süresi bir çocuğa göre kısa doğal olarak. dışarıyı ve hareket etmeyi çok seviyor, enerjisini atmak istiyor. Ancak ister istemez ben de yoruluyorum. bu yaş aralığındaki bebekler genel olarak nasıl diye merak ettim aslında. TV gormuslugu de var, şeker yemisligi de:) ancak bunlari her gün her gün yemiyor veya izlemiyor tabiki de. :) 17 ayında 7 kere bile değildir belki

Öyleydı
Suan 25 aylık olmak uzere. Daha fazlalaştı
Bır dakıka oturmuyoruz

Ki benımki kendı kendıne de 5-6 dakıka oynar

2 yaştan sonra duruldu benim yani tehlikeli işler yapmaz. Sürekli koşmak filan istiyo tabi simdiki evde durdurmaya çalışıyoruz önceden alt boştu. Ha geçen yatakta zıplarken yere düştü arada oluyo tabi.

Öyle bir anliyorlar ki 18 aylık her seferinde uyarın ve kararlı olun. Bir izin verip sonra hayır demeyin tutarlı olun her konuda . Gülmeyin yapmasini istemediğiniz bir davranışı yaparken yada uyarirken. Benim taktiğin bu. Kilit cümlelerim var. Duydugunda kendini frenler. Bitti yada yapmana izin vermiyorum.

Herkesin anneliği kendine özel size saygı duyuyorum ancak bana göre sizin tutumunuz benim yapabileceğim türden değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…