• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek hareketleriyle sancılanmak normal mi?

Believe77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
32
0
86
37
İstanbul
merhaba arkadaslar ben 30 haftalık hamileyim ve son bir haftadır bebek hareketleriyle beraber uykudan uyandıracak derecede sancılar oluyor bebek hareket etmediği zamanlardada ara ara sancılanma oluyor ve asırı beyaz veya renksiz ilaç kokan akıntı eşimle ilişkidede bulunmuyorum sizce bu normalmi?

benimde beyaz fakat kokusuz akıntılarım var.. eğer akıntılar kokulu ve kaşındırıcıysa doktoruna sölemelisin ona göre fitil kullandırıyor.. doktorun idrar testi yaptıysa onda mutlaka çıkmıştır.. yapmadıysa mutlaka sölemelisin.. ayrıca sancılarını da sölemelisin.. bu dönemlerde ay sancısı deniyor fakat her sancı ay sancısı çıkmıyor gözardı etme bence..:26:

tskler canım doktoru aradım muayeneye gideceğim 5. ayımda fitil kullanmıstım kanamaya sebeb oldu insallah bi sorun yoktur

merhaba arkadaslar ben 30 haftalık hamileyim ve son bir haftadır bebek hareketleriyle beraber uykudan uyandıracak derecede sancılar oluyor bebek hareket etmediği zamanlardada ara ara sancılanma oluyor ve asırı beyaz veya renksiz ilaç kokan akıntı eşimle ilişkidede bulunmuyorum sizce bu normalmi?

bendede oluyor canim ,suan 37+6gunlugum 30 hafdalik iken baslamisdi doktorum suyucok icmemi tavsiye etti gercekdydasi olurende cok icmeye basladigimdan beli daha rahat hareket edebildigi icin bebek fazla agri sanci olmadi bence suyu az icmekden olabilir dene isdersen birde magnezyum alirsan da fa

arkadasım benimde öyle sancılanmam oluyodu ama biz cocuk hareket ediyo diye cok umursanıyoduk.4 gün önce öylesine doktora gittim doktorum usg ile bakarken aynı kasılma gibi sertleşmem oldu oluyomu hep böyle diye sordu bende 2 haftadır sıklastı dedim (bu arada 33 haftalıgım) beni nstye baglattı ve ebeye muayene yaptırdı.nst sırasında 10 dakikada 2 kez aynı sertleşme oldu ve muayenemde 1 cm acılma %80 silinme var cıktı erken dogum riski diye tanım belli oldu 4 gündür 6 saatte bir 2 tane nidilat hapı ve erkekn dogum olabilir diye celestone (bebegin akcigerlerini gelistirici )enjeksiyon oldum.Benim basıma gelen bu doktora gitmeni tavsiye ediyorum arkadasım gecmiş olsun:emir_bebek::emir_bebek:

bendede oluyor canim ,suan 37+6gunlugum 30 hafdalik iken baslamisdi doktorum suyucok icmemi tavsiye etti gercekdydasi olurende cok icmeye basladigimdan beli daha rahat hareket edebildigi icin bebek fazla agri sanci olmadi bence suyu az icmekden olabilir dene isdersen birde magnezyum alirsan da fa

günde en az 3 lt su içiyorum:((

arkadasım benimde öyle sancılanmam oluyodu ama biz cocuk hareket ediyo diye cok umursanıyoduk.4 gün önce öylesine doktora gittim doktorum usg ile bakarken aynı kasılma gibi sertleşmem oldu oluyomu hep böyle diye sordu bende 2 haftadır sıklastı dedim (bu arada 33 haftalıgım) beni nstye baglattı ve ebeye muayene yaptırdı.nst sırasında 10 dakikada 2 kez aynı sertleşme oldu ve muayenemde 1 cm acılma %80 silinme var cıktı erken dogum riski diye tanım belli oldu 4 gündür 6 saatte bir 2 tane nidilat hapı ve erkekn dogum olabilir diye celestone (bebegin akcigerlerini gelistirici )enjeksiyon oldum.Benim basıma gelen bu doktora gitmeni tavsiye ediyorum arkadasım gecmiş olsun:emir_bebek::emir_bebek:

tsk ederim randevu aldım doktordan umarım bebeklerimiz zamanında sağlıklı sıhhatli doğarlar

arkadasım benimde öyle sancılanmam oluyodu ama biz cocuk hareket ediyo diye cok umursanıyoduk.4 gün önce öylesine doktora gittim doktorum usg ile bakarken aynı kasılma gibi sertleşmem oldu oluyomu hep böyle diye sordu bende 2 haftadır sıklastı dedim (bu arada 33 haftalıgım) beni nstye baglattı ve ebeye muayene yaptırdı.nst sırasında 10 dakikada 2 kez aynı sertleşme oldu ve muayenemde 1 cm acılma %80 silinme var cıktı erken dogum riski diye tanım belli oldu 4 gündür 6 saatte bir 2 tane nidilat hapı ve erkekn dogum olabilir diye celestone (bebegin akcigerlerini gelistirici )enjeksiyon oldum.Benim basıma gelen bu gitmeni tavsiye ediyorum arkadasım gecmiş olsun:emir_bebek::emir_bebek:
bnmde 34 haftamda erken doğum riski çıktı.. bnde nidilat ve progestron kullanıyorum..celestoneden 2+2 kere bende vuruldum en son herşey normaldi.. bnde ay sancısı sanmıştım ama meğer doğum sancısıymış son aylarda olup biten herşeyi doktora sölemek gerekiyor.. gözardı etmemek lazım.. geçmiş olsun.. :nazar:

doktora gittim nst ye bağladılar ve şükür doğum sancısı değilmiş bebeğin bası asağıda olduğu için ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir dedi magnezyum kullanıyorum ayın 1 inde tekrar bakacak farklı bi gelişme olursa yazarım

benim de şikayetlerim sizle aynıydı. kum döktüğümü öğrendim. bebek hareketleri canımı acıtıyordu:50:

bende herhangi bi sorun çıkmadı bebek baskı yaptığı için birde magnezyum dedi denicez bakalım bide çok stresli bir dönem geçiriyorum birazda ona bağladım.

arkadaslar merhaba genelde ayni haftalardayiz, 33u bitti benim de. bebek hareketlerini ne kadar sIklIkta hissediyorsunuz? bir azalma yok ama bebegim basindan bu yana cok sakin arada dirsegiyle durtuyor ve tekmeliyor yemek sonrasi ama cok minik hareketlerle. hic oyle dedikleri gb saatte on kez kimildamiyor. sizlerde durum nasildir?

arkadaslar merhaba genelde ayni haftalardayiz, 33u bitti benim de. bebek hareketlerini ne kadar sIklIkta hissediyorsunuz? bir azalma yok ama bebegim basindan bu yana cok sakin arada dirsegiyle durtuyor ve tekmeliyor yemek sonrasi ama cok minik hareketlerle. hic oyle dedikleri gb saatte on kez kimildamiyor. sizlerde durum nasildir?

33 haftan bitmiş artık yeri dar olduğu için fazla oynayamaz benimkide bu hafta duruldu biraz daha geçen haftaya göre operatörümden haftalık bilgi mesajı geliyor hamilelikle ilgili normalmiş az ama güçlü hareketler olması gerekiyomus ki demekki seninki sakin uslu bi bebek benim kızımda az oynardı bu gebeliğime göre ve maasallah hiç üzmedi beni:nazar::nazar:

amin cümlemize hayırlısıyla sağ salim sağlıklı sıhhatli bir nefeste insaallah kucağımıza almayı nasip etsin ALLAH:emir_bebek::emir_bebek:

bende dün yaşadım aynı şeyleri o kadar hareketliydiki çok canımı yaktı,sancılandım durdum.bu haftada bakacağım eğer çok şiddetli devam ederse haftaya dr a gittiğimde söylerim.
ama dün korkuttu valla:18:daha 32.haftaya yeni girdim çünkü

mrb bende 39. dolduruyorum bu hafta. önceden çok hareketliyken şimdi yavaşladı sebebi yeri daraldığındandiyor doktor.hareketi esnasındada acı oluyor. doğum yaklaşdı sanırsam ondan.33. haftamda ağrıyla gittim doktora erken doğum teşhisiyle 5 gün yatırdılar, ilaç ve serumlarla geciktirdiler.erken gaftalarda gelen ağrılarınızı sakın ihmal etmeyin..

Back
X