Bebek hareketleri

Nehir3800

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
24
0
1
31
Kızlar merhaba 31.haftamdayim iki gündür bebeğimin hareketlerinde azalma var önceden yer değiştirip tekme atiyodu şimdi çok az hareket ediyor ve cansız tekmeleri acaba başına gelen varmı çok merak ediyorum kontrole daha iki hafta var doktora da soramadim

Şuan benimde öyle ama etraftan demişlerdi buyuyunce yavaslayacak korkma diye yoksa cook hareketliydi beni çok güldüruyordu:(

Bebek büyüdüğü
Kızlar merhaba 31.haftamdayim iki gündür bebeğimin hareketlerinde azalma var önceden yer değiştirip tekme atiyodu şimdi çok az hareket ediyor ve cansız tekmeleri acaba başına gelen varmı çok merak ediyorum kontrole daha iki hafta var doktora da soramadim
için hareket alanı daralıyor. O yüzden azalma olabilir. Yine de için rahat etmiyorsa doktoruna danis

Geçen pazartesi gittim gelişimi falan çok iyi dedi ama iki gündür böyle doktorda ulaşamadım

Başıma geldi, 2 gün nadir ve çok cılız hissettim hareketleri, kontrolüm çok yakın diye gitmedim hastaneye ama kadın zaten azarlamasıyla meşhur o kontrol bitmedi gitti, aramadan hemen gitmeliymişim.
Aç kalmışsındır dedi bir de, aç kalmamıştım ama.

2 kere başıma geldi. Ilkinde doguma 1.5 ay vardi.Hemen doktora gittim birsey çıkmadı. Ancak akşamı erken dogmaya kalktı durdurduk neyseki.ikincisi de 2 hafta sonra oldu. Yine doktora gittim birsey yok. Akşamına suyum geldi. Kizim beni parmağında oynattı yani. 1 ay erken dogmus oldu.Doğum yaklasinca da hareketler yavaşlar diye biliyorum. Belki dr yer darligindandir sizinki.Risk almayın yine de. birsey çıkmayadabilir ama içiniz rahat etsin. Bir kontrol ettirin

Yer daralıyor,sıkışıyoR uçan tekmeler atamıyor. Doktora görünün içiniz rahat eder ama bu psikolojiden çıkın. Daha doğumunuza çok var,hergün bu tedirginlikle geçmez. Allaha emanet edin,gerisi boş.

Aynı durumu yaşadım ve herkes yeri daraldı normal şeklinde yorum yaparken kimseyi dinlemeyip acilen doktoruma gittim ve acil sezaryene alındım..
Korkutmak asla değil amacım ama kimse doktor kadar emin olup yönlendiremez seni bariz bir degisiklik hissediyorsan doktoruna gitmelisin.

Hemen panik yapmayın günden güne yeri daralıyor kolay hareket edemiyor o yüzden. Benim okuduğum bu aylardan itibaren sabah ve akşam hereketlerini duymak yeterliymiş. Ama siz bilirsiniz gidip baktırabilirsiniz sağlık ocaklarında bile hemen bakarlar içiniz rahat etsin.

Şekerli birşeyler yeyin yine hareket etmezse doktora gidin bence ben öyle yapmıştım.

Dr a git yada sağlık ocağına gidip bi kalp atışlarını dinle kaygılarını söyle. Ama herhangi bi özel hastaneye gidebilirsiniz illa da kendi dr unuza gideceksiniz diye bi.şart yok

26+6 yım şu anda, 2 hafta önce kontrole gittim. O ara çok az hareket ediyordu ve ilk hareketleri genelde 12-1i buluyordu. Doktoruma söylediğimde sabah kahvaltıdan sonra sol tarafına yat, 20 dk içerisinde 3 kez ya da 2 saat içerisinde 10 kez hareket etmezse hemen bana gel dedi... O zamandan beri her gün dikkat ediyorum, çok şükür genelde ilk 20 dkda hareket ediyor. Endişelendirmek adına söylemedim bunları ama bence bir şekilde doktorunuza bir danışın. İlk hareketini hangi saatte ettiği vs önemli anladığım kadarıyla.

bebeğin büyümesi hareketlerini azaltır ama hissi artırır. yani küçükken günde 10 kere tekmeliyorsa şimdi 3 kere tekmeler ama daha net hissedersin. bu hissizlik varsa hemen bi çikolata ye. anne karnındaki bebeklerde acaip hareketlenme yapıyor. hala hareket hissetmiyorsan doktora gitmelisin bunlar önemli şeyler.

ben bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. ben 35 haftalık hamileyken oğlumun hiç hareketini hissetmedim.. hemen hastaneye gittik. ama sıpa kıpır kıpır ultrasonda ben de his yok. belli ki büyüdükçe oluyor bu. gece doğum hastanesine gitmiştim.

Şekerli birşeyler yeyip sol tarafınıza yatin bir süre....Bazen ben de de olurdu öyle,her zaman aynı şekilde hareket etmeyebiliyor bebekler anne karnında, telaş yapmayin,içiniz rahat etmeyecekse kontrolü beklemeden gidin doktora,kimse size neden geldin demez.,.Sağlıklı doğumlar dilerim...

Benimde son aylarda azalmisti yeri daraldıgi için rahat hareket edemiyor artık yine bi gariplik sezersen soluna yat ve 10 dk içinde ne kadar hareket ediyor dikkat et demişti doktor bende öyle yapıyordum hissedemedigim zaman erken doğum değil 41. Hafta bitti öyle geldi kizim çok şükür saglikli

doktora gitmelisiniz.
stresten de olabiliyor, açlıktan da, veya daha önemli veya daha önemsiz bir şey.
risk alınacak mevzu değil.

Back
X