Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Malzemeler: Yumurta sarısı + süt
Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.
yumurta sarısı saça akı cilde tarifin ne yazık ki yanlış olmuş
Teşekkürler tuğçecim paylaşımın için.
yumurta sarısının kullanıldığı bir çok maske tarifi var uzmanların verdiği,ben de arasıra yüzüme sürerim öyle maske falan yapmadan çok da iyi gelir.
denemek için sakladığım tariflerden bir kaç tanesini yazayım,uygulamak isteyen olursa.
KIRIŞIKLIK MASKESİ
HAFTADA BİR GÜN
iki portakal kabuğu rendesi
iki çay kaş. yasemin yağı
bir çay kaş. menekşe yağı
bir yumurta sarısı
menekşe yağı lekelere de iyi gelir
20 DK BEKLET
sonra kreme gerek yok
gece yatmadan yap
GENÇLİK MASKESİ TARİFİ
Şimdi gelelim “süper ikili” yumurta-zeytinyağı maskemizi nasıl uygulayacağımıza… Tercihen buhar banyosu ile temizlenip veya gül suyu ile silinip kurutulmuş cilde bir yumurta sarısının tümünü krem sürer gibi uygulayın. 5-10 dakika içerisinde kuruyup yüzünüzde jelatinimsi bir tabaka oluşturacaktır. Sonra bu tabakayı soyun. Bu işlem ciltte peeling’ etkisi yapar, ölü tabakayı yok eder. Sonra cildinizi ılık suyla yıkayıp kurulayın ve halis sızma zeytinyağından 1 çay kaşığı yüzünüze ve boynunuza sürün. Yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü gül suyu ile temizleyin ve bir buz kalıbını (tercihen dolapta dondurulmuş maden suyu olsun) yüzünüzde dolaştırarak cildinizi sıkıştırın. Ayrıca cilt güzelliği için yumurta gibi zeytinyağını da her gün 1 tatlı kaşığı tüketin.
Havuç maskesi, olgun cilt için
1 yumurta sarısı,yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve birtatlı kaşığı dolusu havuç suyu iyice karıştırılır. Yüze uygulanır ve 15 dakika etkilemeye bırakılır.
Kırışıklık; Bir yumurtanın sarısı, 1 kahve kaşığı çiğ süt ile birlikte çırpılır ve yüze krem gibi sürülür. 20 dakika tutulup içine 3-5 damla limon damlatılmış su ile yüz yıkanır.
bu son tarif de zaten seninkinin aynısı.sadece limonlu su ile siliniyor.
arkadaslar ben maya maskesını haftada 1 gun yapıyorum ne yaptıysam gecmeyen sıyah noktalarımı yok ettı :lepi:fakat ben su yerıne sut kullanıp göz altımada suruyorum tavsıye ederımm
deneyecegim tesekkur ederim...
uzun süredir cilt maskelerine bakıyorum inanın aklım karıştı hangisini yapsam süt, yumurta , maya yok yok patetes yoksa ballı olanmı:roflol:
uzun süredir cilt maskelerine bakıyorum inanın aklım karıştı hangisini yapsam süt, yumurta , maya yok yok patetes yoksa ballı olanmı:roflol:
:))))))))))) çok hoşsun :))))
valla benim elimde de tonla maske tarifi var benim de kafam çok karışıyo :)))
ben de kendimce şöyle yapayım diyorum,tek bir tarifi ( eğer ilk denemede olumsuz bir tepkime olmadıysa ) bir ay boyunca uygulamak,sonraki ay başka tarife geçmek.böylece yararını daha iyi görürüm diyorum ama mantıklı bir yol mu bilmiyorum tabi :)) üzerinde biraz daha düşüneceğim :))))))))
yumurta sarısı saça akı cilde tarifin ne yazık ki yanlış olmuş
canım tarıf boyleydı yanlıs degıl yanı
sağol cnm,bende denicem bu tarifi..
herkese merhaba ben yeni üye oldum ama cevap yazmak istedi ben maya ve süt karisimi kullaniyorum gayet memnunum